Reklama

Reklama

Teta

(seriál)
  • Rakousko Frankensteins Tante (více)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Sedmidílný slovenský seriál nás přivádí na zámek, kde žijí velmi podivní obyvatelé - strašidla. (Česká televize)

Recenze (116)

PKD 

všechny recenze uživatele

Excelentní. Ať je vám 11 nebo 40, je to jedno. Excelentní úvodní song (a to zrovna Darinku moc nemusím). A pro mě osobně je obzvláště excelentní dějová linie s Igorem a Elisabeth. Pokud jste objevili nadůžívání slova excelentní pak vězte, že je to z důvodu toho, že je tato série excelentní. Jak pro koho. Pochopitelně. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Nostalgie mého dětství spojená s původním slovenským dabingem. Později slyšeno s českým a už to nebylo ono, holt první dojem je nejsilnější a nejzarytější. Nutno zmínit výbornou hudbu bratří Angelisových, bohužel nebyla oficiálně vydána tak mám doma aspoň svoje ripované audioukázky, no prostě lepší Sobi20 v hrsti než babeta na střeše. Velmi se mi líbila mimojiné i postava vlkodlaka Talbota, některé scény s ním byly přímo hororové. A Barbara De Rossi zde byla okouzlující. ()

Reklama

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Dolnouhorský "Frankestein" a jeho výtvor nám spolu s ostatnými, vôbec nie prirodzenými (Biela pani, Ohnivý Sepp a ďalší, obyvateľmi tajomného hradu ponúkajú naozaj obrovskú dávku fantasmagorickej zábavy. Jakubisko sa nezaprie ani v tomto seriáli a spolu s hercami naplno využívajú všetok poskytnutý priestor. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Na tomhle jsem vyrůstal. Jednoznačně nejlepší slovenský serial z dob totality a když o tom přemýšlím tak i vůbec. Směle se svými nápady, výpravou a příběhem může rovnat takovým klenotům jako je Létající Čestmír, Arabela nebo Křeček v noční košili. Ikdyž žánrově je trochu jinde. Režiserem je tzv slovenský Fellini - Jurak Jakubisko. Toho opravdu nemyslím. Podle mě točí spíš nesmyslné bláboly. Ale tento seriál se mu opravdu povedl. Rozhodně jej řadím do zlatého fondu čs. kinematografie. Snad také proto že scénaristy o něho byly Miloš Macourek a Jaroslav Dietl. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si osvěžil paměť a vzpomínky z dětství a znovu se podíval na Jakubiskův rodinný seriál. Opět jsem tak měl možnost sledovat sedm příběhů o všech těch strašidlech, malém Maxovi a obyvatelích městečka. Roman Skamene i Bolek Polívka coby „mlaďoši“, sličná italská playmate Barbara De Rossi i „bombový“ kovář – ti všichni a mnoho dalších mi tak opět zpříjemnili chvíle po tolika letech. Ti co by měli zájem tak všechny díly jsou na youtube ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Celá stanica obce Frankensteinovo bola vytvorená z kulís. Po skončení natáčania boli odstránené a ostali iba koľajnice. Takisto pre účely filmovania bola na hrad Boskovice navozená zemina, ktorá bola po skončení filmovania tiež odstránená. (Raccoon.city)
  • Hrad Hohenwerfen, v seriálu sídlo Frankensteinů, se nachází nad rakouským městysem Werfen asi 40 km od Salcburku. V první polovině 20. století byl oblíbeným sídlem arcivévody Evžena Habsburského, posledního světského velmistra Řádu německých rytířů. (Korsak)
  • Seriál mal pracovný názov Vnuk Frankensteinovej tety, bol skrátený na Frankensteinova teta a nakoniec bol odvysielaný pod názvom Teta. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama