Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při dopravní nehodě zahyne muž a během prohlídky jeho bytu Zeman najde lístek s datem a místem schůzky. Neví, o co se jedná, přesto na schůzku jde. Setká se tu s vídeňským Čechem Rudi Lorenzem (Josef Abrhám), který organizuje ilegální útěky východních Němců na Západ, a začne s ním hrát hru. Lorenz Zemana napadne, při následné rvačce omráčí a v zavřeném autě ho spustí na dno rybníka. Kolegové jej na poslední chvíli zahrání a Lorenz je krátce nato zatčen... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (8)

  • Rybník, ve kterém se málem utopil Zeman (Vladimír Brabec), je Oborský, nachází se u obce Bystřice na Benešovsku. (sator)
  • Wimmerová (Blažena Holišová) říká svému muži Emanovi (Vladimír Menšík): „A ty se na nic jinýho nezmůžeš, než na ty pitomý metráky.“ Měla na mysli lék Meprobamát, zmírňující pocit úzkosti a duševního napětí. Lék už se nevyrábí. (sator)
  • Kamion, kterým jezdí Rudi Lorenz (Josef Abrhám), je těžký tahač Volvo F89. Tento stroj, včetně stejného barevného nátěru, se objevil v několika dalších čs. filmech a seriálech. Kupříkladu v seriálu Ve znamení Merkura (od r. 1978) se objevil hned ve dvou dílech z pěti. (ypres.bass)
  • Natáčelo se na hraničním přechodu Nová Bystřice - Grametten, v Praze na Vinohradech a Starém městě, a také v Jihlavě. (M.B)
  • Rudi Lorenz (Josef Abrahám) má v tejto epizóde pištoľ CZ DUO. (ČSFD)

Reklama

Reklama