Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (444)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Musel jsem dojít osvícení, abych docenil hry Járy Cimrmana, které mi ve srovnání s jimi inspirovanými filmy připadaly na poprvé dosti klopotné. Nyní jsem dosáhl ještě většího osvícení, když jsem konečně pronikl do Létajícího cirkusu, jehož skeče mi kdysi připadaly (opět ve srovnání s geniálním Životem Briana) jaksi nicneříkající. Ó mluví a mnoho mluví (nic než slova). PollyJean sice na můj dotaz, kde byly všechny ty postavy z titulků Černého orla, reagovala slovy "někdy si myslím, že pořád ještě nechápeš jejich humor", ale já jsem prozatím spokojen s Montyho svědectvím, že způsob masmediální komunikace se od přelomu 60./70. let nijak podstatně nezměnil. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vysoce originalni a zabavnej serial. S timhle skvelym serialem mam jen dva problemy. Za prve, hodne casto se zminujou nebo parodujou nejakou znamou osobu nebo udalost, jenze ja je bohuzel neznam a pak mi to neprijde tak vtipny. A za druhy, obcas jsou ty animace genialni, ale obcas otravny. Jinak je to fakt skvela a neskutecne ulitlejma napadama narvana podivana s genialnima hercema. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ve své době nepochybně neuvěřitelná mrda. V dnešní době... To samé! 45 dílů naprosté geniality a typického britského humoru, který je zde dotažen do naprostého maxima (It´s!, And now for something completely different) a k tomu desítky nezapomenutelných skečů (of Ulm, Killerjoke, Mozart zabiják krys, Nosní gramofon, Ministerstvo švihlé chůze,...). Jednoduše jeden z nejlepších a nejzábavnějších seriálů všech dob. 100% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. No dobrá, má. Představte si ten nejujetější humor, nejlépe anglický, se kterým jste se doteď setkali. A pak si představte, že ten humor stojí na hlavě, poskakuje vzad a od země se odstrkuje ušima. Zhruba to je Monty Pythonův létající cirkus. Je to genialita, mistrovské dílo. Jo a taky je to děsná volovina a nechutnost plná bizarních zvráceností a exkrementozních zprasenin hodných intelektuála čtvrté cenové skupiny s papíry na hlavu.__Můj nejoblíbenější Python: John Cleese.__Můj nejoblíbenější skeč: Dennis Moore. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

5* kultovní seriál této legendární avantgardní skupiny nemá cenu moc komentovat. Pokud se někomu absurdní situační humor líbí, tak to musí být pro něj základ a ostatním to asi nic moc říkat nebude. Hezky je vývoj této party popsaný v dokumentu Monty Python - málem pravda, který taky doporučuji. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Slovo "cirkus" bylo přidáno do názvu poté, co pracovníci stanice BBC členům komediální skupiny vytýkali, že jsou na chodbách televize hluční a chovají se jak v cirkusu. (don corleone)
  • Členové souboru si dělali téměř všechny kaskadérské kousky sami. Včetně Grahama Chapmana (zkušeného horolezce), který v jednom skeči visel na laně hlavou dolů, a Michaela Palina, který se zřítil z patnácti metrů do kanálu poté, co ho John Cleese praštil pstruhem do hlavy. (don corleone)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama