Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (636)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Komedie o trablech středního věku u mužů, která je natočena pro ženy. Na dané téma existují bláznivé komedie i depresivní dramata a Prvok ... se je snaží zkombinovat. Za mě neúspěšně a nezajímavě, přestože herecká skvadra nebyla z nejmarnějších ale scénář a neinovativni režie vše shazuje a veškeré zobrazené trable nemají čím rozesmát ani dojmout. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Patrik Hartl očividně není jen talentovaný pisálek a člověk který se rád směje, ale i schopný režisér. Filmový přepis jeho vlastního bestselleru 'Prvok, Šampon, Tečka a Karel' je na první pohled taková ta klasická česká komedie o krizi středního věku, která jede dle předem danýho schématu, má lacinou dramaturgii (byť rozpočet přesáhl neuvěřitelnejch 40 melounů), a je záměrně určena pro specifickou diváckou cílovku. Samozřejmě, i tenhle snímek je jeden velkej stereotyp – jenže od těch nevkusnejch tuzemskejch braků se odlišuje tím, jak důvtipně využívá scenáristický berličky, příběhová klišé, epizodické vypravování, a motiv existenciální frustrace mužského pohlaví. K současným výplodům český kinematografie jsem mnohdy shovívavější, ale tady to ani kupodivu není potřeba, protože 'Prvok, Šampon, Tečka a Karel' naprosto neironicky má kvality plnohodnotný dramedie – za což v dobrým slova smyslu mohou i výkony sympatickýho ústředního kvarteta – a já jsem za to jedině rád, přestože jsem to za žádnou cenu nečekal. Skvělá oddechovka. Sledování v kolektivu výhodou. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem si od této taškařice nic neslibovala. Říkala jsem si, že se Hartl možná líp směje než točí. Právě toto počáteční nastavení způsobilo, že jsme vlastně byla mile překvapená. Asi nejvíc mě pobavil Martin Pechlát, který hrál v minulosti spíš takové ušlápnuté nevýrazné týpky, ale jako pórek neměl chybu. Škoda, že ten zpěv nebyl jeho, to bych pak hodně hluboce smekla. ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho asi moc a proto jsem byl po shlédnutí trošku zklamán. Ústřední čtveřice je dobrá, obzvlášť Martin Pechlát, který snad překonal i svojí roli z Účastníků. Právě ty jeho scény ala natáčení reklamy a hudební výstupy jsou to nejvtipnější na tomhle filmu. Právě Soundtrack díky těm hudebním výstupům a závěrečnému songu mě baví. Filmu vlastně nejvíc ublížila neoriginalita, protože podobných filmů je docela hodně. Také i to, že nejlepší záběry, už ukázal trailer. I dlouhá stopáž ubrala na hodnocení a vlastně i to, že to není typická komedie, ale tragikomedie. Co říci na závěr: Film to není špatný, stojí určitě za vidění, ale pokud budu mít někdy chuť na podobný žánr, tak si raději pustím italskou klasiku " Moji přátelé ". ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Martin Pechlát mě baví roky, ale co předvedl tady, je nádhera. Ono, člověk se chvíli fakt řezal z plných plic, ale pak se ta emoce z jeho vystoupení proměnila v cosi hodně silného, co se nedá zapomenout. Když už nic, kvůli jeho celé roli stojí film určitě za vidění. Ostatní pánové taky fajn, bez výtek, bohužel mi snímek v první části moc neseděl. Knihy pana Hartla mě neoslovily, přestože čtu jako drak, tady se nechytám, což ovšem neznamená, že film předem pochovám. Jenomže ono to bylo v úvodu takové téměŕ bakalářské, ukřičené, vyšponované, zbytečně vyhnané kamsi, kdo to rušilo. Děcka stačily být tři, nemusely ale neustále vřeštět všechna zároveň atp. Na divadle by mě taková exprese bavila, na plátně jsem měla postavy, kvůli zbytečným estrádním obratům "daleko", byly povrchní, ploché, jen byly, hlo se to blíž až ve druhé polovině, zrovna zásluhou Martina Pechláta. Tohle jde na vrub dramaturgie. Karikaturní šablona na ženy, které do jedné z filmu vyšly jako debilní, neschopné, utrápené, uondané, zasoplené krávy, neřeším. Pokud Patrika Hartla inspirují jen takové, ok, je fakt, že ono jich je stále dost, čili směle do nás. Co si kdo vybere, to má. Sakumprdum špatné to určitě nebylo, film jsem viděla ráda, zajímalo mě, co z toho vzejde, v budoucnu se podívám znovu, protože něco mi říká, že hodně věcí se stalo moc rychle. Za svlíkací výzvu strhávám, ta mi sedla jen u Hofmanna. Jestli bych film někomu doporučila? Netuším úplně komu. Za to taky srážka. Že si štěknul kde kdo, je mi fuk, jenom Langoš už začíná být hodně otřepaný.. Pechlátovi přeji lva. Byl výborný! A Daniela Kolářová taky jela bomby. Oceňuji, že film působil jinak, nejsem cílovka, je to zřejmě určeno chlapům, pokud se jim líbilo, fajn. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se také v Nemocnici Na Františku a v pražském IKEMU. (Winster)
  • Ve scéně, kdy se Tečka (Hynek Čermák) pere s ochrankou v baru, má na sobě bílé tílko. V následující scéně, kdy utíká před policií, už má na sobě zimní bundu a čepici (KaterinaSkop)
  • „Líbilo se mi, že Patrik Hartl nedělal kompromisy, film natáčel tak, jak ho měl v hlavě. To je v dnešní době velká výjimka. A pak mě taky bavilo hrát s ostatními kluky. Jsou to parťáci, každý se o sebe sám postará, natáčení s nimi rychle ubíhalo. Takže já vzpomínám jen v dobrém,“ prohlásil Hynek Čermák. (Duoscop)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama