Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Hneď začiatočná scenéria hor do ktorej sa miesila E.Morriconeho hudba bola parádne temno strašidelne efektné.Druha vec ktorá ma fascinovala je herecké obsadenie,ktoré bolo bravúrne vybraté či vynikajúce duo Nicholson-Pfeiffer ale aj ostatné vedľajšie postavy boli dokonalé ako Spader,Plummer,Jenkins a iný.A premena človeka na vlka tu bola ukázaná jedinečne.Slušná atmosféra,každou ďalšou scénkou stúpajúce napätie a veľmi dobre spracovaný príbeh.A nemôžem zabudnúť na neskutočne parádnu Morriconeho hudbu.Len film má par nudnejších pasáži a len preto nedám plný počet. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu v prvom rade chýba príbeh, čo by aspoň mal čim zaujať. Podľa mňa nestačí len do hlavných úloh obsadiť známe tváre a tým ako že všetko ďalšie hasne. A už asi nikto nespraví z tohto vlkodlačieho námetu viac než pochabé tláchanie točiace sa dookola na jednom mieste a nikam sa neposúvacie, to aj v jednej epizódke z Aktov X, kde sa venovali tomuto mýtusu nám viac povedali, než o čo sa snažia alebo skôr nesnažia v tomto filme. Film som musel dopozerať na dvakrát, fakt sa to nedalo vďaka plytkosti nejak lepšie zbaštiť. ║Rozpočet $70miliónovTržby USA $65,002,597Tržby Celosvetovo $131,002,597 ()

Reklama

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Komentář Nicka Towa víceméně vyjadřuje i mé pocity z tohoto filmu. Na Vlka jsem tenkrát zašel do kina a bylo to v mém životě první zklamání z Jacka Nicholsona. Do té doby jsem žral prakticky celou jeho filmografii od Easy Ridera až po Batmana. Pak už jsem narazil snad jen na jediný jeho dobrý film (Přísaha). Kvalitních vlkodlačích horrorů není mnoho, a tento k nim rozhodně nepatří. Zdejší kladné přijetí napříč širokým spektrem publika přičítám známým jménům v kolonce tvůrci. Velké zklamání, od něhož pramení můj pocit, že Jack by udělal nejlíp, kdyby hned po natočení Batmana raději odešel do důchodu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Jak bylo řečeno už kdesi jinde: "Je to člověk? Je to vlk? Je to Jack!" Nedá se popřít, že tenhle snímek stojí z valné části na Jackovi, ale kdo by mu to měl za zlé. Já určitě ne a jak se tak dívám kolem sebe, neměla bych za zlé ani nějakému "velkému šedému zatoulanému psu," kdyby mě obdaroval svým kousnutím, abych mohla obdarovat české politiky zakousnutím. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

U filmu jsem neustále usínal. Buď je příčinou právě dopsaná maturitní práce a nebo film samotný. Nebylo to zlé a našlo by se dost pozitiv. Jenom všechno okolo přííběhu asi bylo špatně. Tím mám na mysli hlavně atmosféru, prostředí a hudbu. Hudba byla asi důvodem usínání, všechno absolutně nijaké, nevýrazné. Na druhé straně stojí Nicholson a příběh, který je sice klišé, ale nevadil mi. Až na amulet a závěrečný souboj, ten je opravdu zvláštní. Když koukám na svůjj výčet - vadilo mi skoro všechno až na Nicholsona. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Mia Farrow byla navržena do role Charlotte Randallové. Společnost ale váhala, protože Mia byla v té době dost kontroverzní, a tak musel režisér Mike Nichols dost bojovat, aby ji studio obsadilo. Mia musela přistoupit na srážku z platu, ale nakonec si ve filmu stejně nezahrála kvůli problémům s rozvrhem. (HappySmile)
  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama