Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (443)

easaque 

všechny recenze uživatele

5* kultovní seriál této legendární avantgardní skupiny nemá cenu moc komentovat. Pokud se někomu absurdní situační humor líbí, tak to musí být pro něj základ a ostatním to asi nic moc říkat nebude. Hezky je vývoj této party popsaný v dokumentu Monty Python - málem pravda, který taky doporučuji. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Létající cirkus je zde vychválen až do nebe a nutno dodat, že oprávněně, neboť humor této legendární britské skupiny se doopravdy geniální. Jediné čím série trochu utrpěla byla s postupem času klesající úroveň. První dvě série byly bez jediné chyby. Od třetí série se silné díly začínají střídat se slabými a průměrnými a už se nezasmějete tolik. Ještě určitě stojí za to zmínit krásnou Carol Clevelandovou, kvůli které určitě stojí za to stát se sňatkovým poradcem :-) ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Co odděluje skupinu Monty Pythonů od tématicky podobných skupinek natáčejících fake televizní zprávy a stupidní parodie? Sám nevím, ale asi jen Pythonovci dokážou bavit bez přestání. Některé skeče jsou slabší, některé lepší, některé dokonce geniálně vtipné. Partička vtipných (a vzdělaných) lidí našla v životě to, o čem si většina může nechat jen zdát. Skvělý humor a charakterní herci. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Monty Pythons sú nesúroda šestica pánov, ktorý trefným spôsobom kritizujú, parodizujú a zosmiešňujú každý jeden aspekt obyčajného života, poctivú prácu a vzťahy nevynímajúc a robia to spôsobom aký je nenapodobiteľný a čertovsky vtipný. Existuje veľmi málo serálov, ktoré dokážu byť tak skvelo nad vecou a hlavne takých ktorý systematicky rúcajú zábrany nášho vedomia o tom čo je vtipné, alebo nie. Týmto pánom sa to nejako podarilo. Všetko je to podfarbené grotesknými a nadnesenými animáciami Terryho Gilliama, ktoré tvoria určité Intermezzo k všetkých skečom a príbehom, ktoré sú tu odprezentované. Veci ako španielská ikvizícia, MR. Neutron, ministry of the silly walk, tvoria len hŕstku kultových skečov, ktoré ma neskutočne pobavily a spríjemnili nejedno popoludnie. Všetky 4 série označujem 100% aj keď priznám sa že abscencia Johna Cleesa v 4 sérií bola badateľná a niečo tomu ako celku chýbalo. Kráľovská zábava, ktorú skutočne ocenia ľudia, ktorý si vedia spraviť srandu z čohokoľvek. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skeče Ústav švihlé chůze a Smrtící vtip se mi tak vryly do hlavy, že pořád pajdám, levá opisuje půlkruh, a na potkání trousím jednu a tu samou anekdotu a čekám, koho tím pošlu pod zem, aby čuchal k fialkám zespodu. Všichni chtějí zabít mě a obě nohy už opisují celé kolo. John Cleese jednou vysvětlil princip skeče (když jsou na scéně čtyři muži v popelnicích a přijde k nim normální člověk, tak ten je divný a k smíchu) vlastně popsal celý princip pořadu Monty Python's Flying Circus. Pro mě kult už od osmnácti let, pro jiné strašná a nepochopitelná blbost. Pro úplně jiné kopie legrácek Petera Sellerse. Buď jak buď, MPFC položili základy moderního britského humoru a zafixovali princip skeče pro další a další napodobitele. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • Asteroid 13681, který byl objeven v roce 1997 v Kleťské observatoři, byl pojmenován „Monty Python“. (Vrata88)
  • Ve skeči s teorií o brontosaurech se objevil obraz dinosaura od českého malíře a ilustrátora Zdeňka Buriana. (D.Moore)
  • Další názvy seriálu, o kterých se uvažovalo, byly: "Gwen Dibley's Flying Circus", "Owl-Stretching Time", "Bun, Whackett, Buzzard, Stubble and Boot" a "A Toad Elevating Moment“. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama