Reklama

Reklama

Euforie - Série 1

(série)
Trailer 1
USA, (2019–2021), 9 h 22 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Jacob Elordi, Sydney Sweeney, Austin Abrams, Alexa Demie, Algee Smith, Alanna Ubach, Maude Apatow, Storm Reid, Eric Dane (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (66)

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

O tom, jaký je život s poruchou osobnosti (poruchami). Film je mi dost blízký, protože dost podobný dětství, pubertu a dospívání jsem měla taky. Útěk od emocí k drogám a k alkoholu nikam nevede, ale tato společnost nenabízí moc jiných variant. Pokřivené vztahy v rodině a nevyrovnaní rodiče dětem nepomohou, a mohou je dohnat až k ztrátě života. Poučení z toho plyne: neohlížet se na rodinu a hledat sám sebe a žít svůj život. Jinak se lidstvo nikam neposune. Velmi dobře zahrané. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Teenagerský seriál zaznamenal obrovský progres a tento projekt je toho jasným dôkazom. Precízne, tvrdé a hrajúce sa na voľnom poli ďaleko za hranicou, kde sa iné seriály ani len neodvážia pozrieť. Vekovo som už mierne za cieľovkou a preto mi pózerské postoje a pohľady občas lezú na nervy, kvalitatívne sme však veľmi vysoko a mierne nedostatky sa dajú odpustiť. Záverečná dvojčasť vybočila zo štruktúry epizód a nemohli sme dostať nič lepšie. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem z toho dost obavy, ale nakonec mě to celkem oslovilo. Líbilo se mi, jak je to v některých momentech krásně barevné, hodně působivě sestříhané, a skoro celou dobu k tomu hraje absolutně bezchybný soundtrack. Bavilo mě i obsazení většiny postav, všechny ty holky mi přišly hodně zajímavé, problém jsem měl akorát s tou Zendayou, na kterou mě prostě nebaví koukat, byť herecky proti ní asi nic moc říct nejde. Samotný námět seriálu mi osobně přijde dost fádní - nemůžu se zbavit dojmu, že podobné produkce o fetujících a sexuálně experimentujících teenagerech už jsem viděl tuny - ale přesto jsem v Euphorii sem tam zahlédl osvěžující závany filmařské invence, které mě tam potěšily, a díky nimž mi přijde, že lidi co to napsali, nebyli asi úplně blbý. Možná, že ale úplně nejzábavnější mi na tom přišlo si představovat, jak ten seriál může šokovat někoho, kdo neví, která bije a jak to dnes chodí, což je asi špatně. Btw. extra 2 epizody navíc už mě nezajímaly a bez druhé série asi klidně můžu taky žít. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Novembrová Eufória, určite som čakal niečo iné, ale takto, nebolo to až tak zlé. Asi najrealnejšie vyobrazenie dnešnej teen komunity. Lgbt ako sviňa. Treba pochváliť hlavnú predstaviteľku ktorá zahrala celkom fajn. Čo ale iritovalo bol jej Český dabing. Absolútne sa jej nehodil a bol otrasný. Ak bude druhá séria a na další rok si poskytnem službu Hbo Go, možno tomu dám ešte šancu. 3* ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První sezóna neodstartovala nejlépe. Tedy, z mého pohledu. Pilotní epizoda mě docela otrávila, a kdybych už celou záležitost neměl doma, asi bych už ve sledování nepokračoval. Tvůrci ale v dalších dílech zlepšovali svůj výkon takovým způsobem, že byl střed řady velmi dobrý, což mě ukolébalo, a zhoršování kvality, které nastoupilo s blížícím se závěrem, mě překvapilo. Moji rostoucí nespokojenost pak ještě prohloubily oba speciály (zvlášť ten první byl jen nudnou, prázdnou žvanírnou). K nadšení mám sice daleko, ale druhou sezónu určitě uvidím, protože ji mám taky doma, tudíž je to nevyhnutelné. / Poučení: Kam čert nemůže, nastrčí dealera aneb Kdo neznásilňuje, není bílý heterosexuál. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy Rue (Zendaya) zastrašuje nápadníka své mladší sestry Troye (Tyler Timmons) tím, že jmenuje osoby, se kterými se seznámila na odvykačce, užívá jména známých gangsterů ze seriálu The Wire - Špína Baltimoru (od r. 2002), tedy Avon, Stringer, Bodie, Marlo, Omar, bratr Mouzone a Wee-Bey. Poté řekne, že tihle „zmrdi“ si na něm pohrajou s letlampou a kleštěma, což je pro změnu odkaz na hlášku mafiána Marselluse Wallace z filmu Pulp Fiction: Historky z podsvětí (1994). (H34D)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno