Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Coming Home From The Sea (Instrumental) ,2. The Fog's Just Lifting... (Instrumental) ,3. Let's Go Boys (Instrumental) ,4. To The Flemish Cap (Instrumental) ,5. The Decision To Turn Around (Instrumental) ,6. Small Victories (Instrumental) ,7. Coast Guard Rescue (Instrumental) ,8. Rogue Wave (Instrumental) ,9. There's No Goodbye...Only Love (Instrumental) ,10. Yours Forever (Voice) ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Já nechci bejt hnědopuch, ale nějak nerozumím tomu štítku "podle skutečného příběhu", když celý film je postavený na tom, kolika různýma peripetiema se musela banda rybářů uvízlá na moři v bouři prokousat, a na konci filmu se dozvíme že vlastně nikdo z posádky nepřežil...vysílačka jim odešla, noutbuk ani smartfouna jsem tam nikde neviděl, takže celý ten příběh buď poslal někdo z nich telepaticky do budoucnosti a nebo scénárista dokázal vyvolat ducha jednoho z posádky, ale pak zase nechápu proč i tahle část nebyla součástí filmu, působilo by to mnohem reálněji a věrohodněji. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

The fog's just lifting. Throw off your bow line, throw off your stern. You head out to South channel, past Rocky Neck, Ten pound island. Past Niles Pond where I skated as a kid. Blow your airhorn and throw a wave to the lighthouse keeper's kid on Thatcher Island. Then the birds show up, black backs, herring gulls, big dump ducks. The sun hit ya , head North, open up to 12, steamin' now. The guys are busy, you're in charge. Ya know what? You're a goddam swordboat captain! Is there anything better in the world?Úchvatná souhra poetiky a katastrofy v té nejodvážnější bitvě proti nezkrotnému živlu. 85% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Feťák, kurevník, rozvedený otec, milujúci manžel, beznádejný prípad a statočný kapitán sa vydávajú za životným úlovkom do nebezpečných vôd kde je hafo rýb, ale blbé počasie. Patetické začiatky neznášam. Petersen sa nám snaží predostrieť životné príbehy spomínanej grupy fishermanov, pojítko o zžitie diváka s postavami. Žial je to priveľmi sílené a veškeré vzťahy a konflikty sú silno nepresvedčivé a začiatok podľa mňa priam barbarsky preťahujú. Ale akožto človek trpezlivý režiséra znalý, podstivo čakám na tu svoju porciu adrenalínu a poriadnej akcie. Tu už je Petersen doma a servítuje jednu lahôdku za druhou. Vážne sa je na čo pezerať (digitálne efekty na výbornej úrovni). Len premýšlam, čo by ma na tomto filme zaujalo, ak by nebol tak vizuálne nabúchaný. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příběh statečnejch rybářů a jejich drahejch poloviček slzících v bostonských barech společně s přáteli, čekajíc na snad šťastnej návrat svejch druhů a kamarádů. Ti se mezitím vrhají přímo do chřtánu smrtící bouře a bůhví, jak to všechno dopadne! Ale jak pravil v jednom z oněch barů Michael Ironside: jestli tímhle peklem někdo projede, tak jedině náš starej známej pediatr George Clooney. Tak uvidíme... K výčtu žánrů, kterejch se tenhle film dotýká, si klidně přidejte i romantický, protože tak "srdceryvný" scény, doprovázený příšerně důtklivou hudbou (otravující stejně naladěnou notou celej film), zaručeně neuvidíte ani v Pretty woman nebo Armageddonu. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Všechny mrtvé ryby ve filmu jsou vyrobené z gumy, ty "živé" jsou animatronické loutky. Režisér Wolfgang Petersen je velkým zastáncem ochrany zvířat. (HellFire)
  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Michaela Ironsidea, který ve filmu hraje vlastníka baru, si kdosi z místních během natáčení spletl se skutečným majitelem podniku. (akisha)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno