Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Těžce životem zkoušená Scarlett O'Harová poté, co ji opustil manžel Rhett Butler a pádem z poníka se zabila dcerka Bonnie, odjíždí na milovanou Taru, kde bydlí její sestra Suellen s rodinou, aby se pokusila získat Rhetta zpátky. Toho však zajímají jen divoké pitky a karty... Děj čtyřdílného filmu, natočeného podle románu Alexandry Ripleyové, navazuje na osudy hrdinů románu Jih proti Severu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

4/4 Překrásná minisérie (oficiální pokračování podle Alexandry Ripley), která mi osobně přijde mnohem přijatelnější, než klasický Jih proti Severu (1939). V českém dabingu exceluje nezapomenutelná Hana Maciuchová. Pro milovníky Občanské války je tu samozřejmě ale také ještě jeden výborný seriál, Sever a jih (1985) s Patrickem Swayzem. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Když je romantický seriál opravdu romantický, nezbývá než jej ocenit. Pěkný seriál, který možná sahal k nebetyčným výšinám, ale stal se poměrně oblíbeným ve svém žánru. Vyhnul se schematizování, nebyl nijak podbízivý a vysokou kvalitu udržely také dobré herecké výkony obou představitelů hlavních rolí. Scarlett OˇHara & Rhett Butler jsou prostě dokonale zamilovaný pár. A tak jim to přejme. 80% ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Snad až zbytečně rozvleklá televizní adaptace známého příběhu, jenž vešel do dějin jako jeden z nejúspěšnějších filmů všech dob Jih proti Severu z roku 1939. Tato televizní verze je svým technickým zpracováním možná dokonalejší a věrohodnější, místy je snad i dramatičtější, ale ono kouzlo a vášeň vztahu Reta a Scarlett jsou dle mého názoru poněkud potlačeny. Přesto lze vyjádřit tvůrcům uznání zato, že se vůbec do tohoto nesnadného úkolu pustili i přes vědomí, že legendární zmíněný film překonat prostě nemohou. ()

gidzitka 

všechny recenze uživatele

Ne, neni to spatna miniserie a jakozto pouhy divak bych hodnotila mozna i vyse, nicmene z pozice fanynky predlohy mam bohuzel krajni vyhrady. Je to proste Jih proti Severu volume 2 bez Scarlett i Rhetta, je to pribeh lasky, ale tento zar vasne by stacil uhasit i jarni destik, navic necitlive vrazeni vrazdy - wtf?- ovsem bez poirotovske nonsalantni lehkosti byti... Proste nemate-li ocekavani, dobre, pokud je mate a cekate Rhetta Butlera, je jasne, ze pujde o prusvih. Timothy Dalton ma tady charisma srovnatelne s ceskym dabingem k LOTRovi - aneb pateticky az na pudu, neverite mu ani slovo a u "velkych" scen propukate v huronsky smich. Marna slava, Clark Gable byl jen jeden... ()

Carreen 

všechny recenze uživatele

Adaptace knihy Alaxandry Ripleyové Scarlett, která je pokračováním románu Margaret Mitchellové Jih proti severu. Vzhledem k tomu, že samotné pokračování knihy nemá stejnou úroveň jako slavný původní román, nedá se tomuto seriálu téměř nic vyčítat. Příběh je zde oproti knize trochu pozměněný, ale podle mě jen v jeho prospěch a získává tak mnohem větší dramatičnost. A opravdu musím ocenit výkony herců. Já tento seriál viděla dřív než film Jih proti severu, tak možná proto bude pro mou babičku navždy Rhettem Butlerem Clark Gable a pro mě Timothy Dalton. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Během natáčení tohoto seriálu Timothy Dalton oficiálně oznámil svou rezignaci z role Jamese Bonda. Stalo se tak 11. dubna 1994. (HappySmile)
  • Poslední role Manninga Redwooda a Betsy Blair. (HappySmile)

Reklama

Reklama