Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (636)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Nějak těm novým českým komedií začínám přicházet na chuť. Ne že by to bylo nějak zvlášť vtipné, ale i tak jsem se u toho dobře bavil. Parta kamarádů prožívá krizi středního věku a snaží se s tím něco dělat. Vymyslí několik šílených výzev, které musí každý z nich splnit. Většinou se díky tomu dostanou do trapných situací, ale někdy to má i své klady. Trochu to zamíchá i s jejich vztahy a každý se někam posune. Je to neskutečně nadupané, co se týče vedlejších rolí. "Nečum mi na péro!" :D ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jako chlap kolem pětačtyřicítky jsem zřejmě měl být cílovka. No, spíš mě to minulo. Film je zručně natočený a herecký kvartet v hlavních rolích je výborný. Jen ta historka, kterou nám pánové sehráli, vlastně není žádná sláva. Spíš je to jen další varianta běžné vztahové komedie pro ženy (které tu jsou ovšem zobrazeny snad ještě o řád stereotypněji). Na dvě hodiny mě to zabavilo, ale vracet se k tomu nemám důvod. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem hlavně rád, že jsem taky konečně cílová skupina nějakýho filmu a asi i proto mě to moc sedlo. Je tam humor, ale tak akorát, jinak jsem v mnohém všem čtyřem chlapům rozuměl. Patrika Hartla mám rád, ostatně jeho smích má opravdu nakažlivý účinek a se Studiem Dva mu rovněž fandím. Casting povedený, velmi zajímavě obsazený i opravdu hodně vedlejší role, je vidět, že Patrik je u herců oblíben. Titulní čtevřice jsou všechno sympaťáci a ještě ke všemu dobří herci, takže v tomto ohledu na kvalitku, ale já jsem hlavně nadšen, že jako chlap mám film u kterýho si můžu dát kdykoli pivko a popřemýšlet o mých krizích, o vztazích, o životě. Super díky, Patriku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ráno jsem onanoval, abych odevzdal vzorek spermatu. Dopoledne jsem pak jako nějakej uslintanej zoufalec civěl na prsa studentkám u boxovacích pytlů. Odpoledne jsem se styděl na urologii, protože při poslední návštěvě jsem uroložku neúspěšně pozval na rande hned potom, co mi strčila prst do zadku." Z toho plyne, že by se maminky dohazovačky neměly ptát dospělejch synků, co dělali celej den, když mají zrovna den pravdomluvnosti. Vůbec ta pravdomluvnost byla skvělá a nahota byla ještě lepší. Opravdu jsem se bavil, když Prvok zpívala, Šampón souložil s přísadou do polívky, Tečka vysvětloval rukojmí stupeň svý nadrženosti a Karel ničil firmu pravdivými výroky do televize. Konec mi úplně nesedl, ale parta týpků, kteří si dokazujou, že na to pořád maj, mě hrozně bavila. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Českým filmům a zejména komediím se v posledních letech opravdu nedaří. Tohle se naštěstí povedlo a jednalo se o super podívanou! Určitě bych ocenil, kdyby dílo obsahovalo více výzev, z nichž zejména ta svlíkací tvořila zlatý hřeb celého sledování a pak také rozhodně mohem více té komedie. Takhle to bylo spíš drama několika mužů kolem čtyřicítky s občasnými vtípky, které tomu na vážnosti mnoho neubíraly. Tím pádem film nemůže konkurovat mým oblíbeným filmům které se dají znovu pustit prakticky kdykoli. Filmy jako například Účastníci Zájezdu, Pelíšky, či dokonce Rafťáci. Netvrdím tím však, že je takové provedení méně kvalitní. Pouze, dokud si stále pamatujete důležité části, tak stačí vidět pouze jednou. PS: V průběhu filmu potěšilo vidět snad všechny známé české a slovenské herce rozprášené v různých mini rolích. 72% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • Gay klub, kde vystupoval Prvok s „kapelou“, je klub Pantheon. (UNK.Cory)
  • Plánovaná kinopremiéra byla z důvodu pandemie covid-19 a s tím spojených odkladech posunuta oproti plánu o sedm měsíců. (Grimaldi)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama