Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

Šok. Nikdy jsem nechápal, proč se spolužáci kdysi dávno na základce chtěli ve volných hodinách dívat na Mistra Beana. Chechtali se u toho o sto šest, na mě ten humor ale nijak nepůsobil. Now that I´m grown, nothing is changed. O to je pro mě větším šokem, že je i na ČSFD tahle neskutečně trapná, nudná a infantilní debilita (a to se paradoxně právě u trapných a infantilních debilit často hodně nasměju) tak vysoko hodnocená! Já to fakt nechápu. Mr. Bean připadá zábavný malým dětem i dospělým, lidem se základním vzděláním i těm s vysokoškolským diplomem, prostě všem, i těm, u kterých byste to vzhledem k použitému druhu humoru naprosto neočekávali. Asi jsem fakt v tomto ohledu divný, ale já opravdu nevidím nic zábavného na připitomělém kroutění xichtem při provádění těch nejdětinštějších "legrácek". Pro uživatele Radya: Omyl. I ti "nejzarytější intelektuálové" se u toho kácí smíchy. Viděl jsem a nevěřil vlastním očím. Právě proto absolutně nechápu, co je na Mr. Beanovi tak kouzelného, že rozesměje lidi naprosto všech kategorií. Ale asi právě proto mu dávám aspoň tu jednu hvězdičku; ostatně i za to, že když už mě nerozesměje, tak mi aspoň pohne žlučí:) ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Atkinson je docela zajímavý týpek i ve skutečnosti. Jedna z nejnamyšlenějších britských celebrit, která se kdysi vyjádřila, že by vyřešila všechny problémy světa, kdyby byli všichni jako on, a proto zřídí special-Atkinson sperma banku. Nevím, jestli k tomu došlo, ale trochu více excentriky by na tomhle světě rozhodně neuškodilo. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

"Mr. Bean" je nesmrtelná klasika, která dokáže rozesmát každého v jakékoli situaci. Pro tohoto anglického nemluvu, jehož jediným skutečným přítelem je plyšový medvídek, není žádný den všední. Kdo by to byl řekl, že je ten skokanský můstek na plovárně tak vysoko? Kdo by si vůbec pomyslel, že bude ten horor tak hororový? Koho by napadlo dát vám pokoj bez koupelny? Jak může někdo dostat míček do jamky na první pokus? Proč se vaší přítelkyni nelíbí ten krásný obrázek milenců? Taky nechápete, proč vám ta modrá tříkolka furt leze do cesty? Kdo by si pomyslel, že zprovoznit novou televizi bude tak těžké? Proč by měla být zubařina něco těžkého? Jak to, že vám dali u testu úplně jiné otázky než měli? Co uděláte, když zjistíte, že nemáte návštěvě co nabídnout? Jak je možné, že ta vosa nejde zabít?! (...) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

14*25 minut čistého humoru. Mr. Bean jako postava začínal jako one man show po hospodách, které Atkinson s Driscollem objížděli a dopracoval to nejspíš na nejznámějšího komika na světě s desítkami legendárních gagů, při kterých se prostě musí smát každý. A to i když nějaký díl vidí poněkolikáté. Absolutní vrchol britského humoru a to většinou beze slov. 100% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (78)

  • Aj keď sa Rowan Atkinson (Mr. Bean) v roku 2007 rozhodol, že už ďalší „Bean" nebude, v roku 2015 vznikol krátky skeč s názvom Pohreb na počesť 25. výročia jeho vzniku. (Raccoon.city)
  • Premiéru této epizody sledovalo 18 500 000 diváků. (don corleone)
  • Robotická postavička, s níž si Bean (Rowan Atkinson) hraje v obchodě, je Dalek. Dalekové jsou mimozemská rasa ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). (SONY_)

Reklama

Reklama