Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E01 - Hodně příjemný díl. Zápletka tak akorát, oslazená trochou lásky. Nebylo to přeplácané a přitom se bylo pořád na co dívat a nad čím přemýšlet. Sice je to jedna z těch novějších epizod a staré epizody jsou svojí dobovostí nedostižné. Ale Hodiny se povedly, kostýmy i makeup krása. Jen tuším, že ty řadové domy v obloukové ulici už jsme v některém dílu viděli. No co se dá dělat, takových nedotčených lokací už se asi moc nenajde a proto je potřeba je využít. Rozhodně jeden z dobrých a méně zapamatovatelných dílů, což ale vidím jako velké plus... protože se na něj budu moct za nějakou dobu zase podívat a nebudu si třeba pamatovat vraha. ()

xxlch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet nehraje Poirota,David Suchet Je Poirot a to naprosto excelentní.A.Christie by se jistě dmula pýchou,při pohledu na tohoto skvostného představitele jejího Hercula a na perfektní atmosféru Anglie té doby.Tedy, né že bych se jakkoliv chtěla dotknout pana Ustinova,ale na D.Sucheta coby Poirota nemá.Hudba je skvělá a od samého počátku naprosto úchvatně přechází do děje ,no a herecké obsazení zbylých protagonistů je naprosto dokonalé, (Japp je úplně k sežrání).Neznám žádný jiný detektivní seriál,ke kterému se vždy ráda vrátím a totéž platí i o filmech s tímto elegantním pánem. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot je můj oblíbený knižní detektivní hrdina od Agathy Christie a na plátně tomu je zrovna tak. Taky proč ne, když jej ztvárnil Suchett, kterému role belgického detektiva přímo sedla jako dobře ušité tvídové sako. Atmosféra dobové tématiky přímo prýští jako čerstvě objevený zázračný pramen, který vyluzuje úžasné zvuky v podání bravurní hudby. Některé díly pravda nejsou tak podařené, ty zaslouží za čtyři hvězdičky, ale zbytek je za pět. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z těch lepší, kterému pokud něco chybí, tak je to jednak podržtažka (ach, kde jsi Hastingsy Hugha Frasera a dokonce i to Agátino potřeštěné alter ego by se hodilo) a především bych ocenil trochu víc humoru, neboť vážnost kapající z každého centimetru filmového pásu (nebo z harddisku, to je fuk) Suchetovi zas tak nesluší. Ale jinak? Skvělé, až perfektní s výbornejma vedlejšíma postavama a pointou, která je sice překombinovaná, ale přesto fajn. ()

baterka.27 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedokážu pochopit umění vymyslet a napsat detektivku. Detektivní příběhy Agathy Christie vynikají nápaditostí, zajímavou zápletkou a velmi překvapivým rozuzlením. Přesto, že se jedná o vraždy, její příběhy nikdy nejsou nijak brutální, nikdy nepřekročí jistou hranici. Cílem Agathy Christie je diváka zaujmout a překvapit, ne zhnusit, proto se v těchto filmech jen málokdy setkáme s pohledem na zohavené mrtvé tělo a podobné chuťovky:) Zato překvapeni jsme skoro vždy. Co na tom, že její příběhy jsou nápadně překombinované, a že jen málokterý vrah by byl schopen promyslet své činy do takových detailů. Její detektivky jsou napínavé a podněcují divákovu zvědavost, zkrátka jsou zábavné. Hodiny patří mezi mé oblíbené detektivky od Agathy... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)
  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)

Reklama

Reklama