Reklama

Reklama

Raymonda má každý rád

(seriál)
  • USA Everybody Loves Raymond (více)
USA, (1996–2005), 77 h 7 min (Minutáž: 21–44 min)

Tvůrci:

Phil Rosenthal

Hudba:

Rick Marotta

Hrají:

Ray Romano, Patricia Heaton, Doris Roberts, Brad Garrett, Peter Boyle, Sawyer Sweeten, Sullivan Sweeten, Madylin Sweeten, Bob Odenkirk, Maggie Wheeler (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(210)

Sportovní novinář Ray Baron a jeho žena Debra by si žili normálním spokojeným životem, nebýt faktu, že dům naproti přes ulici obývají Rayovi rodiče a jeho bratr Robert... (oficiální text distributora)

Recenze (107)

tančísvlky 

všechny recenze uživatele

nenápadný sitcom ,ktorý stojí za smiech .Doplním svoj komentár po 7.rade . Ani po 7.rade neustavajú v tomto seriály skvelé hlášky "anglického čierneho humoru" . Náramná zábava pre mňa určite. To ,že niekto nemá rád "Raymonda" to nie je chyba seriálu. Je dehonestujúce dávať taký skvost na "kanále" Nova a na poludnie. Obsadenie herecké je vynikajúce a musím ich mať všetkých rád nielen Raymonda... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Raymonda nelze nemilovat:-) Už od prvních okamžiků jsem si ho zamiloval. Skvěle napsané dialogy, brilantně zahrané, skvěle fungující jako celek..Určitě se jedná o jeden z těch nadprůměrnějších amerických sitcomů..Na jeho celkovém hodnocení a kvalitě se značně promítl i dokonalý český dabing. Zahořklý, ironický a pesimistický dědek Frank, vizáží takový český Miloš Nedbal jednoznačně moje "NEJ" postava z celého tohoto seriálů. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

"Tohle nejsou prsa na ukazování, Rayi - to jsou PRACOVNÍ prsa!" "No tak, Debb, mluvíš o nich, jako by už byly v důchodu. Občas ještě poskytují poradenské služby." Velice zvláštní - americký sitcom z rodinného prostředí - a přitom vůbec není trapný jako třeba Krok za krokem nebo Plný dům. Je to proto, že je o rodině, ale ne rodinný. Takže se naštěstí nedočkáme žádných 'ponaučení' a jiných omylů výše zmíněných. Je to vynikající série (zatím bylo u nás uvedeno pět sezon, ale natáčí se dál). Ray Romano a Patricie Heatonová odvádějí opravdu dobrou práci, sympatický je i nerudný Peter Boyle (Frankensteinovo monstrum z Mladého Frankensteina) a naprosto skvělá Doris Robertsová (Nový list, Vánoční prázdniny), kterou navíc opravdu geniálně dabuje Alena Vránová. Jedině Brad Garreth v roli věčně ublíženého Rayova bratra Roberta mi místy trochu leze na nervy. Ale ne natolik, abych hodnotil méně než pěti hvězdičkami. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Raymond je výborný seriál. Sice ho nikdy nevydržím sledovat moc dlouho, protože mám po chvilce pocit že se zblázním z neschopnosti těch lidí, ale jinak jsou tam některé situace, které nemají chybu. Herci jsou výborní všichni do jednoho, a i většina scénářů je výborná. Pět hvězdiček si jistě zaslouží. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Jak léta běží, občas něco zapadne. Za gauč, pod postel, do koše, mimo vysílání. Zapomene se na to a nikomu to nechybí. Zejména často proto, že se za léta objeví věci lepší. A když se člověk s onou věcí po letech shledá, je jiný člověk. A i když si kdysi myslel, jak je ta věc sebedůležitá, není. Takže hlavně děkuji tomuhle seriálu za to, že nakopnul kariéru hercům a herečkám, které jsem pak rád vídal jinde, jmenovitě z těch hlavních Patricia Heaton, Doris Roberts a Brad Garrett. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (29)

  • Chuck Heaton, otec Patricie Heaton (Debra), je sportovní novinář v důchodu. Ray je taky sportovní novinář. Chuckovo jméno je v seriálu zmíněno, když spolu s Rayem soutěží o novinářské ocenění. (Tom Riddle)
  • Maggie Wheeler, která v seriálu hraje vedlejší postavu Lindu, byla zvažována do role Debry. (Tom Riddle)
  • Název Raymonda má každý rád nebyl nápadem Raye Romana, vlastně byl proti němu. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama