Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Matty 

všechny recenze uživatele

Hooodně laciný horůrek, který tak těžko maskuje, v jak spartánských podmínkách vznikal, že je těžké jej nemilovat. Nebudu psát, že něco podobného by zvládl zkutit každý - nezvládl, Raimi není žádný diletant, co si rád hraje s kamerou. A nebyl jim ani před devětadvaceti lety (ten čas ale letí), když natáčel Within the Woods. Musela to být ohromná legrace, vytvořit si s partou kámošů na chatě první vlastní horor a asi málokdo tehdy tušil, kolik lidí jejich společný projekt časem uvidí a bude na něm obdivovat nejenom znepokojivé ruchy v pozadí. Verze, která koluje po internetu, má děsivou technickou kvalitu, ale výborně dotváří dojem věci (konkrétně amatérského videa) vyhrabané někde poblíž Burkitsville, což znásobuje hororový zážitek. ()

petero 

všechny recenze uživatele

http://www.youtube.com/watch?v=ca63PIpoRQI Búchajúca hojdačka o stenu chaty, šialený nájazd kamery za zvuku nervydrásajúceho doprovodu, odrezanie ruky. Už tu je to všetko. Amatérske ale pritom perfekcionistické. Toto natočiť s kamarátmi za tri dni? Jasný dôkaz že Raimi je geniálny filmár. Tie zvuky sú úžasné. Práve tu duch lesa ovládol Bruca naplno – to je na tom najlepšie. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto prequelu Evil Dead sa mi vybavili príjemné nostalgické spomienky, keď sme na chatách počúvali Mortician s ich kultovými intrami (zasvätení vedia o čom je reč:).. Práve rušivé "distortion" zvuky sú dominantné a spolu s amatérskou kamerou utvárajú veľmi nepríjemnú atmosféru strachu...Odporúčam pozerať pred spaním potme a na sluchátkach,:))) ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Kdo očekává opilecké víkendové šaškování, které se pohybuje v "červených" číslech jen díky tomu, co následovalo v tvorbě komunity kolem Raimiho s Campbellem bude mile překvapen. Obraz je sice příšerný a leckoho odradí, jenže typický Raimiho styl točení, Bruce Campbell jako démon a plno násilí nepostrádající krev dělá z téhle amatérské řezničiny opravdu úctyhodné dílo. Navíc při pohledu na úspěchy Raimiho:"Díky bohu za něj!". ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)
  • Film byl natáčen na rodinné farmě v Tapert Marshall, Michigan, USA. (prokda)
  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)

Reklama

Reklama