Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

JimDeNiro 

všechny recenze uživatele

No, těšil jsem se, ale měl jsem čuchat, že to nebude nic extrovního. No, holt Renč no. Zlatej pan Strach.. Scénář z pera Hudského, ale jako kdyby mu docházely síly, a ještě mu to Renč przní režií. Obsazení fajn, ale težce nevyužité. Velká, velká škoda. Ale faktem je, že je spousta debilnějších seriálů, tak to po pilotu nebudu zatracovat a uvidíme, co se vyvrbí v dalších dílech. Jinak oceňuji ukončení případů v jednotlivých dílech,takže co díl, to nový případ. Ale stejně jsem rozmlsaný českou Strachovou mysteriozní tvorbou :-) Pilot - 50% - 3* ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad hodnotím a komentuju seriály po prvním díle, ale tohle byl neskutečnej průser. Policajti tady tasí atrapy policejních odznaků jak z nějaké deskové hry a řeší případ, kterej na konci chce přijít s takovým šokem, že jde úplně proti logice. Je mi líto herců, sešla se jich tu totiž pěkná várka a je radost na ně koukat. Ale všechno ostatní je čiré filmařské zlo. Zajímalo by mě, jestli podobné sračky točí i v Polsku nebo zdali k nám chodí jenom ty dobré seriály... ()

Reklama

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renč nemá pro filmařinu vkus a cit, to je ten hlavní problém. Nezná míru, nepozná, že už je za hranou a jde vstříc parodii. Takhle si snad nikdo soudný nemůže představovat dobrou kriminálku - divák nezná postavy a nemá je ani šanci poznat, je od první minuty zahlcen překotným drmolením vyšetřovatelů bez jakéhokoli úvodu, otřesnou kamerou (ty detailní záběry na obličeje herců, najíždění kamery na postavy u skoro každé scény), nikdy nepřestávající hudbou v pozadí a "over the top" akčními scénami pomalu jak z nějaké české parodie na Bondovku (scéna na záchodě s rozbitím zrcadla a hlavou v záchodové míse a další, u nichž se místo pocitu napětí nahlas smějete). Námět jinak sám o sobě není špatný, jsem i ráda za obsazení skvělých dabérů Aleše Procházky a Jiřího Schwarze, které mnoho lidí pozná pouze po hlase, ale je to velmi špatné po stránce provedení. 1,5*. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nalákalo mě Brno (kterýho tam bylo po málu) a vlastně i paní Čvančarová, i když mám pocit, že už je jí nějak hodně. No a co k tomu říct... už u toho intra, který jako by vypadlo z časů tak deset let zpátky, jsem začala být rozpačitá a vlastně mě ta rozpačitost neopustila do konce. Vyšetřovací parta je nevýrazná a to i přes charisma pana Dvořáka, které pro mě má. Případ celkem nudný, rozhodně neudržel mou pozornost. S tím bráchou jsem to nepochopila doteď, co to mělo být... předpokládám, že se ta linka bude prolínat dalšími díly. Bohužel se to v mých očích nijak neodlišuje od stejných projektů, kterých je přehršel a neumí to ani přenést specifickou atmosféru místa. Škoda. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak úplná hrůza to zase nebyla a pro začátek budu shovívavý a dám tři hvězdy, i když je to asi nadsazené. Vadí mi hudba, která je místy otravná a velmi často se nehodí k ději. Vadí mi, že Isteník mluví jako mutující puberťák. A vadí mi celkem nesmyslný závěr, ale třeba to nelogické chování místního mafiána v dalších dílech vysvětlí. Jestli ne, možná jednu hvězdičku sundám. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Menší roli bodyguarda si na závěr v kasinu zahrál Pavel Pásek, známý filmový producent, příležitostný herec a kapelník rockové skupiny Walda Gang. (rublik05)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)

Reklama

Reklama