Reklama

Reklama

Epizody(8)

Čtyři generace pod jednou střechou, to nevěstí nic dobrého. Obzvlášť když Hanákovi nejsou tak docela normální. Babička píše detektivky, které nikdy nikdo nevydá, maminka Cilka miluje operní árie a tatínka Oldřicha zajímají jen želvy Poldinky. Jejich dcera Pavla vášnivě cvičí jógu, její manžel Petr nejraději čte noviny, jí nebo spí. Nejmladší členové rodiny, kterým nikdo neřekne jinak než raubíři, s rozkoší vymýšlejí lumpárny. A Káča, mladší dcera Cilky a Oldřicha, se chystá jim představit svého nastávajícího Zdeňka… V téhle rodině není nouze o překvapení. Jak to dopadne, když se konečně dostaví toužebně očekávaný malíř? Co způsobí větší rozruch – nečekaná návštěva tetičky, nebo zpráva o miminku? (Česká televize)

(více)

Recenze (342)

Koryntos 

všechny recenze uživatele

,, Milostivá paní, víte, co dělali?“ ,, Kouřili marihuanu, šňupali heroin?“ ,, To by snad bylo lepší, ale oni dělali, všichni tři…“ ,, Co?“ ,, Otec, matka, syn…“ ,, Jééé!“ ,, Oni dělali malé komorní trio!!!“ Nezapomenutelná klasika s plejádou skvělých herců. Marie Rosůlková, jako krimibabička byla výborná. Dana Medřická, patřila k nejlepším herečkám, dokázala zahrát, jak charakterní role, tak i prostoduché role, jako třeba zde, ale byla opravdu dokonalá a vložila do role takovou tu maminkovskou laskavost a starostlivost. ()

Kalimero13 odpad!

všechny recenze uživatele

Řvaní, hluk, řvaní, šum v tichu, řvaní, řvaní jeden přes druhého,... asi tak nějak na mě seriál působil. Omluvou snad fakt, že jsme žádný díl neviděl celý a nesnáším když někdo hodnotí něco, na co si neudělal čas a pořádně neshlédl. Zde ale musím své pravidlo porušit, protože sebemenší setkání s děním na obrazovce ve mě vyvolává záchvaty chaosu. Opravdu nechápu jak někoho nemůže bolet hlava z toho jak na sebe pořád dokola a dokola řvou. ()

Reklama

Deleatur 

všechny recenze uživatele

Mínusy: Někdy byla nadsázka trochu přes a tetičino zbrklé rozhodnutí se musí rychle přejít. Navíc sebou navzájem manipulovali (Výročí a Škola manželů). A dneska se ve filmech děcka už takhle nepohlavkujou… Plusy: …ale srdeční záležitost. Celé přestřelky si pamatuju zpaměti. Za další doklad, že dobrý režisér dokáže i ansámbl různých hereckých naturelů podřídit celku, ve kterém nikdo nepůsobí nepatřičně. Navíc měl mimořádně šťastnou ruku ve výběru herců, kteří v češtině umí skutečně hrát, ba i přehrávat ("Milostivá paní, já musím protestovat. Ať vám kdokoli řekl, že se oddávám karbanu… že hýřím, pěkně prosím… tak hrubě, hrubě porušil pravdu. Ba přímo v hrdlo lhal!"). Hodnocení: 94%. ()

pfa 

všechny recenze uživatele

Tento seriál na mě působí tak trošku záhadně. Hned to vysvětlím. Jde o to, že v podstatě třeba celý rok si na něj ani v náznaku nevzpomenu, jakmile ale spatřím v televizi prvních pár filmových okýnek, naprosto dokonale si mě přiková k obrazovce a nepustí. A já se nevzpouzím. Naopak. Zvláštní... [9/1O] ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Zajímavé k čemu všemu se člověk dostane, když musí vstávat na 5. hodinu. Kdybych nemusela, tak bych si to dobrovolně nikdy nepustila, to přiznávám. Ale mile mě to překvapilo. Jak jsme dokázali dřív točit seriály a mít k tomu "jednu" scénu, pár parádních herců, kteří umějí hrát a netahat diváka jen na vizuální efekty. Ale bohužel to není hit mého mládí a už si k tomu zpětně nezískám tak kladný vztah. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (39)

  • Když se ženy připravují k odchodu z domu, připraví mužům dítě i s kočárkem do obýváku. Když ale přijde tetička (Jiřina Šejbalová) na návštěvu, pláče dítě z prvního patra domu a všichni tam za ním spěchají. (sator)
  • Základem budoucího seriálu se stal scénář komedie s názvem „Ženich na želvách“, který přinesla v roce 1968 do tehdejší ČST Fan Vavřincová a podle něhož vznikl první díl seriálu. (raininface)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Štěpánková

Zemřela herečka Jana Štěpánková

21.12.2018

Česká herečka Jana Štěpánková zemřela. 84letá dáma nakonec nezvládla boj s těžkou nemocí, podle všeho zemřela již v úterý, dnes se s ní pak měli rozloučit její blízcí. Mezi její nejznámější role… (více)

Taková normální rodinka je zpět!

Taková normální rodinka je zpět!

20.04.2007

Je už takovým nepsaným zvykem, že se úspěšné filmové tendence ze zahraničí časem dostanou i k nám. V zámoří trend nekonečných remaků a pokračování snad už dosáhl svého vrcholu, zatímco u nás se tato… (více)

Reklama

Reklama