Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele H34D k tomuto seriálu (4)

Mr. Bean (1990) 

Po tomhle kultovním seriálu nevěřím, že by Rowana Atkinsona mohl ještě někdo v životě brát vážně, to fakt nejde, stačí si vzpomenout na kteroukoliv z jeho mnoha nenapodobitelných grimas a dokonale infantilních, či polo-šílených scének a rázem je na tváři úsmev jak vrata. Postavička pana Beana má prostě neopakovatelné kouzlo (ze kterého těžila mimo jiné i jedna geniální scénka v Lásce Nebeské), jako malý jsem ho zbožňoval a i po tolika letech stále dokáže výborně pobavit, byť kvalita není vždy zcela vyrovnaná. 9/10 ()

Trable pana Beana (1991) (E05) 

Tohle je bohužel jedna z těch méně vyrovnaných epizod, zatímco pozdní raní vstávání a dohánění základní hygieny + převlékání v autě je úžasné a scénka v ordinaci vysloveně boží, tak piknik a souboj s mouchou poměrně slabý. Stále se však jedná o typickou Beanovinu, u které i zatvrzelí intelektuálové nechají na chvíli vychladnout mozkové závity a od srdce se zasmějí... 9/10 ()

Pan Bean znovu jede (1991) (E06) 

Mr. Bean - geniální tvorba, nebo naprostá debilita? Nejspíš od každého trochu, každopádně hlavní je, že je to prostě sranda jak sviňa :) Pan Bean v této epizodě předvádí jeden legendární kousek za druhým, první pomoc, poštovní schránka, balení kufru, cesta ve vlaku a to nejlepší nakonec - cesta letadlem, která končí takovým záchvatem smíchu, že je to snad až životu nebezpečné... 9/10 ()

Veselé Vánoce, pane Beane (1992) (E07) 

Tyhle Vánoce se vážně povedly, Pan Bean předvádí své vrcholné kousky, počínaje Vánočními nákupy tak, jak je ještě neznáme, přes mistrné divadélko až po dirigenství, nad kterým i mistrům začne rozum stát. Ale ještě není konec, dále si vychutnáme obří krůtu pěkně zevnitř a završíme to výměnou dárků... Veselé Vánoce pana Beana jsou nejvyrovnanější a dost možná nejvtipnější epizoda celého seriálu. 9/10 ()

Reklama

Reklama