Reklama

Reklama

VOD (1)

Stále ještě bydlí v ponurém domě na kopci, ke kterému patří nevelký motel. Od konce druhého dílu uplynul jen krátký čas a Norman se právě pustil do opravy a znovuotevření motelu. Zanedlouho přivítá prvního hosta, sympatickou dívku Maureen, bývalou jeptišku, která opustila řád, protože si kladla vinu za tragickou smrt jedné z jeptišek. Norman je šokován, protože dívka se až neskutečně podobá Marion, jeho nešťastné první oběti. Není však jediná, kdo se do motelu nastěhuje. Je tu také zlověstný Duane, kterého Norman zaměstná na noční služby, banda nepříliš slušných bývalých spolužáků, kteří se sjíždí na sraz třídy, a nakonec vlezlý reportér, který hledá tu správnou senzaci pro své senzacechtivé čtenáře a postupně odhaluje Normanovu minulost, a to v tom nejméně vhodném okamžiku - krátce po záhadném zmizení jednoho z hostů motelu. Je víc než jisté, než film skončí, mnozí z těch, kdo se ubytovali, budou mrtví. Ovšem zdaleka není tak jisté, že pachatelem je Norman. Nebo ano? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (104)

dokec 

všechny recenze uživatele

1. strasne debilni plakat :D kdyz by ho videl Hitchock ,podle me by se nasral tak ,ze bysme ho od Churchilla nepoznali :D Jinak film jak uz je psano nize je pomerne zbytecny ,legendarni puvodni snimek nema cenu porovnavat ,a bohuzel trojka nedosahuje ani kvalit dilu druheho ,ktery me velmi prijemne prekvapil ... Nicmene i tak ta psycha proste kdyz uz nic ,tak aspon vzdyt dokoukam a zajima me to ,jestli jeste bude nejaky zvrat ,co se jeste o Batesovi dozvime ,a je vidno ze v tomto dile vykapaly posledni kapky ... Celkem s vaznymi obavami pujdu do "prequelu" psycho IV ,tak drzte palce :D tento film opravdu prumer ,takze 50% ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Oproti dvojce se na filmu jasně podepsala kýčovitost 80. let, kterou sice miluju, ale do určitých filmových legend by zasahovat neměla. Jde tedy o jakési béčko, kterých vznikalo fůra a my je žrali. Ovšem tady jde o slavnýho Normana Batese, který je stále skvělou postavou, ale kde mu scénář nedá co hrát, nemůžeme nic vidět. Napětí z prvních dvou filmů se vytratilo, scéna z vany a pád ze schodů, jako by křečovitě kopírovali Alfredův první díl, kde to mělo sílu. Není tu o čem přemýšlet jako ve druhém díle, kdy nevíte, zda vraždí Norman. Je to zkrátka 90 minutová osmdesátka, která nemá co dát příběhu, o to víc zamrzí, že to režisér, pro kterého to musela být srdcovka, neboť je jím sám pan Perkins, dopustil. Jelikož čekám od čtyřky daleko větší průser, než jen parazitování, tak dávám průměr. ()

Reklama

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Pokračovania slávnych "peciek" naozaj nemusíme podozrievať z toho, že vznikli z vnútornej a čírej potreby niečo nové a podstatné povedať. Ak sa zhodneme na tejto premise, potom sa treba opýtať, prečo si vlastne sadáme pred obrazovku či plátno, kde nás ide ktosi obliať druhý, tretí či ôsmykrát prihrievanou polievkou. Ja som bol akurát zvedavý, ako to bude slušať Normanovi, ktorého som v detstve zaradil do svojho súkromného panteónu horrorových ikon medzi prvými. To naše stretnutie po rokoch síce sprevádzali mnohé rozpaky a občas aj trápne chvílky /tak to už chodí na stretávkach po rokoch/, ale aj tak som v podstate neľutoval. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

Pro mě je Psycho 3 velmi velké překvapení. Psycho z roku 1960 miluju 10/10, druhý díl je strašně nudný a zdlouhavý 3/10, a pak je tu třetí díl který jak sem již zmínil je velké překvapení, není sice tak dobrý jako jednička ale je miliónkrát lepší než příšerná dvojka. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatycké, hudba je výborná, atmosféra je dost solidní, napětí je zde časté, lokace jsou zajímavé a kamera filmu je perfektní. Tento třetí díl působí jako uzavření této série, sice je ještě čtyřka která je ale Počátek a pak je tu remake který je úplně od začátku takže trojka je takový uzavření trilogie. U tohoto dílu taky musím pochválit vraždy, solidní atmosféru a velmi časté napětí. Taky musím pochválit perfektní konec který právě působí jako uzavření trilogie. Pro mě obrovské překvapení a 7,5/10. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Och, tenhle film je vážně... strašný. A s původním Psychem by neměl být vůbec spojován, protože jen parazituje na jeho proslulosti. Psycho III je zoufale dysfunkční v budování nějaké atmosféry, děj je unyle statický a nikam negraduje, a nesympatičtí herci jen podtrhují celkovou ubohost scénáře i neschopné režie. Tohle je hodně pokleslá podívaná - v tom negativním slova smyslu. Anthony Perkins to musel natočit po totální ztrátě soudnosti a Hitchcock se musel obracet v hrobě. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (9)

  • Scénář k tomuto filmu napsal Charles Edward Pogue. (Chatterer)
  • Natáčelo se od 28. června do 10. září 1985 v Kalifornii (USA). (Varan)
  • V původním scénáři měl být Duane Duke vrahem napodobujícím Normana Batese. (Chatterer)

Reklama

Reklama