Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (251)

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě bych moc rád, aby se mi ten film líbil. Náběhy tu jsou, třeba na začátku nebo na konci, tam je to slušně vedené a dokonce to má i sem tam vtip a dobře vypointované scény. Jenže pak je tam to mezi tím. Reklamní záběry na Pálavu, vychcaný Slovák, hloupá policie, jeden zloděj, jeden neumětel... jo, a v té vesnici nebo městečku jinak nikdo jiný nebydlí. Vážně. Tam, kde v Mladém, Bouřlivém a Zralém vínu ta vesnice žila, tady bydlí jedna rodina, jeden soused a dva policajti, nikdo jiný. Jako jo, v úvodu má cameo Karel Roden, jeho bratr se tu taky mihne, ale to je tak vše. Příběhem provází už žel jen hlas Václava Postráneckého, a už jen kvůli úctě k němu je hrozně těžké film hodnotit. Zápletka je fakt taková povrchní a jednoduchá, některé motivy vám dojdou docela rychle, jiné jsou wtf (krádeže a děti), herci nemají co hrát, resp. někteří ani moc hrát neumějí a jen deklamují, ale pořád je to alespoň takové pohodové a milé - jenže někdy až moc. Vážně nevím, jak film hodnotit. Přidat třetí hvězdu za Postráneckého? Bylo by to fér? Hele, su z Moravy a přece jen tyhlety reklamy pro bohaté Pražáky, kteří si pak v Práglu budou hrát na someliéry, reklamy o tom, jak na Moravě všici při západu Slunce s výhledem na vinohrad bo ve sklípku popíjíme vínečko a baštíme klobásku, tak takové reklamy jsou podobné realitě asi jako reklama na úžasně levné půjčky, z nichž se budete radostně usmívat. Ne že bychom nepopíjeli, ale jindy a jinak. Btw, Kryštof se pěkně vykrádá, tady ta závěrečná písnička má takty z Cesty. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejzajímavější Bobule. Hlavní postavy mají konečně skutečné problémy. I když jsem samozřejmě tušil, že všechno dopadne nakonec dobře, přesto jsem byl příjemně překvapen jakou řemeslnou kvalitou je tento výlet na Jižní Moravu natočen. Lukáš Langmajer je zde navíc poprvé v sérii v pohodě snesitelný. 65% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

No, vinař ze mě nikdy nebude, nicméně nový realizační tým na čele s neobroušeným režisérem Martinem Koppem přišel napravit nanicovaté předešlé pokračování. Po starém vinaři Michalicovi se dochoval jen jeho hlas, na Kláru s Honzou dolehla prvotní manželská i finanční krize, očekávají příchod už třetího potomka a líčí na neznámého zloděje, co jim za noci loupí na jejich vinici, Jirka má opletačky se zákonem a nevítaná návštěva ze slovenských fitcenter vážně ohrožuje nerozlučné přátelství našich dvou sympatických hrdinů. Každé pokračování Bobulí mělo značně rozdílnou kvalitativní úroveň, asi tak, jak to je s kvalitou vína. Trojka sice trpí mnohdy dějovým (nevz)ruchem, ovšem Václav Postránecký svojí neskutečnou hlasovou kreací v posledním tažení dodává dějství nezvyklý zážitek. Humorná dvojka Kryštof Hádek a Lukáš Langmajer je nezvykle umírněná, asi jako užitý product placement, a už hláškuje pomálu. V tomhle ohledu éterem neproletí vyloženě extrémně zapamatovatelný slovní bonmot, i tak je jejich působení příjemné a nevtíravé. Tereza Ramba a zbytek poměrně nepříliš zajímavě využit. Čestnou výjimku tvoří vinařský starousedlík Miroslav Táborský, jehož neprodejný patok nakonec najde obchodní uplatnění. Policejní hlídka se osvědčila minule, tak dostala o dost větší prostor i tentokrát. Policejní uniforma pro Radima Nováka a Lumíru Přichystalovou má (ne)seriózně nažehlené sekvence. Celkově se jedná o příjemnou vinotéku značky Pálava, co má přijatelný buket. 7/10 ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Lehkost, svěžest a bezstarostnost mládí z prvního dílu je nenávratně pryč. Vyždímání šťávy z notně již vymačkaných hroznů se silnou kyselinkou z druhého dílu je naštěstí také pryč. A tak nám zbylo zralé, i když v poměrně mladém věku bilancující víno. Sice jsem se po úvodních scénách zhrozil z PP, ale tvůrci filmu se s reklamou vyrovnali v Praze, na Pálavě jí nejsou tak dotčení. Zaujalo mě, že se v poměrně dlouhém filmu téměř nic neděje. Nosné téma bylo omezeno na pár rozhovorů, krádeže hroznů se opakují vždy a všude, hlavní hrdina je pořád nezodpovědný, vata v podání lezení na skály mohla být klidně vynechána. Přesto jsem byl po zhlédnutí filmu spokojen. Co za tím je? Především Pálava, tak jako v Modravě Šumava. Dále obrovská nostalgie v podání pana Postráneckého. Byť se v tomto filmu bohužel již neobjevil, hrál mnohem významnější roli, než doposud. Dokonce zastínil i dědečka pana Lipského z minula. Bylo mi opravdu smutno. A v neposlední řadě je stále fajn, že herecká sestava se sešla téměř kompletní, byť mnozí do příběhu vlastně ani nezasáhli, jako např. bratři Rodenové. Čest památce pana Postráneckého! ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Možná ty nejlepší Bobule. Dospělácká témata, ale pořád stejné místy vyzrálejší postavy. Sexy policistka! Kterou nemusí hrát ani kdo ví jak pěkná herečka. Vyprávění oblíbeného zemřelého herce na dojmu také přidá. No ale snad nejvíce mě na konci potěšila spolupráce se sousedem Táborským. Sice byla celkem dlouho dopředu jasná jako jediné východisko, ale i tak po předchozích dvou dílech potěšila. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Tereza Ramba původně ve filmu nechtěla hrát, ale po přečtení scénaře změnila názor. (Duoscop)
  • Kvůli epidemii koronaviru byla zrušena slavnostní premiéra filmu, která se měla konat 12. března 2020. [Zdroj: iDnes.cz] (rakovnik)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama