Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

Jonatána 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to první díl, možná hvězdu přidám. Ale Jitka Čvančarová jako drsná policajtka je tak neuvěřitelně nepřirozená a nevěrohodná, že mi překryla všechno, co by se mi třeba mohlo líbit. Jiří Dvořák a ta malá žabka, jo, ti se mi líbili. Jitce jsem věřila okamžiky, kdy se usmívala, byla za hodnou mámu nebo dceru. Ale v té příšerné čepici jakože drsná policistka? To fakt ne. Na další díl se ale ještě podívám, třeba to bude lepší. ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Těší mne, že tentokrát se sáhlo více po brněnských hercích či absolventech JAMU, když už se to odehrává v Brně. Ale ta obecná čeština to zase zkazí. Mimochodem, co má Isteník s tím hlasem? A co kurva ten konec? Takový mafián a osobně jde konat pomstu? Bože, ještě že jsem si koupil Případy 1. oddělení, to mi spraví chuť. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já si nemůžu pomoci, ale mě tvrďácko - správňácká Čvančarová baví, i když to nemá logiku. Chytlo mě to i přes ty toporné herecké výkony a další v komentářích zmiňované nedostatky. Nenáročná detektivka, jde to rovnou k věci, takový Pitaval (i když bez těch zajímavých policajtských typů). Na koukání při reprízování to není, ale na jednorázové kouknutí v pohodě. Dal bych i tři hvězdy, ale ta logika závěrečného rozuzlení (mafián si jde z výslechu rovnou dělat bordel domů k policajtce) by spíše zasloužila stáhnout to na jednu. Ale budu shovívavý. ()

Mamutol odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěl bych vidět, jak Jitka uběhne v kuse alespoň 200m při pronásledování pachatele, když pominu skutečnost, že se nechá odzbrojit nějakým nýmandem při střetu v bytu. Myslím, že by v přijímači testy fyzické zdatnosti asi nedala. Michal Isteník někde ztratil hlas, asi někde v hospodě v Mostu. Jirka Dvořák nemá co hrát, pořád se směje a já nevím čemu, asi tam nemá postavu protihráče z Anděla Páně. Arnošt Goldflam tam hraje klasickou Kurvahošigutntág roli. Igor Bareš je tam za Pojišťovnu štěstí. Dal bych hvězdu za nádhernou Janu Švandovou, ale ona mi to odpustí, že nedám. Tady se asi valí kvalitní matroš. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle musím říci, že za mne spíše zklamání. Na rozdíl od mnohých mi nevadí hlas pana Isteníka, ani poněkud těžkopádná drsnost Jitky Č.Č. a stejně tak mne nijak neuchvátil výkon Jirky Dvořáka ( neb neměl moc co hrát), Bučková tam byla jen do počtu. Scénář vidím jako jeden obří průser, zápletka se zbytečně komplikuje, přitom už na konci druhé třetiny je evidentní, kdo je vrah. Pokus o vykreslení duševního rozpoložení bratra Jitky je dosti amatérský, stejně tak nevyzrále, nelogicky a amatérsky působí závěrečná scéna. Kamera je divná a střih místy nesedí. Jediné, co se hodilo byla hudba. Za mne do odpadu bych to zatím rozhodně nedávala, ale na víc jak 30% to nevidím. Snad se to trochu vyklube, vždyť obsazení je výborné, tak jen změňte scénáristu a Renčovi dejte nějakou veselou piluli a bude to. PS: snad ani matka policistka by nemohla být tak blbá, aby svěřila svoji malou dceru bratrovi psychoušovi ( dle výrazu měla nějaké povědomí o jeho duševní nestablitě), a dokonce ji s ním pustila do auta. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Premiéru první epizody sledovalo téměř 1,7 milionu diváků starších 15 let. (rublik05)
  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)

Reklama

Reklama