Reklama

Reklama

Arctic: Ledové peklo

  • Island Arctic (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Muž havaruje s letadlem uprostřed nedozírné ledové pustiny. Každý den dodržuje rutinní úkony a doufá, že se dočká záchrany. Jednoho dne se objeví vrtulník, silná sněžná bouře však zapříčiní pilotovu smrt a muž pochopí, že má jen dvě možnosti: zůstat v havarovaném vraku a připravovat se na jistou smrt, nebo se vydat na stovky dlouhou pouť s nejistým koncem… (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (425)

Fr 

všechny recenze uživatele

„S.O.S.“... /// Země sněhu a ledu… a Mads Mikkelsen. Filmovej a příběhovej minimalismus. Jak jinak předvést extrémní sáhnutí si na dno sil? Survival plnej herectví jednoho muže, ve kterým atmosféru tvrdí hudba a zvuky. Ovšem – aniž bych srážel snahu zúčastněnejch… tak Redfordovo Vše je ztraceno mě chytlo víc. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Hledám místo, kde by se dala oslavovat čínská politika. 2.) Pro mě je nejlepší parta jeden. I ve filmu. 3.) Thx za titule „Parzival“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Komorní až minimalistické survival drama postavené zcela na herectví Madse Mikkelsena. Já byl velmi spokojen, mě tyhle pomalé filmy baví...jen ten úplný konec by se mi líbil chmurnější...formálně jde o podařený kontrapunkt velkých celků krajiny věčného sněhu a ledu a detailů tváře/rukou/dalších částí těla hlavního hrdiny...vjem nehostinosti je velmi silný...S.O.S. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

No čo už v tomto snehovom survival subžánri vymyslieť, že. Vlkov, ľadové medvede, nejaké nečakané priepasti v horách, možno problematický parťák, či niekto, koho treba zachrániť. No nakoniec je toho dosť, čo sa dá vymyslieť, ale častokrát to máme naservírované v jednom filme, aby sa to natiahlo aspoň na tú hodinu a pol. Väčšina z týchto vecí je aj v Arctic, ale tvorcovia dobre vedia, že tou základnou pridanou hodnotou pre divákov a najmä diváčky je Mads Mikkelsen. Keďže som to videl doma, tak za tri, po kine by som asi neváhal s vyšším hodnotením. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Konvenční pomalý survival, kde Mads Mikkelsen přežije pád letadla za severním polárním kruhem a dělá vše pro to, aby se dostal zpět do civilizace. Téměř žádné dialogy, jen čisté herectví - před Mikkelsenem smekám, na jeho výkonu a mimice celý film stojí. Děj ovšem nenabízí nic moc nového, co bychom už neviděli v jiných žánrově podobných filmech, a tak nějak tuším, že mnoho diváků bude časem Arctic popisovat jako ten film, kde Mads táhne sáně. Po zhlédnutí jsem se cítil stejně vyčerpaný jako hlavní hrdina. [Sitges 2018] ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Filmy s jedním hercem (a pár komparzisty) jsou příjemným odpočinkem od stereotypu a jednou za čas se je rozhodně vyplatí vyhledat. Moc jich sice není a většinou jde právě o survival tématiku, ale hlavní hrdina si tam rozhodně neodpočine a je to velmi fresh podívaná. Hned jsem si vzpomněl na All Is Lost s Redfordem. Mads v klidu utáhne celý film, je tam několik silných momentů a vlastně ani nemám, co bych vytkl. Snad jen ten konec aspoň o pár vteřin natáhnout, působilo to trochu rušivě. Jinak slušná nízkorozpočtová jednohubka v krásném, leč smrtícím prostředí. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (12)

  • Ztroskotané letadlo má české označení OK-AGG. (berbis)
  • Hlavní postava mluví anglicky a dánsky. (džanik)
  • Posádka vrtulníku je thajská. Ve filmu je to patrné z průkazu totožnosti i závěrečných titulků (script consultation). (džanik)

Reklama

Reklama