Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hokej vyžaduje už od útlého věku velké nasazení, ba dokonce oběti. Třináctiletí hráči žákovského hokejového mužstva, které vede zkušený a vnímavý trenér, se potýkají s nejrůznějšími problémy svého věku, prvními láskami i sníženou sebedůvěrou, kázeňskými potížemi, ale nakonec všechny pohltí vědomí odpovědnosti. Film se dotýká odvrácené strany náročného sportu, avšak počíná si často dětinsky a zjednodušuje složité motivace dospívajících kluků. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (34)

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tehdy ještě Gottwaldovské filmové ateliéry, dali možnost vzniknout tomuto sportovnímu filmu z hokejového prostředí. Jako nacti letý kluk, jsem na něj koukal s velikým nadšením, je to totiž jedna z mála příležitostí, kdy měl český vlastně československý kluk, možnost vidět zákulisí dětského hokeje a tu všudypřítomnou dřinu, která ho provázela Celkem hezký rodinný film, na nedělní odpoledne. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

I přes nekvalitní obraz jsem se rozhodl na to podívat, hlavně kvůli hokejovému prostředí. Divím se, že v televizi dávají kdejakou blbost stopadesátkrát tento slušný československý film jsem neviděl vysílat ani jednou. Nechybí ani zvučné herecké obsazení, což vlastně na tu dobu byla téměř samozřejmost. Film pěkně vystihuje dění ohledně tréninků a zápasů a děj měl spád. Plusem jsou také souvislé, neprostříhané akce, které dovolí divákovi se zažrat do hry na ledě. Konec mi přišel až nepřirozeně rychle ukončený a to trochu snižuje mé hodnocení. Příjemnou atmosféru dodávají filmu "hokejové" písničky, takže zůstanu u kladnějšího hodnocení se čtyřmi hvězdami. 70% ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Podíval jsem se na to hlavně kvůli Zlínským reáliím, kterých je tu ale bohužel málo. Zimní stadion se kromě zaplechovaného průčelí nezměnil vůbec a krom pár záběrů na "svahy" dohromady nic. Nejzajímavější z tohoto pohledu bude asi táborák na nějaké zřícenině. Pokud to byl Lukov, tak je to dobrý dokument a srovnání, jak se toto místo proměnilo. Z pohledu "normálního" diváka celkem nezajímavé, snad pro hokejisty to může mít nějakou přidanou hodnotu, ale kvalita nic moc... ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Vkusný film pro dospívající. Vidíme různé potíže mladých kluků, kteří hrají hokej. Mladí hoši začínají takříkajíc "žít". Začíná se v nich vzbuzovat "živá" krev. V dnešní době děti v jejich věku prožívají úplně jiný život. Hlavně tedy díky internetovému světu. Škoda, že je tento snímek "zapomenutý" někde v televizním archívu. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tým Gottwaldovských hokejových mládežníků, jež trénují s pochopením soudruzi trenéři, se potýká s motivací k hraní, ke škole a s rodičovským pochopením. Celkem zajímavá výchovná sonda do života, srdcí i duší malých sportovců. Škoda jen, že skuteční herci byli v pozadí, ale kluci se před kamerou úplně neztratili. ()

Zajímavosti (13)

  • Ve filmu účinkovali starší žáci hokejového klubu TJ Gottwaldov. Mezi nimi i hráči, kteří později hráli nejvyšší ligovou soutěž dospělých u nás, extraligu: brankáři Roman Svačina a Richard Hrazdíra, Miroslav Stavjaňa a Zdeněk Okál. (Castrator)
  • Odborným poradcem filmu byl mimo jiné Horst Valášek, v té době trenér zlínského dorostu a seniorů, který se o desetiletí později proslavil získáním dvou mistrovských titulů jako trenér Vsetína. (Huntelaar)
  • Pavel Ročeň (Petr Gazdoš) spomína: „Keď som bol v Pardubiciach, v škole sa pri vyučovaní zrazu otvorili dvere a do triedy vošlo asi sedem ľudí. Predstavili sa, že sú z filmových ateliérov Gottwaldov a či by si s dovolením riaditeľa mohli vybrať päť chalanov, ktorých by si v telocvični herecký vyskúšali. Jeden prst ukázal aj na mňa. Po dvoch mesiacoch mi riaditeľ oznámil, že si ma filmári s ďalšími dvoma chlapcami z triedy vybrali a pozvali nás na kamerovú skúšku do Gottwaldova. Po dvoch mesiacoch nám zavolal domov priamo režisér filmu Josef Pinkava, že má o mňa záujem do hlavnej detskej úlohy kapitána tímu, Petra Gazdoša.“ [Zdroj: Náš REGION] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama