Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film inspirovaný činností pracovníků kontrarozvědky: Jan Prokop hraje při každé příležitosti šachy. Mimoto pracuje se svým týmem na odhalení rezidentské sítě, která se pokouší získávat domácí odborníky pro práci v zahraničí. (oficiální text distributora)

Recenze (108)

Tsunami_X odpad!

všechny recenze uživatele

Další nezvratný důkaz, že Jaroslav Dietl byl naprosto příšerný scénárista. Zase tu chybí jakýkoliv konflikt a životné postavy a navíc se ještě tentokrát dají věci do pohybu až v posledních deseti minutách. Za dvě hodiny si z tohohle filmu nebudete pamatovat vůbec nic, ovšem tentokrát je v tom Olmer namočený maximálně z jedné třetiny. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Krimi, která může vypadat na papíře lépe než kolik prostoru nabízí pro filmový příběh se spádem, souhra herců nepřesáhne televizní formát. Naopak je tu patrný zárodek spolupráce režisér-kameraman-skladatel pro budoucí Bony a klid, hlavně Ota Kopřiva si procvičuje světelné podmínky a jeho rukopis je patrný i v neustálém pohybu kamery. Slabší 3* ()

Reklama

topi 

všechny recenze uživatele

Špionážní detektivka kterou svým rukopisem perfektně nasnímal kameraman Ota Kopřiva. Vít Olmer byl v osmdesátých létech velmi zdařilým režisérem, který dokázal zdatně proplouvat jakýmkoliv žánrem. I tahle kriminálka je řemeslně odvedená velmi dobře a Jaroslav Dietl scénář napsal možná trochu překombinovaně, ale napínavě. Další plus za sexy Stanislavu Bartošovou, ta ženská má v sobě jiskru Femme fatale. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Hodne vlazny kriminalni film, bez vetsi akce a zvratu. Zaujme tak jen Stanislava Bartosova v hotelu a Karel Hermanek jako sympaticky kriminalista, ktery ma plne kapsy stovek, jezdi si v Renaultu a lepi se na nej kazda sukne ( takovy policajt bych chtel byt taky, pokud bych byl v prvni polovine osmdesatych let pubertak:-) ). ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle český oldskool detektivky docela rád, takže jsem se nenechal odradit nízkym hodnocenim ani některejma komentářema. Karel Heřmánek v roli fízla sympaťáka doslova hledá jehlu v kupce sena a nakonec i přes nejrůznější překážky a potíže tu jehlu najde. Už jsem to tady psal víckrát, ale ještě to zopakuju. Podle mě Olmer v 80. letech točil poměrně slušný filmy. Jinak překvapivě v tomto filmu Veronika Evička tričko Jeníková neukázala kozy. Dokonce ani Bára Štěpánová je neukázala. Ta zaujala hlavně tim, že nemluvila svym originálnim hlasem, ale byla naprosto příšerně předabovaná. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • V závěrečné scéně, kdy Honza (Karel Heřmánek) odjíždí s Petrou (Jana Paulová) v autě noční ulicí, vjíždí, podle značky na sloupu, do jednosměrky v protisměru. (gug)
  • Automobil, který ve filmu používá rozvědčík Jan Prokop (Karel Heřmánek), je Renault 9. Jeho poznávací značka ACO-36-17 je pravá tudíž se nejednalo o filmovou repliku. (Martin_L)

Reklama

Reklama