Reklama

Reklama

Když se objeví tělo místního teenagera, městečko Twin Peaks je otřeseno. (SkyShowtime)

Recenze (213)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potřetí během tří let se vrhám do tajuplného Městečka Twin Peaks, se snahou odhalit co nejvíce jeho záhad. První díl je ztělesněním skoro všeho, co Twin Peaks představuje. Hned úvodní scéna vám ukáže, že tady nejste v klasické TV produkci, že tady jde o něco víc. Badalamentiho hudba famózně graduje u scény s odhalením oběti, a práce s kamerou a uchopením celé scény u dialogu mezi Trumanem a Palmerem je psychologicky skoro až hororová. Když pak na scénu nastoupí opravdu zvláštní agent Cooper, spolu s ním přichází takové ztělesnění agenta, kterého by chtěl potkat každý divák, laskavý, dobrosrdečný, empatický... První díl je sám o sobě jedním z klenotů, a rozehrává příběh, který nenechá vydechnout. ()

K.B.L. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím shlédnut pouze tento pilot, který hodnotím průměrně. Žádné nadšení nepřišlo, ale stejně tak jsem nebyla zklamána. Na můj vkus je to málo dynamické, což zatím nevím, zda hodnotit pozitivně, či negativně. U jiných režisérů bych to hodnotila spíše negativně, ale protože vím, že to točil Lynch, podvědomě mu to promíjím a pilně sleduji veškeré detaily, protože mi něco říká, že v následujícíh dílech s nimi bude pracováno. Zatím můžu říct, že se vcelku těším. ()

Reklama

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Kokotina jak fík! Tak ..ale můžu si za to sám. Nechal jsem si to doporučit... vlastně už dva lidi mi to doporučovali, i přes to, že jsem jim řikal, jak moc mam ´´rád´´ Lynche a jak moc si myslim, že je to pablb točící totální sračky. I přes to jsem to nakonec prubnul.. Některý jedinci tady zdejší to komentujou tak, že asi ještě nedospěli do stavu, kdy tohle můžou chápat.. No, já se jen divim, že někdo může po shlídnutí tohohle takhle přemejšlet. Přeci vim, když vidim něco, co nechápu, a nebo něco, co je totální píčovina bez špetky filmovýho umění. Protože tady se fakt o žádný umění nejedná. Herci nehrajou, to je jasný, to je parodie na herectví. Jestli to Lynch takhle chtěl, tak s tim může jít rovnou do prdele. To je totiž asi tak zábavný, jako koncert z play-backu, nebo..já nevim, třeba wrestling.. Prostě fakt, že lidi ze sebe nechávaj dobrovolně dělat blbce, že obdivujou něco, co je úplně debilní a popírá to celej ten základ nějaký opravdovosti. Tenhle film fakt neni drama, fakt to neni thriller, to je taková mysteriózní, dost nepovedená komedie, nebo spíš takový mysteriózní (jak tu někdo už uvedl) Beverly Hills 90210, jen po všech stránkách horší. (Hlavně dramatická linka byla v Beverly na nesrovnatelně lepší úrovni...) Že by ve filmu byl jen nějakej NÁZNAK napětí, to ani náhodou... Tak o čem to pak je? Vražda, která mě ani nezajímá. Vrah je mi u prdele. Herci se chovaj neustále debilně, podivně a nelogicky, což nevim, co to jako má vzbudit za emoce.. Napětí fakt ne. Smát se tomu nebudu, protože to moc vtipný neni. Ano, zkoušel jsem na to pár minut koukat jako na komedii, ale ani TO moc nefungovalo. Patetický, trapný, nudný, nelogický, nezajímavý...ale hlavně - úplně pitomoučký! Tahle forma, kterou je to natočený, degraduje jakoukoliv dramatickou linii... Jestli vás dokáže ´´vtáhnout´´ takhle pitomoučká atmosféra, no tak to teda...čumim... Čumim, co je všechno ve filmu možný...natočit, aby to lidi bez nějakýho zamyšlení sežrali a ještě to opěvovali.. Podezírám Lynche, že Sloního muže natočil někdo jinej než on, protože on by to všechno totálně vykurvil, Sloní muž nemůže bejt od Lynche!!! Režisér, kterej celej život točí totální brak, a je to taková ´´legenda´´, no to je prdel!!! ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosi je shnilého v městečku Twin Peaks.... Pilotní díl slibuje velké věci - dobře zahrané a podivně se chovající postavy (detektiv Cooper v podání Kyla MacLachlana se slabostí pro Douglaské jedle a plněné koblihy má ohromný potenciál) anebo napínavý děj a pěknou porci Badalamentiho hudby. Něco mi říká, že tenhle seriál bude pořádné maso, ačkoli co jiného taky čekat od Davida Lynche? Těším se, těším. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K tomu nějak asi nemám moc co říct. Protože moje ústa se nachází nyní místo orálních pozic u análních. Až tak mi spadla čelist. Skoro film k dnes již kultovnímu seriálu pana Lynche je neuvěřitelný. Nevím jestli je to nějakým způsobem kouzelně napsaným scénářem, nebo tím, že miluju stát Washington, nebo tím jak neuvěřitelně mne ve své roli ohromil Kyle MacLachlan. Nevím. Kurva nevím. Jediný co vím je to, že Lynch má hodně silnou fan base. A po tomhle si dokážu představit proč. Tohle je definice mámení. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (7)

  • Pilotní epizoda má alternativní závěr. V době výroby pilotu David Lynch a Mark Frost nevěděli s jistotou, zda ABC zakoupí práva na celou řadu a chtěli, aby pilot měl pro tento případ zakončení. Proto po domluvě se samotnou ABC natočili navíc přibližně dvacetiminutovou stopáž, která ve spojení s pilotem funguje jako samostatný film a odhaluje, kdo zavraždil Lauru Palmer (Sheryl Lee). Takto upravená verze byla pak uvedena ve vybraných kinech v Evropě a nikdy nešla do oficiální distribuce v USA. Některé ze záběrů z tohoto alternativního konce Lynch následně využil v pozdějších epizodách seriálu. (Shakaar)

Reklama

Reklama