Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k těm, co říkají, že pár fórků bylo celkem dobrých, občas jsem se pousmála, asi jednou, dvakrát zasmála. Ale jinak je to přesně to, co se od toho dá očekávat - nic hlubokého. Vagnerová byla děsně nudná a pitomá - a to ji mám docela ráda. Novotný byl ... jako vždycky. O zbytku nemá ani cenu se zmiňovat. Rozhodně ale doporučuji zajít si do kina - budete v sále zaručeně sami. A to se tam dá dělat věcí... ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Není to nic pro lidi opovrhujícími Kameňáky a Troškou. Uznávám, že fóry jsou občas trapné, ale když se sejde správná konstelace nálady a chutí na parodii, smála jsem se od začátku do konce. Nicméně trapnost a přehánění k parodii patří, protože si utahuje z fandomu a jeho náboženství. A pokud to hodnotí hateři českého filmu jako takového, mohu vás ujistit, že americké nebo britské parodie taky zrovna nehýří inteligentním humorem od začátku do konce. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Jasně, není to dokonalé a často to spíš opisuje než skládá poctu, ale už dlouho jsem neměl u české komedie pocit lehkosti, dobrého tempa a hlavně vtipu. Kadence je fakt vysoká, takže si můžou dovolit trefovat 2 z 5. Určitě to hodnocení přehráním, protože nejvíc cením, že někdo v Čechách šel naplno do žánru a nevybral si rom-kom, tragikomedii nebo historii a nevyšla z toho sračka... 65% ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Nevím, jak ostatní, ale já jsem se znamenitě bavil. Totálně nacpané hláškami, gagy, referencemi....a navíc většinou velmi napáditými. Kolikrát mě u filmů napadají podobné gagy, jen nemám tu možnost je zfilmovat. :-) Parodie na kriminálky všeho druhu, ponejvíce na české kriminální seriály poslední doby (Andělé, Oddělení, Ostrava atd.). A hlavně funkční parodie. Navíc od půlky filmu díky absurditě zápletky jsem měl dojem, že sleduju další díl herní serie Polda. :-) "Nabídnu vám kafe?" :-D ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto je tiež také hovno. Prvá polka je čistokrvná paródia na všetky kriminálky, postupy a klišé, ake sú. Skvelé situačné dialógy, zamotávanie deja. Druhá polka síce chcela byť tiež v linke srandy, ale tým, že aj chceli niečo vyšetriť, tempovo a vtipovo to upadlo. Pár hlášok by ale mohlo zľudovieť, ako z kameňákov. 1 z 5 ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • „Každý večer spotřebují televize desítky mrtvol, aby uspokojily své diváky. Uvědomil jsem si, že lidé jsou zahlceni kriminálkami na každém kroku a že přišel čas si z toho udělat trochu legraci,“ uvedl režisér a producent Miloslav Šmídmajer. (SONY_)

Reklama

Reklama