Reklama

Reklama

VOD (1)

Po krádeži Teseraktu se Loki ocitá před soudem Temporálně Variační Agentury. (Disney+)

Recenze (75)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě tomu dám šanci, ale příliš spokojený nejsem. Myšlenka předurčenosti mi trochu kazí předešlé příběhy MCU. Řekněme, že by se třeba Thor vzdal a nebo nechal zabít. Také ho vyresetují, aby vše proběhlo hladce jak to má úřad ve složkách? A nebo co kdyby Thanos nakonec přeci jen vyhrál? Také by se dostal do tohoto vězení, kde by byl stejně bezmocný jako Loki?? Proto tento nápad časového úřadu příliš neoceňuji a než jsem se sledováním začal, doufal jsem v nějaký zvrat v případě Lokiho smrti a ono z toho asi nic nebude. Mimo to jsem se těšil na svého oblíbeného záporáka v plné kráse. Na nahánění uprchlého vězně po celém vesmíru a propracované akční scény na které jsme již všichni zvyklí, ale bohužel je zde zoufale bezmocný a nevidím v jeho snažení velký potenciál, neboť je pouze předurčen ke svému osudu a tím kompletně svázán. Nuž uvidíme co se odehraje v druhé epizodě, ale další 3 hvězdy už nevydržím a popřípadě udělám za sérií tlustou tečku. 50% ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predstavte si Doctora Who spojeného s Rickom and Mortym v Marvel prevedení, a vznikne vám Loki. Loki je rozhodne jedna z najlepších postáv MCU a svoj vlastný projekt si plne zaslúžil. Seriál sa vydáva svojou vlastnou cestou a skrz cestovanie v čase a alternatívne reality je hneď jasné, že s pôvodnou timeline to bude mať pramálo spoločné, čo je aj dobre. Táto skutočnosť dáva Lokimu obrovský potenciál sa naplno prejaviť, odtrhnúť z reťazou a predviesť nám nejedno bláznivé dobrodružstvo. Loki má vskutku unikátny vzhľad a podmanivú vizuálnu stránku, je to jedno veľké kochanie sa nádherou, ktorou sa nebudete vedieť nabažiť. Potešenie prinesú i najrôznejšie inovatívne prvky, akými sú vychytávky TVA a fascinujúce hrátky s časom. Také spomaľovanie alebo zasmyčkovanie času zaručene pobaví. Najviac som si však užíval dynamiku a interakciu medzi Tomom Hiddlestonom a Owenom Wilsonom. Slovná konfrontácia Lokiho agentom Mobiusom a následná konverzačná scéna priniesla mnoho vtipných a sarkastických momentov, ale i psychologické prehĺbenie Lokiho a záverečné sebauvedomenie - náhľad do vnútra. A toto všetko bolo krásne zaobalené do vkusných metafor. ()

Reklama

Elerrina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ano, jsou tu všechny vtipy a gagy, které čekáte na téma střet namyšleného egomaniaka s mocnou byrokratickou agenturou, stačí si je jen odškrtávat. Dialogy mezi Lokim a Mobiem stojí celkem za to: „Tohle místo je jako noční můra.“ „To je jiné oddělení.“ V druhé polovině dojde k určitému zpomalení, ale je jasné, že Lokiho změna názoru potřebuje svůj čas. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

Doctor Who, Stopařův průvodce po galaxii, Rick a Morty se špetkou Brazilu a Fincherova Sedm s ozvěnou Červeného trpaslíka. Loki si půjčuje hodně a vše zdárně míchá v premisu, která pravověrné fanoušky MCU nadchne a všechny ostatní, kteří mají alespoň trochu o tomhle vesmíru ponětí, minimálně zaujme. Marvel ve svém třetím seriálu opět mění žánr a opět se zdá, že půjde o krapet mysterióznější zážitek ve stylu WandaVision než o akční průměr jménem Falcon a Winter Solider. ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Z dosavadní trojice seriálových marvelovek se Loki může pochlubit zatím nejsilnějším startem. Nejen to, z hlediska konceptu by měl potenciál obstát i jako samostatný seriál (mimo mcu kolébku) vypořádavající se se slibnou (nejen) sci-fi tématikou a zápletkou. Zajímavé audiovizuální volby a zpracování. Pokud se podaří udržet nasazenou laťku, jednalo by se o jeden z nejzajímavějších počinů za uplynulý rok. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Loki (Tom Hiddleston) otevře šuplík s kameny nekonečna, si můžeme všimnout, že jeden chybí, konkrétně žlutý mind stone. V titulcích ho můžeme zahlédnout jako těžítko na stole. (kebabvchlebu)
  • Nápis na obojku, který dostane Loki (Tom Hiddleston) v TVA, nese nápis: „Nebezpečná časová odchylka, zůstaňte ve střehu.“ (NiWi)
  • Výhružka: „Vykuchám tě jako rybu, Casey,“ je odkaz na stejnou hlášku z filmu Vřískot (1996). (NiWi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno