Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pozor - lehké SPOILERY. Existují filmy, ve kterých hlavní hrdina je kretén, ale láska jej napraví. Pak také filmy, ve kterých hlavní hrdinka chodí s kreténem, který není hlavním hrdinou, ten se nenapraví a proto ostrouhá. Kombinace těchto přístupů nejsou vzácností. A že jde často o díla, která svůj konec necudně odhalí již v první čtvrthodině, nemusím snad zdůrazňovat. Ale co na tom, že hlavní hrdina prodělá změnu, hluboce psychologicky propracovanou, kterou lze ve vnitřním monologu popsat jako: "Byl jsem kretén, zmrd a podvodník, ale golfový míček z mládí a sex s krásnou slečnou mě přivedly na správnou cestu a od teď budu zákonadbalý, poctivý, moudrý, prostý, čestný a hrdý občan a milenec." Vždyť tento film mi slibuje ukázat krásy moravského vína a řve: "Já tě budu strašně bavit, řičet smíchy budeš. Dám cokoliv, abych tě rozesmál." Občas sice rozesměje, ale povětšinou člověk nevěřícně kroutí hlavou, jakých že to nepodob umí humor nabýt. Méně snesitelná je ovšem reklama na vínečko (to mám víno rád a velmi). Od levnohumorného "archivního burčáku" přenáší se přes kreténské líčení populárního obrazu Pražáka jako vinného barbara (znám moraváky tisíckrát barbarštější), vychvalování moravského vína nad argentinské (což v červeném víně v nějakém významějším měřítku - je, pravda, pár moravských výjimek - prostě není hrdost, ale buranská, smradlavá sebechvála, jelikož naše podnebí prostě něco nedovoluje), rurální kýčovité idylky (ač moravské vinice umí být i zcela nekýčovité), vybuchující burčák (o kterém režisér nejdříve trapně dialogem prozradí, že vybuchne, pak nedočkavě volá záběrem: "Pozor, teď už přijde," a tudíž, když to pak opravdu přijde, efekt je nula) ke spoustě dalších drobných s vínem spojených, více či méně uměle naroubovaným momentkám. Podbízí se dívčími vnadami. A zůstává po něm kocovina. P.S.: Navíc určitě způsobuje nedorozumění v mém životě, neb čas od času vypiji s dívkou 3 lahve a jen výjimečně si myslím v duchu: "Jedna je aby byla povolnější a dvě pro mě na kuráž." ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je lepší si to posrat sám, než podle toho, co ti říkají ostatní." Ač jsem prožil velkou část života v Brně, tak na expedici na jih jsem se vždy vydával s vědomím jazykovýho handicapu. Zkušenosti mne naučily, že bez připravenejch odpovědí na to "s kama" jsem přifrčel a "ke kemu" jedu, mi nikdo žádnou informaci neposkytne. V tom jsou Bobule poměrně přesný a pro mne i dost vtipný. Bodrej humor mám totiž rád a když se do něj vmísí mladší z rodu Langmajerů se svým výrazem nadrženýho mimoně, vynikající dopraváci či přítulná fenka od voříška, tak mi nezbývá, než vyjádřit svou spokojenost. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Příjemné, dokonce velmi příjemné. Bařina mi se svým "Dobrým ročníkem pro teenagery" dokázal na zbytek dne zvednout náladu víc než posledních 10 českých filmů dohromady a přesvědčit mě, že český film možná ještě není v úplném hnoji. Pomohlo mu k tomu příjemné obsazení (sympaťák Hádek a půvabná (a dobře hrající) Tereza Voříšková), pár skvělých hlášek (které přebíjí ty o něco slabší) a především v českých končinách tolik opomíjený vizuál, jenž dokáže během několika chvil na vinici nahodit uvolněnou letní atmosféru, s jakou kouzlil ve Francii i samotný Ridley Scott. 8+/10 ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Letní komedie. Dosti nadhodnocená. Ty karikatury bodrých Moravanů, podlých a snobských Pražáků či pravých vinařů jsou docela laciné... Ale jinak to plyne asi tak, jak to v ,,letní" nenáročné komedii plynout má... Bohužel se prý chystá i pokračování... Podobné filmy: Svatba na bitevním poli ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tomáš Bařina natočil materiál pro trailer, ne film. Pár pěkných, barevných a prosvícených záběrů, po jejichž zhlédnutí člověk chytne slinu, ale pak si naštvaně odplivne, když vidí celek, protože nad rámec oněch jednotlivých záběrů si film nedovede udržet náladu, tempo a vpodstatě vůbec nefunguje. Místo toho aby režisér ovládal styl, styl ovládá jeho a Bobule zoufale úpí v područí reklamní estetiky a několik "vtipných" scén těží ze známých anekdot, jako by šlo o nějaký Kameňák . Nad strašlivě chtěným rozdělováním Čechů na "moraváky" a "pražáky" bych oči přivřít dokázal, ale nad řemeslnou neschopostí nemohu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (32)

  • Hlavní postava filmu je mírně inspirována mystifikátorem a podvodníkem Lukášem Kohoutem. (Cheeker)
  • Natáčení probíhalo na Jižní Moravě v Bulharech, Valticích, Velkých Bílovicích a Vrbici, kde se nachází nejstarší dochované a plně funkční sklípky. (M.B)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama