Reklama

Reklama

Útěk z vězení - Vzkříšení

(série)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Hrdinové legendárního akčního seriálu jsou zpátky. Připravte se na dosud největší Útěk z vězení! Všechno začalo, když byl nevinný muž odsouzen k smrti. Jeho geniální bratr, o kterém neměl nikdo tušení, se nechal schválně zavřít za mříže, aby mu pomohl utéct. Vymyslel kvůli tomu složitě propracovaný plán a překonal řadu nečekaných překážek. Po letech strávených za mřížemi, na útěku a v boji proti konspiracím tajných organizací nakonec našli hrdinové svobodu. Bohužel Michael (Wentworth Miller) zemřel. Ale teď se vynořily zvláštní informace, že je ve skutečnosti naživu! Sedm let poté se objevil pod cizím jménem zavřený v nejobávanějším vězení v Jemenu. V zemi zuří krvavá válka a Michaelův bratr Lincoln (Dominic Purcell) i dřívější spoluvězeň C-Note (Rockmond Dunbar) riskují životy, aby ho zachránili. Zpátky do akce se vrací také další bývalí trestanci z věznice Fox River – sympatický dobrák Sucre (Amaury Nolasco) a oblíbený psychopat T-Bag (Robert Knepper). Bývalou Michaelovu manželku Saru (Sarah Wayne Calliesovou), která se znovu vdala, mezitím v Americe ohrožují agenti tajné organizace Poseidon. Jak se Michael dostal do vězení v Jemenu? Podaří se ho zachránit? A jak to, že je vůbec naživu? (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (74)

Sufferer 

všechny recenze uživatele

Svojho času som Prison Break odsúdil na doživotne zbožňovaný seriál a ešte donedávna som naň nekriticky nazeral cez mrežu prvej sezóny. Väzenský žargón je v podstate veľmi výstižný, pretože návrat na televízne obrazovky robí kultovému odkazu (ktorému kvalitatívny úpadok onehdy beztak pošramotil reputáciu) medvediu službu – akoby mu za múrmi chládku bola na deväť rokov odopretá možnosť pozorovať kvalitatívny vzostup televíznej tvorby, po prepustení sa tomu nevedel prispôsobiť a pretĺkal sa len na základe nostalgie. Presným opakom sú Ženy z rodu Gilmorovcov, ktoré svoje charaktery skutočne posunuli v živote o desať rokov vpred a dali za všetkým poriadnu bodku. ___ O tom, že sú dobré úmysly kvalitným dlažobným materiálom do pekla, svedčí aj zoštíhlenie počtu epizód, ktoré udržuje potrebnú mieru napätia i udalosti v neustálom pohybe, avšak nastolené frenetické tempo do zeme zadupáva prakticky všetko dôležité a predovšetkým nové charaktery mení na anonymné čísla v zariadeniach na výkon trestu. Postavy sa bez väčších problémov presúvajú z bodu A do bodu B, väčšmi sa riadia základnými emóciami než rozumom a ich osud je viac dielom improvizácie, náhod a šťasteny než typickou, vopred naplánovanou hrou na mačku a myš, kvôli ktorej som si seriál zamiloval. Žmúrim oko, kladiem pred neho ďalekohľad fanúšika, ale stále nevidím dôvod, prečo udeliť piatej sezóne pardon. Preto len lakonicky vravím zbohom. Nie dovidenia, ale zbohom. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkově vzato dobře provedené pokračování série, rozhodně mu přidalo, že nebylo hned po ukončení čtvrté série, ale že si tvůrci dali 7 let oddych. Navázání na předchozí díly asi nešlo vymyslet jinak, to rozhodně ne. V sérii mi scházeli takové ty prostřihy, které ukazovali cestu z vězení v dřívějších sériích. Škoda. Jinak jsem se rozhodně nenudil, spíš naopak. Jen doufám, že hned nepokusí navázat další řadou, tím by sérii asi moc nepřidali. ()

