Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zlodějka na útěku, Marion Crane (Anne Heche), najde útočiště v motelu spravovaném Normanem Batesem (Vince Vaughn) - mužem, jehož oběti se utkávájí s jeho tajemnou "matkou". Marion se brzy stane další obětí a její zmizení podnítí její sestru (Julianne Moore) a soukromého detektiva (William H. Macy) k okamžitému vyšetřování. Brzy oba objeví morbidní závazek Normana k jeho záhadné "matce" v Bates Motel. Režisér Gus Van Sant´s přispěl ke všem novým napínavým verzím filmu Alfréda Hitchcocka - PSYCHO. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (250)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Remake slavného Psycha se velmi povedl. Je to ten druh remakeu, který prakticky kopíruje scénu po scéně i s dialogy a hudbou a nesnaží se cokoliv přidat, ubrat nebo měnit (nebo jen nepatrně). Možná je to tak z úcty k tradici dobře, ale třeba scéna s Marion a výměnou auta je v době všelijakých centrálních počítačových registrů (které snad už v roce 1998 v USA byly) ještě méně logická, než v roce 1960, kdy byly jen papírové kartotéky. No jo, byla holt ve stresu a moc nepřemýšlela, chudinka... Ale jinak se mi nové barevné Psycho hodně líbí. I herci jsou skvělí a dobře zvolení, Vince Vaughn je pro Normana Batese typově ještě lepší volba než byl Anthony Perkins, Anne Heche je také výborná (i přes svůj prdelní sestřih), no a Moore, Mortensen, Macy i Forster samozřejmě také dobří. A jelikož v tomhle případě nejsem nijak velký staromilec originálu, nevím proč bych jeho povedený remake neocenil stejně. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Tento film má tú smolu, že je remakeom skvelého Hitchcockovho filmu s charizmatickým Anthonym Perkinsonom. Keby som nevidel originál určite dám aspoň o * viac ale takto si skrátka nemôžem pomôcť. Po všetkých stránkach slabšie a úplne zbytočné. Vaughnovi som psychopata neuveril ani na sekundu, o napätí naktiež nemôže byť reč. Aj tá scéna v sprche bola v 60tom lepšie natočená....... ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Ak ste nikdy nevideli original z roku 1960 este stale neznamena, ze by sa vam tento remake mohol automaticky pacit viac len preto, ze nebudete poznat scenar, alebo zaver filmu, aj ked urcite je vyhodou skor to, ak ziadny scenar samozrejme nepoznate. Tazko povedat cim to je, ale Hitchcockova verzia sa mi pacila omnoho viac, mozno aj tou atmosferou 60-tych rokov, ciernobielou kamerou. Hudba Bernarda Herrmana sa hodila omnoho viac, ako kopia Elfmanovej hudby do sucasnej doby. Dnes ked sa divam na herecke obsadenie, mnohich hercov uz poznam omnoho lepsie, ako v roku 1998, ked som videl tento film prvykrat v kine, ale nechcem tento film uplne zahrabat pod zem, lebo ma svojim sposobom aj tak bavil. Len neviem preco, ten zaver mi prisiel akosi urychleny a zrazu bol koniec, co sa mi v originalnej verzii tak nezdalo. ________ Vince Vaughn - (Norman Bates) +++ Anne Heche - (Marion Crane) +++ Julianne Moore - (Lila Crane) +++ Viggo Mortensen - (Sam Loomis) +++ William H. Macy - (Milton Arbogast) +++ Robert Forster - (Dr. Fred Simon) +++ Philip Baker Hall - (Serif Al Chambers) +++ Rita Wilson - (Caroline) +++ James Remar - (Patrolman) +++ Produkcia: Brian Grazer, Gus Van Sant +++ Hudbu od Bernarda Herrmana adaptoval Danny Elfman +++ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tělo nemůže existovat bez duše a dobrý film nemůže existovat bez atmosféry. Gus Van Sant se pokusil o nemožné a výsledek je asi stejně nemožný jako pokus samotný. Barva filmu ublížila a tak hned při tomhle ztratil hodně ze své působivosti. I přes přesné kopírování děje nešlo zabránit novátorskému pojetí některých momentů a to co by v 60tých letech už bylo moc, to už dnes nikoho nešokuje, takže proč to tam nepřihodit. Anne Heche prostě není Janet Leigh a i když je bezesporu velmi půvabná, na svou předchůdkyni prostě nemá. Scéna scén, ta při níž omdlévali diváci v kinech hrůzou, ta jež se na vždycky zapsala do dějin filmové kultury se pod taktovkou nového stylu změnila jen v podívanou krve bez špetky vizuálního, kamerového a střihového umění. Normanova tvář už nevypadá démonicky, znepokojivě, ale spíše jako by hledala sama sebe a smysl postavy jíž náleží. A poetičnost se kterou si původní Psycho pohrávalo jako kočka s myší se tady mění pouze ve strohé vyprávění. To už není Psycho, tohle už není ta modla, tohle je jen řadový horor bez duše, s pohledem kamsi do tmy, kde hledá svého předchůdce. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel jsem zatim nevidel puvodni Psycho, takze nemuzu srovnavat, ale i tak me tenhle film velice zaujal. Trochu mi tam vadil Mortensen a Heche taky nejak velka kraska neni, ale na druhou stranu tu je skvely Macy a velice dobry Vaughn. Jediny co bych filmu vytknul jsou samotne vrazdy. To byla fakt traparna nejvetsi, dramaticka hudba a do toho zaber bud na nuz a nebo na vykulenou obet a zadnej poradnej zaber na bodnuti. Neco podobnyho jsem obcas videl ve filmech se Seagalem. Jako celek to horor neni, ale sceny s Vaughnem jsou misty docela o nervy a hlavne diky nim to jsou pekny 3*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (23)

  • Scéna, kde sa Marion na diaľnici rozpráva s policajtom, bola natočená ako prvá. (rador)
  • V poslednej scéne je matkin monológ zmesou 3 hlasov: matky z tejto verzie, matky z verzie z roku 1960 a Normanov hlas. (rador)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Fincher a Cizinci v letadle

Fincher a Cizinci v letadle

14.01.2015

Jak před 17 lety zjistil Gus Van Sant (Dobrý Will Hunting), remakeovat Hitchcocka není zrovna dobrý nápad. Z jeho předělávky Psycha byl akorát velký průšvih, jemuž se nyní pokusí vyhnout David… (více)

Remake Federica Felliniho!

Remake Federica Felliniho!

23.07.2007

Kdopak že si to troufnul sáhnout na jednu z největších legend světové kinematografie? Tím pohanem je Rob Marshall (režisér veleúspěšného Chicaga) a abychom byli spravedliví, tak se jedná o remake z… (více)

Remake Vtákov!

Remake Vtákov!

27.04.2005

Nesmrteľný hororový príbeh o agresívnych vtákoch terorizujúcich malé mestečko a jeho obyvateľov dostane nový kabát. Štúdio Universal Pictures totiž pripravuje remake klasiky VTÁCI od majstra filmovej… (více)

Reklama

Reklama