Reklama

Reklama

Chobotnice

(seriál)
  • Itálie La piovra (více)
Itálie / Francie / Rakousko / Španělsko, (1984–2001), 68 h 23 min (Minutáž: 52–114 min)

Hrají:

Michele Placido, François Périer, Paul Guers, Remo Girone, Patricia Millardet, Nicole Jamet, Florinda Bolkan, Jacques Dacqmine, Cariddi McKinnon Nardulli (více)
(další profese)

Série(10) / Epizody(48)

Obsahy(1)

Policejní inspektor Corrado Cattani je přeložen na Sicílii s manželkou a dvanáctiletou dcerou Paolou. Jelikož se specializuje na mafii a s ní spojené obchodníky s drogami, jejichž transakce jsou kryty bankou a jeví se jako legální obchody, brzy se stane terčem vyhrožování. Po únosu své dcery je Cattani donucen odvolat žalobu proti hlavnímu podezřelému, a to i přes pohrdání svých kolegů. Paola se po únosu vrací v zuboženém stavu a Corrado se pouští do nemilosrdné odvety vůči zločincům. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele JohnSmith k tomuto seriálu (6)

Chobotnice (1984) 

První série s komisařem Cattanim a jeho bojem s větrnými mlýny je výborná. Šéf kriminálky nemůže věřit nikomu. Špína v přímém přenosu. ()

Série 2 (1986) (S02) 

Druhá série začíná likvidací většiny přeživších klaďasů. Pak se Cattani rozhodl likvidovat mafii zevnitř. I druhá série je výborná. ()

Série 3 (1987) (S03) 

Co série to o něco lepší. ()

Série 4 (1989) (S04) 

Čtvrtá série je asi nejlepší. Cattani doslova ničí mafii i politiky. Smutný konec pak měl raději seriál úplně ukončit ()

Il cuore del problema (1990) (S05) 

Pátá série není špatná. Mezzogiorno není Placido, ale tak to šlo. Oproti předchozím sériím je závěr poněkud klidný a bez zvratů a k tomu příšerná scéna s kufříkem. ()

L'ultimo segreto (1992) (S06) 

Od smrti Cattaniho to jde s chobotnicí z kopce. Pátá série ještě šla, ale šestá je opravdu slabá. Sice potěší Praha, ale člověk se musí zasmát, když vidí kudy vedly některé trasy, pěkně na přeskáčku, jen aby byly vidět památky. Konec hlavního hrdiny také není zrovna nejlepší a mrzelo mě, že Rudolf Hrušínský nedostal větší prostor. Jinak co se týče děje, tak jedinou kvalitní stálicí je Tano, ale jinak je to jen natahování příběhu a překombinovaná zápletka. ()

Reklama

Reklama