Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jediné, co si Clark Griswold celý život přeje, je spokojená rodina a zoufale se snaží svou představu štěstí naplnit. Bohužel je však králem smolařů a vše, na co sáhne, končí katastrofou. Zatímco milující manželka Ellen se smířila s osudem, jeho děti Rusty a Audrey ztratily víru v tatínkovy schopnosti a jeho sliby a plány už je předem přivádějí k zoufalství. Stejné je to, když se Clark rozhodne naplnit představu ideální dovolené v rekreačním ráji Valley World. Ellen a děti by raději letěly, jenže Clark je odhodlán ukázat svým milým nádheru americké krajiny z automobilu. První rozčarování nastane, když místo objednaného sporťáku dorazí stará rachotina. Spoustu komplikací způsobí rodině nejen Clark, ale také mrtvá teta, kterou je třeba dopravit k bratranci Eddiemu. Clarkovi chybějí peníze, hotely jsou moc drahé a uprostřed pouště vypustí auto duši definitivně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to už kdysi viděl, ale natrefil jsem na tuto serii nedávno a řekl jsem si, že dle názvu to bude fakt neskutečná sranda. Možná byla... Tak před 25ti lety. Některé filmy jsou poplatné době nejen tématem ale i humorem a toto je bezpochyby ten druhý případ. Toužil jsem řezat se smíchy třeba jako u "Připoutejte se, prosím" nebo "Pana účetního". Žel Bohu se mi jen asi třikrát rozjely koutky a z toho jednou jen proto, že jsem si omylem kopnul do stolu. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Jedinečná komedie s Americké produkce dokáže i s odstupem času výborně pobavit. Jednoduchý a účinný nápad, do sledu vtipných epizod namontovat typického človíčka, kterého hraje (v té době na vrcholu se vyskytující) Chevy Chase, se tvůrům náramně vyplatil. S komedií let osmdesátých se jedná o jednu z těch nejpovedenějších, a k dobru jí navíc přeje i fakt, že se ani po více shlédnutích neokouká. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když se Clark Griswold (Chevy Chase) konečně dostane k rodinné dovolené, chce, aby si to všichni pořádně užili. Naplánuje tedy výlet do Los Angeles do zábavního parku Walley World. A aby to stálo opravdu za to, pojedou do L.A. z Chicaga autem. Ale cesta není vůbec jednoduchá, zvlášť když se Clarkovi "daří" vše na co sáhne ... Trošinku jsem z této komedie zklamaný - ne že bych se nebavil, ale čekal jsem mnohem víc. Takhle se mi dostal jen průměrně vtipný film, na zoufale neoriginální téma (byť možná Bláznivá dovolená byla první z řady podobně orientovaných filmů), leč spousta scén byla hodně přitažená za vlasy (mrtvá tetička) a naopak spousta scén byla až brutálně vtipných (čokl a policajt). Za co by si autoři zasloužili pár facek je závěrečných deset minut a hlavně Clarkův proslov k majiteli zábavního parku... ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Keby som nebol v uniforme, rozbil by som vám papuľu skôr, než by ste povedali ´policajná brutalita´." Klasická americká komédia 80. rokov, kedy sa v scéne mohla zjaviť nahá krásavica a politicky nie veľmi nasledovaniahodný humor (pes, babička). To všetko s báječnou muzikou, božskými scénami ("Mám rozbitý nos." - "Ja ruku." - "Ja mám menštruáciu." - "Ja idem zistiť škody.") a k tomu skvelé herecké výkony: D´Angelo s Chaseom sa dlho hľadali (ale našli sa), ich deti sú vydarenou kombináciou sympatií a hajzlikovstva, Randy Quaid ako "stopercentná destilácia burana" presný a ako záverečný bonus poteší milý strážnik zábavného parku John Candy. "Mám frajera a bozkávame sa po francúzsky." - To robí každý." - "Ale tatko hovorí, že ja som najlepšia." ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Stejně je to nádhera, když se zrodí takový film, který sice zveličuje všechny vysmívané vlastnosti, ale ve výsledku je skutečnější než kdejaké supevážně brané drama. Navíc je to ohromná prdel. To potom uběhne několik desetiletí a film ze svého kouzla neztratí vůbec nic. Clark je jediný hrdina svého druhu. Možná ještě kutil Tim, ale ten zůstává hodně daleko za ním. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Zábavní park, který rodina Griswoldových obsadí, je možné vidět i v úvodní znělce seriálu Krok za krokem (od r. 1991). Konkrétně se jedná o park Six Flags v Kalifornii. (Milan25)
  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama