Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Motorkář Cary Ford se vrací do Kalifornie z Thajska, kam uprchl před zákonem a drogovou mafií. Chce srovnat účty s grázlem, který na něj poslal policii, usadit se a žít v poklidu se svou přítelkyní. Jeho impulzivní chování a problémová povaha tomu však brání a zpráva o jeho návratu se rozšíří rychleji, než by si přál. Dříve, než stihne vše vysvětlit, namočí se do nových problémů a je znovu na útěku. Dealer Henry chce zpátky svoje drogy, a navíc Forda křivě obviní z vraždy bratra šéfa černošského gangu Treye. Proti Fordovi teď stojí nejen Henry, Treyovi motorkáři, ale i FBI. Nezbývá mu nic jiného než utíkat. Po jeho boku jedou nedovolenou rychlostí na motorkách dva přátelé a krásná Shane... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

MoiJe odpad!

všechny recenze uživatele

Hlupost. Kto chce pozerat na motorky a pekne boby, budiz, ostatnym nedoporucujem. Naviac hrozne efekty, pocitacove hry su doveryhodnejsie. Plus opat snaha pohyblivych detailov (co kade pretecie v hlbinach stroja pri starte a pod). Prave pozeram, ze to slo aj v kinach. Ou, to by som asi skusala vybavit vratenie vstupneho, kedze by clovek predpokladal, ze nech pojde na cokolvek, stale to este bude film. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Šílená, vizuálně přeplácaná, nádhernými ženskými naplněná a rádoby cool drsnými hláškami prošpikovaná sto a první variace na Need for Speed, tentokráte na dvou kolech. Nebýt poslední pětiminutovky, dělané na enginu z intra Midtown Madness, nechal bych tříhvězdičkové hodnocení. Takhle musím za toto zpraseně odfláknuté finále, které zkazí docela příjemný dojem, snížit na dvě. PS: Martin Henderson konečně v zapamatovatelné roli, škoda jen, že v takovém "nezapomenutelném" filmovém vizuálním infernu. ()

Reklama

PogoJoe odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mé sestry jediné, co na tomto filmu alespoň trochu stálo za to, byl "ten pěknej chlap" neboli hlavní hrdina. Mně zezačátku trošičku zaujala vizuální stránka, ale velice brzy jsem rozpoznal, o jakou přetrapnělou zhovadilost půjde. Sorry, dodívat se na toto do konce prostě nešlo. Tomu já říkám vyhozené finanční prostředky... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to síce stupídne, ale je to cool.Nechýbajú tomu cool zábery, cool audiovizuál a ani cool akcie, má to celkom dobré nápady a herci tiež nie sú zlý.Má to len 81 minút a práve preto to nieje až taká nuda.Stále sú to nejaký drsňáci na motorkách a stále naháňa niekto niekoho.Netreba vela pri tom rozmýšľať (alebo pri tom nerozmýšľajte vôbec) a pokiaľ sa nudíte, tak je to fajn.No pred koncom si to môžte kľudne vypnúť, pretože to finále sa moc nepodarilo. :-) Skrátka pekne natočená štýlova blbosť. 50% - 2* ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Torque je vlastně moderně aktualizovaná kovbojka - jsou zde obdobně rozlišeni hodní, zlí a neutrální (především prostřednictvím motorek-koní), děj je rychleji posouván kupředu neustálým cestováním/jízdou a film má řádný spád, nechybí zde souboje na koních (ano, motorkách) a samozřejmě "přepadení" vlaku. Podobně pravidla jsou jasně daná "Nejseš za mnou, nekryješ mi záda, seru na tebe". Svým poměrně kýčovitým vizuálem a klipovitou režií akčních scén Torque sedí ve filmovém světě, ale děj vyvíjí mnohem reálněji, mimo filmový svět, kterýmžtopádem si nemusí vypomáhat stereotypními deus ex machina záchranami (viz. scéna v garáži s blížícím se finále filmu), což je jeho nejpřekvapivější a nejcennější prvek. Navíc parodie, nikoli žánrová návaznost, na Rychle a zběsile je vyznačena už v úvodu ("Proč z vás řízení aut dělá takové debily?"). Torque je dvojaký film poskládaný ze slupek všednosti logických v reálném životě, zatímco se zdánlivě navážno tváří jako tupá akce. Dle nízkého hodnocení bych si představil, že Torque je přesným opakem takových filmů, které se vám líbí než si uvědomíte, jaké to jsou hlouposti. A zároveň je běžný divák sledováním Torque zmatený, neboť nečeká, že se setká s nekonvenčním počinem a jistá všednodennnost filmu ho nestimuluje k zaslouženíhodnějšímu uchopení. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • O roli Chiny se ucházela Paris Hilton, postavu nakonec ztvárnila Jaime Pressly. (KucC)
  • Cisterna Peterbilt, která se objevuje na začátku filmu a způsobí pád jednoho z jezdců, pochází z filmu Duel (1971). (ondrach)
  • Motorka Y2K, na které se Ford (Martin Henderson) snaží chytit Henryho (Matt Schulze), skutečně existuje. Je to MTT Superbike, hnaný Rolls-Royce allison 250, který se běžně používá ve vrtulnících. (KucC)

Související novinky

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

Z daleké Galaxie skokem do virtuálního světa

10.01.2008

Hayden Christensen zůstává věrný žánru sci-fi. Brzy jej uvidíme v akčním thrilleru Douga Limana Jumper, v němž ztvárňuje mladíka se schopností v sekundě se přesouvat na velké vzdálenosti bez toho,… (více)

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

Adaptace Neuromancera v špatných rukou

21.05.2007

Konec světa je na spadnutí. Všechna proroctví totiž tvrdí, že krátce před armageddonem svět ovládne Zlo. A k tomu už došlo. Jinak by se nemohlo stát, že dlouho očekávanou filmovou adaptaci slavného… (více)

Reklama

Reklama