Reklama

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi dobrý rozjezd, staří dobří bráchové, nejobávanějším vězení v Jemenu, dokud byli všichni zavření ve vězení a ještě do útěku z Jemenu to mělo skvěle našlápnuté, ale konec byl psaný horkou jehlou a to se odrazilo i v hodnocení. Jednoduše dokud se jedná o útěk z vězení je všechno velmi nadprůměrné, závěr šitý horkou jehlou. Prostě zaběhnutá šablona. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stará dobrá parta se po mnoha letech dala zase dohromady. Prostředí Jemenu nebylo za mě tolik atraktivní a to, jak postavy v podstatě všech 9 dílů pořád utíkají, bylo už taky trochu ohrané. Na druhou stranu jsem byl za návrat moc rád, PB jsem vždy žral a vždy ho budu mít rád. O napětí a překvapivé zvraty nebyla nouze, což bylo to, co seriál táhlo a na mě platilo. Každý díl jsem byl přiškvařenej k sedadlu. Za další díly bych se nezlobil. 90% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Prison Break jsem v době jeho vzniku sledoval jako všichni a první série mi tehdy přišla výjimečná, od té doby jsem ovšem viděl (bez přehánění cca dvě) stovky dalších (a často výrazně lepších) seriálů, a tak ve chvíli, kdy celá řada diváků srovnává kvalitu pětky s jedničkou, říkám si: "Byl Prison Break i na samém začátku hloupou trapárnou?" Upřímně doufám, že ne, pátá série jí ovšem je. Navázání na prakticky definitivní dořešení původního seriálu proběhne přinejlepším problematicky (divák si sice může leccos domyslet, přesto to jednoduše skřípe), celým sequelem se jako smrad táhne dlouhá série zázračně vyřešených "neřešitelných" cliffhangerů (např. na konci jednoho dílu parta prchá pouhé metry od po zuby ozbrojených teroristů, na začátku dalšího už jsou v bezpečné vzdálenosti s celou řadou možností na záchranu), navrátivší se postavy mnohdy nemají co na práci (Sucre, C-Note a jeho konvertování k islámu jakožto spojka s Jemenem a jediná jeho pointa), jedna trapná hláška střídá druhou (objednávka pizzy aka nejvíc cheesy scéna ever, pun intended), a konečně i v samém závěru se Prison Break bez jakéhokoliv nadhledu dopouští těch nejostudnějších seriálových klišé a obzvlášť možná největšího seriálového WTF momentu (v nejhorším smyslu slova) tohohle roku (kdo viděl, zřejmě tuší, o čem mluvím, pokud jste viděli, a netušíte, klidně mi napište, rád si o tom momentu popovídám, a strašlivě nerad bych to překvapení pokazil všem, kdo to ještě neviděli). Najdou se i světlejší chvilky, nostalgie vůči původnímu castu funguje, stejně jako tradičně atmosferický a kvalitní soundtrack, seriál zůstává i po dlouhé pauze věrný původním charakterům (Lincoln je stále tou stejnou hloupou horou svalů, jakou jsme si zamilovali na začátku) a konečně i vynikající herectví Roberta Kneppera, který v roli T-Baga s bravurou i ty papírově nejtrapnější a nejslabší chvíle prodá líp než zbytek osazenstva. Celkově to ale nestačí na víc než nějakých pětadvacet procent. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (7)

  • Natáčanie sa začalo 7. apríla 2016 a skončilo 11. júla 2016. (Martin12500)
  • Prvý trailer mohli diváci zhliadnuť 16. mája 2016. (Martin12500)
  • Wentworth Miller (Michael Scofield) a Dominic Purcell (Lincoln Burrows) sú veľmi blízki priatelia v reálnom živote. Okrem toho, že si spolu zahrali už v seriáloch Flash (od r. 2014) a v spin-offe Legendy zítřka (od r. 2016), sú zodpovední za vznik 5. série Prison Breaku. Prišiel s tým Purcell, ktorý navrhol reštart série Millerovi. Tomu sa nápad pozdával natoľko, že s ním zašiel do TV Fox, aká dala myšlienke zelenú. (Martin12500)

Reklama

Reklama