Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (442)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Jediný seriál, v ktorom skormútený muž spoločne s hrobárom zje svoju mŕtvu matku... a aby jej predsa len preukázal dostatočnú úctu, tak ju potom vyzvracia do hrobu. ;-D Moje best of: Kočkozmat, emzáci premieňajúci ľudí na Škótov a snažiaci sa vyhrať Wimbledon, vtip zabiják, mastrovstvá sveta v schovávačke, opravár bicyklov vo svete Supermanov, neúspešný podomový predavač encyklopédií... a mnoho, mnoho ďalších geniálnych skečov. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dennis Moore.., Dennis Moore.., dumb, dumb, dumb.. Na jedné straně trochu nudné animace Gilliama a občas skeče, při kterých jste bez znalosti souvislostí prostě mimo. Druhá miska vah plná humoru, co se nezastaví před ničím, však zcela převažuje. John Cleese je démon a Terry Jones je úchylný Dirty Vicar. Zajímalo by mě, pod vlivem jaké návykové látky ti hoši tvořili.. ()

Reklama

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Neskutečná sestava se zde dala dohromady. Ano, některé scény a dialogy jsou spíše trapné, ale to nic nemění na tom, o jak geniální pořad se jedná. Úchylné příběhy, nesmírně vtipné repliky, zajímavé animované vložky. Některé skeče jsou již legendární (reklamace papouška, sýrárna, ministerstvo švihlé chůze, Dennis Moore, španělská inkvizice /"Nikdo nečeká španělskou inkvizici!"/...) a je jen škoda, že vzniklo pouhých 45 dílů. Nápadů bylo jistě mnohem více. Létající cirkus zkrátka je - a vždy bude - svým pojetím a nápady nedostižný! ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Skeče Ústav švihlé chůze a Smrtící vtip se mi tak vryly do hlavy, že pořád pajdám, levá opisuje půlkruh, a na potkání trousím jednu a tu samou anekdotu a čekám, koho tím pošlu pod zem, aby čuchal k fialkám zespodu. Všichni chtějí zabít mě a obě nohy už opisují celé kolo. John Cleese jednou vysvětlil princip skeče (když jsou na scéně čtyři muži v popelnicích a přijde k nim normální člověk, tak ten je divný a k smíchu) vlastně popsal celý princip pořadu Monty Python's Flying Circus. Pro mě kult už od osmnácti let, pro jiné strašná a nepochopitelná blbost. Pro úplně jiné kopie legrácek Petera Sellerse. Buď jak buď, MPFC položili základy moderního britského humoru a zafixovali princip skeče pro další a další napodobitele. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděny kompletní 4 série) „Takže, berete si vy, čtyři chlapci, tyto dvě dívky, aby se staly vašimi sedmi nevěstami?“ - Ano, pane.“- „Tak a běžte si psát úkoly.“ Začnu zápory. Když pominu kolísavost kvality humoru (+ smutný fakt, že 4. série bez Cleese je slabší) a mé osobní indispozice (řadu britských reálií neznám a hrátky s angličtinou plně nedocením), problém mám jen s Gilliamovou animací. Je sice plná fantazie a originality, ale já se u ní zasmál málokdy (zavděčil se mi hlavně parodií na 2001, alespoň někdo ji přesně vystihl). Klady však jednoznačně převažují. Inovativní zpracování skečů, vysoká četnost těch výborných, přechody mezi nimi, (ne)pointy, velmi odvážné narážky, kreativní práce s úvody a závěrečnými titulky…to vše a mnohem víc nabízí dílo, které bez nadsázky boří a posouvá hranice absurdního humoru. Srdeční záležitost, dávám slabších, ale přesto 5*. Oblíbené skeče: The Mouse Problem, The Dirty Fork, Silly Job Interview, The Lumberjack Song, Piranha Brothers, Mosquito Hunters, Scott of the Antarctic atd. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)
  • Fráze "And now for something completely different" ("A teď něco úplně jiného"), která se v seriálu objevuje, se skutečně používala v britské televizi a rozhlase. (don corleone)
  • Terry Jones popisuje způsob, jakým komediální skupina původně prezentovala televizi svůj plánovaný seriál, takto: „Když jsme šli do BBC poprvé, seděli kolem stolu všichni ti šéfové, kteří se nás ptali, o čem ten náš pořad bude. A my jim suše oznámili, že ještě nevíme. Tak chtěli vědět, na koho to má být zaměřené. Odpověděli jsme, že ještě nevíme. Pak se zeptali, jestli v tom bude nějaká hudba, na což jsme po pravdě odpověděli, že ještě nevíme. Nakonec řekli, ať jim alespoň prozradíme, jak se to bude jmenovat. A my pokrčili rameny, že ještě nevíme. Chvíli bylo ticho a pak jeden z těch šéfů pronesl: "Aha. Ale bude to mít jen třináct dílů, platí?" (conejo)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama