Reklama

Reklama

Ve znamení Merkura

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 3
Povídkový / Drama
Československo, 1978, 6 h 15 min (Minutáž: 72–78 min)

Scénář:

Ivan Gariš

Hrají:

Jaromír Hanzlík, Josef Beyvl, Stella Zázvorková, Kateřina Macháčková, Václav Postránecký, Alena Vránová, Ota Sklenčka, Jiřina Štěpničková, Otto Lackovič, Josef Langmiler, Zuzana Ondrouchová (více)
(další profese)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Příběhy celníků z dob minulého režimu, kde hlavní roli hraje boj celní správy s pašeráky a podvodníky. (Televize Seznam)

Videa (5)

TV spot 3

Recenze (74)

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Taky jsem zasedla před obrazovku a nostalgicky vzpomínala na dobu, kdy mne tento seriál dostal natolik, že jsem kvůli práci u celníků, šla dělat přijímačky na ekonomku. A šprtala se němčinu. Nojo, nevzali mne, odmaturovala jsem na strojárně a jedinej jazyk, kterej mám aktivní je kromě rodného, ruština. Německy se domluvím, přečtu...ale tak nějak pomalu.....osud asi už věděl, že bych si té celnice moc neužila, maturovala jsem v roce 1987. Tu scénu s ucpaným saxíkem, tu jsem si pamatovala, ale jinak??? Okolí Děčína a Hřensko..jojo, to už je dávno....tak zase v sobotu..začínám mít tu TV Barrandov ráda....ještě byl seriál o pracovnících pražského metra, taky by ho mohli opakovat a Duhový luk...to by si na svoje přišli milovníci Tater. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

První a pátý díl mi z detektivního hlediska přijdou nejslabší, i když v prvním pobaví zejména Zázvorková a Beyvl. Škoda že v posledním Zázvorková chyběla. Hanzlík sice objeví drogy v saxofonu, za což mu kolegové vyslovují uznání ještě po roce, ovšem šperků ukrytých za kozama (čili nejčastější ženskou skrýš) nechá projít bez kontroly. Hlavně že buzeruje turistu kvůli dvěma papouškům bez papírů, načež následuje jedna z nejvtipnějších scén celého seriálu, kdy Prachař papoušky vypustí.:) Ve druhém dílu mě krádež obrazu sice moc nezaujala, ale zato to napravili hereckými výkony Vinklář s Vránovou. Díly o zavražděném v mrazícím voze a pečlivé slovenské celničce byly průměrné. Celkově mi hodnocení vychází něco mezi dvěma a třemi *, ovšem s přihlédnutím k tomu, že mnozí seriál zodpadňují už jen z principu, že byl natočen za normalizace se přikloním ke třem. Navíc tolik důmyslných schovek pašeráků se hned tak někde nevidí.:) 50% ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Úchylné a ještě jednou úchylné. Snažit se vytvořit z povolání socialistického celníka ctnostné řemeslo, které stojí za to, aby se dědilo z děda na otce a z otce na vnuka. K popukání jsou pasáže, kde zadek Hanzlík hltá zkušenosti svých předků se stejným zaujetím jako mladý KFC, když mu starý KFC odhaluje tajemství 11 bylinek. Jediný kladný bod si u mě vysloužila Hudečková, za prvé svými vnadami a za druhé tím, jak ňoumu Hanzlíka zcela zaslouženě sprdává. Jinak ta Hanzlíkova postava je dobře psychologicky napsaná, tak si pravého socialistického celníka představuji - v civilu trouba, ale jen si navlíkne uniformu, sebevědomí mu naroste o 1000% a vyžaduje dodržování pošahaných předpisů. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Že velký komančský náčelník Gustávo "Mň Mň Súdruhovia a Súdružky Mň Mň" Husacoo rozhodne odklepnout séroš o československých celnících bylo nasnadě. Nakonec o kom jiném? O dizidentech? O chartistech? Nebo snad o zaměstnancích rádia Svobodná Evropa? Tohle si doba nežádala. Ta vláda tam prostě nemohla stát jako kůl v plotě. Museli vidět, že ten tlak jde zespodu. Že prostě ten lid si to přeje... To je fuk. Zkusme zapomenout na to, co tenkrát na Červeném Hrádku nablil Milouš Jakeš do mikrofonu. Buďme rádi, že se to převedlo na kapitalismus. Soudruzi teď jsou ještě víc za vodou. Přejme jim to. Pro nás přínos, že se už přestali točit séroše o těhlech obskurních povoláních a už se zase točí jen o doktorech. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Navedla mě k tomu scéna na internetu se Strýčkem Jedličkou a jeho vyprděným a vychrochtaným Mercedesem. Taky jsem se chtěl podívat jak se tady žilo a na možná zajímavou práci celníků. Spletl jsem se v obou věcech. Všechno tady stálo za hovno (ale to už jsem věděl) a celníci nebyli zrovna milí lidé, ale pořádní buzeranti. A tento seriál je taky opruz. Jak mohli dát Hanzlíka hrát mladého kluka, to nechápu ještě teď, to je tak do očí bijící až to bolí a proč polovinu většiny dílů tvoří rozhovory důchodců (gerontů) úplně o hovně, tak to nechápu pořád. Jinak je to nuda k uzoufání, jediný Hrušínský to má celé na párku a hraji si jak chce. Díl ve slovenštině tomu pak nasadil korunu. 2-* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (15)

  • Točilo se v celnici Harrachov, Náchodě a Hřensku. (sator)

Reklama

Reklama