Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Anthony 

všechny recenze uživatele

Na mě trochu zdlouhavý začátek, ale když se něco začne dít, tak to stojí za to. Herci ani moc nehrají, spíše šlo "fyzické herectví". Hlavními hrdiny filmu jsou tvůrci efektů, autor hudby James Horner a režisér, který dokázal natočit opravdu napínavé scény. Více se mi líbilo zachraňování té malé loďky než příběh lodi Andrea Gail. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Proč tam byla ta helikoptéra? Proč se to víc nevěnovalo postavám? Například kapitán Clooney je sice machr, ale splývá s dalším tuctem stejně načtrtnutejch kapitánů-tvrdohlavců a ta postava není vůbec zajímavá. A ve scénách bouře posádku představovali oranžový poletující panáčci s kapucí přes obličej. Mohli jim aspoň napsat jména na záda, takhle jsem netušila, kdo se zrovna topí a kdo mu pomáhá, což podle mě drama efekt taky dost ochudilo. Zrovna u Perfect Storm bych brala, aby si s tím víc pohráli, potenciál tu byl a nevyužít takovou hereckou sestavu je hřích! ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

The fog's just lifting. Throw off your bow line, throw off your stern. You head out to South channel, past Rocky Neck, Ten pound island. Past Niles Pond where I skated as a kid. Blow your airhorn and throw a wave to the lighthouse keeper's kid on Thatcher Island. Then the birds show up, black backs, herring gulls, big dump ducks. The sun hit ya , head North, open up to 12, steamin' now. The guys are busy, you're in charge. Ya know what? You're a goddam swordboat captain! Is there anything better in the world?Úchvatná souhra poetiky a katastrofy v té nejodvážnější bitvě proti nezkrotnému živlu. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní kapitán Clooney hodlá všechny přesvědčit, že má delší prut než kolegyně mořská vlčice, jenže tak dlouho se chodí za Grand Banks pro ryby, až se vlasec utrhne.. Schématický úvod, poutavý rybářský střed a zdlouhavý závěr s dokonale digitální bouří, která vás donutí sedět na gauči v záchranném kruhu. Pochybuje snad ještě někdo o tom, že paní Petersenová porodila malého Wolfganga ve vaně? P.S.: Možná to ovlivnila počínající mořská nemoc (takřka bod zlomu nad záchodovou mísou), ale na té obří vlně, kterou hlas Kanyzy od kormidla familiárně oslovoval mrcho, jsem koutkem oka spatřil surfaře Bodhieho a za ním jeho vlající blonďatou kštici.. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Byl jsem poměrně zklamaný, protože každý kdo to viděl mi to vychvaloval a já se na to hodně těšil. Je to určitě zajímavej a celkem povedenej film, ale tak nějak bez emocí. Konec byl velmi povedenej, ale jinak měl ten film odstup. Herci jsou obyčejní, což zde není na škodu, triky jsou občas dokonalé, občas bijí do očí a tak nejdokonalejší složkou filmu zůstává hudba, která opravdu hřeje u srdce. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Film bol sparodovaný v Simpsonovcoch (od r. 1989), konkrétne v 10. diele 18. série s názvom Aquamanželka. (Jello Biafra)
  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)
  • Mark Wahlberg během natáčení přebýval nad hospodou Crow´s Nest, kde se natáčely interiéry. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama