Reklama

Reklama

Prázdniny pana Beana

  • Velká Británie Mr. Bean's Holiday (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pan Bean vyhraje v dobročinné loterii týdenní pobyt na Riviéře a videokameru, kterou má natočit všechny svoje zážitky. Nadšeně se vydá na cestu. Původně chtěl na Francouzské riviéře pouze nachytat trochu bronzu a pár dní si odpočinout. Trable začnou už při přestupu v Paříži, kde Bean způsobí, že ruský filmový kritik nestihne vlak do Cannes, ve kterém sedí jeho malý syn. Pan Bean se chlapce v návalu soucitu ujme a pokouší se s ním dostat různými dopravními prostředky za otcem na filmový festival. Život věčného smolaře nešetří a v podstatě pohodová cesta se změní na sérii zmatků, nehod a katastrof, které vyvrcholí neplánovaným promítáním jeho peprného deníčku. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (609)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zasmial som sa celkovo 3krát, čo je množstvo, ako pri priemernej americkej komédii. Pri seriáli je to zhruba 10krát za tých cca 20 minút. Takže sklamanie. Snáď sa pochlapí aspoň Willem Dafoe a po vzore Rodrigueza a jeho rozhodnutia natočiť Mačetu nám za pár rokov predstaví svoj umelecký art film. Určite by to bolo zábavnejšie ako tento kalkul. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Mám rad postavu Mr. Beana, no i tak si myslím, že táto snímka nie je až taký veľký kvalitatívny prepadák ako sa zdá na plný pohľad. O zábavnosti televíznych epizód tejto kultovej postavičky môže druhý celovečerný Bean, samozrejme, len snívať, no i tak si udržuje status príjemnej, i keď v konečnom zúčtovaní absolútne priemernej zábavy, ktorá obsahuje aj pár skutočne hluchých miest, ale na oplátku nechýba ani pár geniálnych sekvencií. Atkinsonovi nemám čo vytknúť, negatíva by som skôr pripočítal na konto scenáru a režiséra. Ostatné herecké obsadenie, je aj napriek účasti známych tvári len do počtu, teda až na Willema Dafoea, ktorý skvelým spôsobom stvárnil egoistického režiséra. Takže i keď sa jedná o priemer, snímka príjemne pobaví, no ostáva v hlbokom tieni ostatných príbehov slávny postavy. ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi veľký nepodarok v ktorom je problém napočítať vydarené humorné scény aj na jednej ruke. Postavu Mr. Beana mám zo seriálov veľmi rád a Atkinsonova mimika je geniálna, v tomto prípade je však okrem iného otravná už aj ona. Absolutne sa nehodiaci casting (Roden, Dafoe a všetci) a úplne debilné nápady (malý otravný chlapec a Beanova niečo ako frajerka). Pochváliť môžem len scénu s pomalou motorkou, ktorá bola geniálna. Inak však veľký trápny fail. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Že toto filmové pokračování bude horší než Nejhorší filmová katastrofa jsem nečekal. Bohužel jsem se během celého filmu skoro vůbec nezasmál a všechny situace mě přišli dost kýčovité, předvídatelné a špatně načasované. Naštěstí se na scéně objevuje Willem Dafoe, který mě svým uměleckým filmem dost rozesmál, což je docela smutné, že pouze tento okamžik filmu mě připadal povedený. Spíše mě připadalo, že tvůrci více spoléhali na grimasy R. Atkinsona než na zajímavé situace, které dělali seriál výborným, takhle z toho vznikla jedna velká nudná podívaná. Já hodnotím 1,5 hvězdičky… ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

I Mr. Bean se někdy utne, ale ne vinou Rowana Atkinsona. Prázdniny pana Beana jsou vůbec prvním beanovským opusem, na němž se autorsky nepodílel Richard Curtis. Přičemž to byl ale právě on, kdo vždycky vymýšlel ty úžasně gradované situace. Většina gagů tohoto filmu se vleče šnečím tempem a zůstává bez razantní pointy (např. nacistické intermezzo, hon za slepicí a asi 20 dalších). Ty, které pointu mají, obvykle zabíjí režie a střih (např. šéf luxusní francouzské restaurace, pojídající hamburger). Takový nedostatek smyslu pro timing opravdu zamrzí. A pak je tu i starý známý problém prvního filmu - Bean je jen dobromyslný popleta, empatický a mravně nezávadný. Zatímco v televizních skečích se děti stávaly jedinými, komu se cítil být nadřazen a s gustem je všelijak šikanoval, ve filmu... hanba mluvit. Mé tři hvězdičky berte jako hodnocení narkomana, který po deseti letech kruté abstinence dostal další dávku. Byla dietní, přesto se mi pár scén opravdu líbilo - Beanovo operní vystoupení, přestrojení za babu (kde se mimo jiné připomene jeho nevšední výtvarné nadání) a milé finále s písní Beyond the Sea, například. 50% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (26)

  • Beanův (Rowan Atkinson) oblíbený medvídek, kterého si v seriálu Mr. Bean (od r. 1990) bral na dovolenou, se ve filmu nevyskytuje. (imro)
  • V závěrečné scéně ve Francii, když Bean (Rowan Atkinson) vychází oknem hotelu a jde po střechách aut a autobusu na pláž, je možné spatřit český autobus Karosa C955 Récréo, který firma Karosa vyráběla mezi lety 2001 až 2007. Předchůdce typu C955 Récréo, typ C935 Récréo, se vyráběl mezi lety 1997 až 2001. Od roku 1999 se vyráběl ve variantě C935E Récréo. (TomasSlach)

Reklama

Reklama