Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

castor 

všechny recenze uživatele

Sean Penn se nikam nežene. A já musím po opakovaném zhlédnutí po letech jednu hvězdu přidat. Kdyby zůstal na své oslavě, všechno by vypadalo jinak. Byla mrazivá noc, zbývalo šest hodin do jeho odchodu do penze. Život poldy ale nejde jen tak zabalit, zvlášť když kolem někdo vraždí blonďaté holčičky s roztomilými červenými šaty. Černí ptáci krouží nad hlavami všech zúčastněných, mezi kterými nechybí retardovaný indián, velký čaroděj ujíždějící na ježcích nebo matka, která navždy ztratila svou dceru a které dal náš polda v důchodu svůj osudový slib. Sean Penn režíroval potřetí, znovu přizval Jacka Nicholsona, rád si hraje se symboly, dbá na výběr lokací a často nechává plynout pouze obraz, zatímco postavy mlčí. Navíc nepřináší klasickou detektivku, ale spíš psychologickou deku s mysteriózním oparem, kterak se jedna posedlost mění spíš v prokletí. Nicholson nejednou dokázal, jak je skvělým hercem, tady jen litujeme, že už zřejmě nikdy nic nenatočí. Svou poslední životní šanci jeho postava chytá pořádně za pačesy, jenže odejít je sakra těžké. Výborné atmosféře pomáhá i hudba (Hans Zimmer, Klaus Badelt) a kamera oscarového Chrise Mengese, výsledku i skvělý casting i těch nejmenších postav. 70% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Co jsem na csfd, pořád čtu všechny ty mladé lidi, jak mocinky moc nesnášejí americké happy endy, tu předvídatelnost, a kdesi cosi. A když pak tihle rozumbradové dostanou tenhle vynikající, naprosto nepředvídatelný a totálně anti-happy endový kousek, jak to dopadne? Je to v modrém. Tenhle film by měl být KLASIKA. Dlouho jsem tu za sebe měl čtyři hvězdičky. Ale teď, když jsem Přísahu s velkou chutí zhlédl po letech podruhé a uviděl tady tu spoušť, zdají se mi čtyři už přece jen trochu málo. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě popisek filmu a jako zajímavost režie Seana Penna. Taky to, že se ve filmu má ukázat i Mickey Rourke. Jo, tak to je pro mě trošičku výsměch! Skrz dvě proplakaný minuty co se ve filmu objeví, bych já probulel celej den! No tak jsem krapet setřel. Film se hrozně táhne, nemá tempo a určitě jsme zvyklí i na lepšího Nicholsona. Ovšem konec filmu je příjemný překvapení teda aspoň v tom, že něco takovýho tu ještě nebylo. Ale jinak zcela obyčejnej film bez dechu a života! 50% ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Ze uačátku jsem si řkal, že to je poněkud rozvláčně vyprávěné, ale film mě s postupem času do sebe vtáhl a ony pro hodně lidí určitě "záběry o ničem" podmalovávané pěknou hudbou a vytvářející zvláštní poněkud poetickou atmosféru jsem si neskutečně vychutnával. Jack Nicholson výborný, ke konci byl film velmi depresivně napínavý a vysoce originální konec. Určitě nadprůměrné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Atmosféra je bezesporu úžasná. Problém mám ale s hlavním tématem oné zarytosti a přesvědčení o vlastní neomylnosti, MOŽNÝ SPOILER na níž je postaven konec a řešení se tak vkládá do rukou Božích. Problém je v tom, že se ztvárnění od původního námětu (knihy) i filmu odklání směrem, který nakonec popře. Kdyby to celé bylo tažené psychologií postavy, budiž, ačkoliv i tak je to v mnoha chvílích lacině americké a prdlajs psychologické. Ale dalo by se. Takto je to však kočkopes. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Loď, na které postava Jacka Nicholsona rybaří, se jmenuje "Sweet Lorraine" - Lorraine je jméno Nicholsonovy sestry a dcery (kterou má s Rebeccou Brousard). (HappySmile)
  • Pomeranče a pomerančová šťáva zde mají stejný význam jako v trilogii Kmotr - tedy značí blížící se smrt. (HappySmile)

Reklama

Reklama