Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V dávných dobách ovládali naši zemi pohanští bohové a bohyně. Nejen na Valašsku dobře známý bůh Radegast, ale plno jiných – dobrých... i zlých, laskavých i hašteřivých, veselých i vážných. To jsou hrdinové pohádky Největší dar. A kromě nich také svérázní obyvatelé malé valašské vísky. Jak to dopadne, když se bohové začnou plést do života lidem a lidé do života bohům? Zvítězí Morena, bohyně zimy, která na zemi přinese věčný led a mráz, nebo ji přemohou bohyně jara, léta a podzimu? Dozví se nejvyšší bůh Svarožic o Morenině řádění včas a vrátí koloběh čtyř ročních období do rovnováhy? To všechno jsou otázky, na které vám přinese odpověď pohádka Největší dar. Jedno vám ale prozradíme už teď! Ostatním bohům se nakonec podaří Morenu zastavit. Budou k tomu však potřebovat něco daleko silnějšího než svá kouzla. Pomůže jim jedna prostá valašská dívka, která má ten největší dar, na nějž ani Moreniny čáry nestačí! (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (78)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bohyně zimy Morena se rozhodla vládnout navždycky. Lidi čekají zlé časy. Povede se ostatním slovanským bohům v čele s jejich vládcem Svarožicem a bohyní jara Vesnou vše napravit? Povede. Jsme přeci v pohádce. Ale v takové, které je lepší se vyhnout. Největší dar nejdříve rozesměje nepovedenýmy kostýmy a maskami, pak vás u vrhne do deprese tím, jak mizerně je tu odvyprávěný příběh a nakonec otráví nenápaditou režií, pitomoučkými vtipy a celkovou nezáživností, nudou a amatérismem. Běžte na něco jiného. Krom hezkého skanzenu tu není nic. ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem s hodnocením mezi dvěma a třemi *. Tři nakonec pro Stypkovu hudbu. Ale vcelku jde o pohádku zbytečně komplikovanou tím množstvím slovanských bohů, kteří dětskému divákovi zamotají hlavu. Po vizuální stránce oceňuji magickou jeskyni, jíž to množství svíček dalo potřebnou atmosféru. Z herců zářila Zuzana Slavíková jako Morena a Vančura jako její syn.  Ostatní velká jména neměla šanci ukázat, že umějí hrát. Málo humoru. Snad jen ta Morenina věta: "Skončilo trapné střídání ročních období," mě pobavila. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Jestli na filmu něco oceňuji, tak asi určitě neplánované umocnění zážitku, kdy Morena vcelku úspěšně s děním na plátně pronikla i do kinosálu, aniž bychom museli navštívit 4dx projekci. Jinak jsme na film zavítali spíše náhodou ve stylu, jdeme na to, co dávají nejdříve a v dilematu, jestli na Mamánka, Největší dar, nebo animák, zvítězilo obsazení (Polívkovic). Bohužel, to je asi na filmu to jediné pozitivum, jinak je pohádka cítit hodně amatérštinou, příběh nezaujme (pokud nebudu brát v potaz, že se tu na pohádku dost popíjí) a v televizi na Vánoce může vyplnit maximálně dopolední díru, kdy vysílání slouží spíš jako podklad k vaření. Letos určitě nejslabší film, na jakém jsem v kině byla. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Největší dar je přesně ten typ pohádky, která kdyby nevznikla, tak to absolutně ničemu vadit nebude, stěží se totiž hodí do televize, natož do kina. Od začátku je to jeden velký průšvih za druhým, ať už se to týká bizarních kostýmů, průměrných triků, trapného humoru či nudného, mizerně odvyprávěného příběhu. Přitom nápad s dávnými pohanskými bohy není vůbec špatný, herecky film rovněž není úplně k zahození, k mému velkému překvapení mě nejvíce zaujala svým přirozeným výkonem Sabina Rojková. Pochvalu si zaslouží i sympatické prostředí a příjemná atmosféra, ale to je tak asi všechno. Pohádka s největší pravděpodobností vyšumí do ztracena, a to i přes několik málo kladů, které i přes tu bídu dokáže nabídnout. 3/10. ()

ZHODNOTITEL odpad!

všechny recenze uživatele

Z celého obsazení snad jako jediná obstála Sabina Rojková. Na zápletku se člověk načeká. Zdlouhavé a bez pohádkového nádechu. Absence hlavního hrdiny a nějakého sdělení. Kdyby se z filmu odstranila většina bohů a náctiletých víl, nic by se nestalo a zmizela by spousta rušivých elementů. Podruhé bych to už nedal. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se v lokacích u Rožnova pod Radhoštěm, v Moravském krasu a u lomu Bohdaneč u Zruče. (ČSFD)

Reklama

Reklama