Reklama

Reklama

Apokalypsa: Válka světů

(seriál)
  • Francie Apocalypse : La guerre des mondes 1945-1991 (více)
TV spot

Epizody(6)

Obsahy(1)

Období mezi lety 1945 a 1991 bylo definováno konfrontací dvou světů a dvou režimů. Kapitalistický Západ s USA v čele na straně jedné a komunistický Východ pod vedením Sovětského svazu na straně druhé. Obě strany drží atomovou bombu, nicméně ani jeden z nich ji nemůže použít, protože by riskoval vlastní zkázu. Permanentní atmosféra strachu ovšem paradoxně zajistila desetiletí míru a prosperity Západu. Aby bylo v rámci této studené války trochu zmírněno napětí, dochází k řadě zástupných konfliktů v Asii, v nichž se supervelmoci střetávají a skrze jiné národy vedou nemilosrdné bitvy. (National Geographic)

(více)

Recenze uživatele *CARNIFEX* k tomuto seriálu (2)

Apokalypsa: Válka světů (2019) 

Históriu píšu víťazi. Vždy keď pozerám takéto dokumenty, ktoré sú o konflikte medzi viacerými mocnosťami, chodí mi po rozume, čo je na čom pravda, a ako by nato zareagovala druhá strana. Nádych dokumentu je jasný, no mne to celé príde ako: Všetci chcú mier, no všetci zbroja. Všetci sa bránia, no zároveň útočia. To je ako v tej "dnešnej" ekonomike, kedy je každý každému dlžný. Inak dobrý dokument. Koniec koncov ako všetky z kolekcie APOKALYPSA. ()

Propast (2019) (E06) 

Omnoho viac ako o atentáte na Kennedyho je táto epizóda o následkoch a udalostiach po ňom. Bol som zvedavý akú budú mať tvorcovia odvahu, či spomenú niektorú z údajných konšpiračných teórií. Náznaky sa objavili, no ako som už uviedol, samotný atentát je v tomto prípade druhoradý .. ()

Reklama

Reklama