Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Pozvolna vyprávěný dramatický příběh o neštěstí dívky Grace (hraje ji třináctiletá Scarlett Johansson) při vyjížďce na koních se svou kamarádkou a následném vypořádáváním se s traumaty (jak dívky, tak koně). A pomoci může jedině Robert Redford, který však zamotá hlavu matce Grace (Kristin Scott Thomas), čímž se žánr drama pozvolna přesune do romantické roviny. ()

Reklama

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ačkoli romantické filmy jejichž hlavním cílem je hrát na divákovy city moc nemusím, tohle se mi vážně líbilo. Robert Redford je nejen skvělý herec, ale i režisér.. Scarlett Johansson byla krásná už jako dítě a celé to má velice vyvážený a chytrý scénář doplněný o úchvatné záběry koní. Pro milovníky těhle zvířat nutnost vidět.. Ale tenhle příjemný snímek bych doporučil i všem ostatním!!! ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Váhala jsem s ohodnocením, protože význam slova kýč dost možná tenhle film naplnil až po okraj a dlouhé je také jen o něco méně než Lovosice, ale dívat se necelé tři hodiny na přírodní krásy (tím nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na toho nádherně urostlého hřebce (čímž taky nemyslím Redforda)? Dívat se necelé tři hodiny na krásu a city ve všech podobách, za které z velké části vděčíme jednomu sympaťákovi s blonďatou kšticí (tentokrát myslím Redforda)? Proč ne? Jestli je kýč věc líbivá, tak Zaříkávač koní nejspíš kýč je, protože se mi líbil dost. Pro někoho je to reklama na Marlboro natažená do neúnosné délky a umění jsou pro něj duševní zvratky nějakého věčně ožralého a zfetovaného rebela bez příčiny, pro mě je umění vdechnout život kráse a najít krásu v životě. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Film o koňoch, v ktorom hrá Kristin Scott Thomas a hudba Thomasa Newmana nemôžem hodnotiť objektívne. Preto som hľadal, čo sa mi na ňom vlastne nepáčilo. Asi iba to, že niekedy prekračoval hranice únosnosti. Mohlo v ňom byť menej "slzopudných" scén, menej nádhernej montanskej prírody, menej krásnych, na efekt zameraných, záberov, hudba tomu nábehu na gýč nemusela až tak pomáhať a nožničky strihača mali pracovať usilovnejšie. Napriek všetkým uvedeným výhradám považujem film za veľmi vydarený a vzťah hlavných predstaviteľov za uveriteľnejší, než keď Redforda nútili zamilovane sa pozerať po Barbre Streisand. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Grace (Scarlett Johansson) sleduje video ze závodů s Pilgrimem, je na videu jasně zřetelná silná lysina na jeho hlavě. Filmový Pilgrim ale nemá lysinu, pouze malou bílou skvrnu ve tvaru hvězdy. (Prochy38)
  • Ve scéně, kde matka Grace vyhledává informace o koních, aby mohla pomoci Pilgrimovi, můžeme vidět fotografii od světoznámého českého fotografa Josefa Koudelky. (theSaint)

Reklama

Reklama