Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

V zhruba polhodinovom rannom kraťase Sam Raimi prichádza so svojim lesným duchom, ktorý sa v neskoršom horore THE EVIL DEAD stal tým základným kameňom nielen tejto celovečernej Raimiho "evil" prvotiny neskôr rozrastenej až do základnej trilógie, ale aj hororu ako takého. Výborné šialené zvuky, šialená kamera, šialený Raimi! Škoda, že som to videl v horšej kvalite, bez tých bezpochyby pekných detailov. Within the Woods je prequel jednej z mojich najobľúbenejších sérii. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Popravdě je tahle příprava na Evil Dead notná taškařice, která tedy nefunguje jako horror, nýbrž jako komedie. Film vypadá, jako by ho natočili ve 20.letech (groteska hadr), a pak ho nechali povalovat padesát let někde v lese. V dnešní době malá raritka, zajímavost hlavně pro ty, kdo milují Raimovu smrtící trilogii. V závěru sice dojde na krvavé divadlo, ale k šokování má daleko. Jak říkám, je to zkrátka bžunda, nic víc. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistil, že existuje tento, jakýsi nultý, díl k mé oblíbené sérii Evil Dead, musel jsem ho mít. Dlouho se nedařilo, ale nakonec, i když v opravdu velmi špatné kvalitě, kterou si jistě někteří z vás taktéž mohli užít:-), to vyšlo. Kdybych neznal další filmy, možná by mi to tak nepřišlo, ale takhle to bylo prostě jak pohlazení na duši. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Ešte lepšie než som čakal! Nechýbajú hektolitre krvy a prudké násilie, výborná je tiež formálna štylizácia - rovnako šialená kamera, ako v The Evil Dead. Čo ma tu ale dostalo najviac, sú zvukové ruchy. Tie hrajú väčšiu rolu, ako štvorica mladíkov. Prihliadnuc k tomu, že Raimi natočil Within the Woods za jeden víkend, nejde ináč, než sa mu pokloniť. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Film vznikl jen jako promo pilot k získání financí na celovečerní film Lesní duch (1981). Sam Raimi a Bruce Campbell ho následně pouštěli potencionálním sponzorům, komanditním společnostem zubařů, právníkům a dalším profesionálům. Jak říká Bruce Campbell: „Zubaři byli tehdy nejlepší, napakovaní penězi, vždycky z nich něco káplo.“ (FAITH.BABE)

Reklama

Reklama