Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilot Charlie Lavery nastupuje do letadla, aby dopravil palivo do vzdálené arktické oblasti. Po vyložení nákladu odlétá zpět s nemocnou ženou, kterou má vzít do nemocnice. Jeho stroj má však poruchu a zřítí se na místo daleko od civilizace. Oba dva pád přežijí. Charlie se vydá napříč krajinou, aby nalezl pomoc. Po bezcíleném hledání zkolabuje. Těsně před smrtí se u něj objeví žena, kterou nechal v letadle, a která ho začne pomalu učit jak přežít v divoké krajině na rozlehlých místech vzdálených desítky kilometrů od jakéhokoliv kontaktu s civilizací. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší pekný film, ktorý si zaslúžil byť viac presádzaný a reklamovaný namiesto mnohých, ktoré si nezaslúžia ani percento z toho, aká pozornosť sa im venuje. Krásne prostredie severných tundier, skromný príbeh, príjemní a kvalitný herci na čele s Pepperom, ktorému by sa mohol podariť návrat medzi elitu a hlavne príjemný, hrejivý príbeh. A čo sa mi páči najviac, hlavne reálny a nenaivný. 80%. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Hezký malý film o přežití v divočině. Barry Pepper jako vždy vynikající a překvapila i Annabella Piugattuk jako eskymačka. Líbilo se mi, že film zabrouzdal i do zvyků eskymáků. Příběh není nijak zvlášť sentimentální, ale konec mi připadá až moc protahovaný a svým způsobem emocionálně neodotažený. Hudba všechny scény putování skvěle podbarvuje. Je to jeden z těch filmů, které rozhodně stojí za vidění, ale z nějakého důvodu se nemůžu přinutit dát víc než 3*. ()

Reklama

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická kombinace Trosečníka a Tance s vlky... Od počátku čitelný scénář ve své přímočarosti nenutí o čemkoliv přemýšlet. Ty sympatie ve mě vzbuzuje "neambicióznost" filmu, citové vydírání se nekoná. Přesně zapadá do škatulky výchovného snímku pro adolescenty a to nemyslím nijak pejorativně. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná jednoduší, než jsem čekal, nicméně i tak zajímavý film o přežívání v krajině uprostřed ničeho - přesněji na severu Kanady. Dobře se na to dívá, až na pár utahaných míst to celou dobu napíná a přišlo mi to i velmi dobře natočené a zahrané. A hodně se mi líbila i závěrečná scéna, protože takhle to natočit by mě asi nenapadlo (ale zase nečekejte bůhvíjakou originalitu). Škoda jen těch plochých postav, ale i tak se mi to líbilo. 4* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na další survival thriller z drsné přírody, místo toho jsem dostal hodně slušné „místy až poloromantické“ dobrodružné drama – ovšem ta drsná příroda tam byla. Stejně jako se tvůrcům docela dařilo hrát divákům na city. To však v žádném případě nesnižuje kvality tohoto filmu jako celku a já si z něj odnáším převážně dobré pocity. Ústřední dvojice Barry Pepper a Annabella Piugattuk (škoda, že se objevila jen v tomto filmu a tudíž i životní roli…) si vedla velice dobře, nechyběla slušná atmosféra (i když bych přivítal o něco více napětí) a hlavně já nejsem příznivcem happyendů…60% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • V průběhu lovecké scény stálo stádo zkrocených sobů na místě díky divokému karibu. (orkadimenza)
  • Po dobu natáčení se s filmařskou skupinou pohybovali i strážci vyzbrojení střelnými zbraněmi, kteří chránili štáb před ledními medvědy. Jeden z medvědů dokonce přerušil natáčení, když poškodil videozáznam. (orkadimenza)

Reklama

Reklama