Reklama

Reklama

Prvok, Šampón, Tečka a Karel

  • Slovensko Prvok, Šampón, Tečka a Karel (více)
Trailer 1
Česko, 2021, 118 min (Alternativní 112 min)

Režie:

Patrik Hartl

Předloha:

Patrik Hartl (kniha)

Scénář:

Patrik Hartl

Kamera:

Tomáš Sysel

Hrají:

Martin Pechlát, David Švehlík, Hynek Čermák, Martin Hofmann, Jana Kolesárová, Zuzana Norisová, Kristýna Boková, Petra Polnišová, Daniela Kolářová (více)
(další profese)

Obsahy(1)

V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi ve středním věku přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se vyřešit svou krizi provokativní hrou a plněním odvážných úkolů. Jak čtyřicátník zjistí, jestli je opravdovej chlap? Jak zabrání korozi svých ideálů, rozplynutí snů a scvrkávání varlat? Prvok, Šampón, Tečka a Karel se pokusí najít v sobě odvahu udělat pořádnou kravinu jako zamlada. Nebo aspoň odvahu za všech okolností říkat to, co si opravdu myslí. Kdo splní úkol, není sráč… (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (636)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kde zohnali taký "slávny" ansámbl. Vo filme sa ocitla snáď polovica československej filmovej scény, v istých prípadoch kvalitnejšej, v iných prípadoch šlo len o hééérečky, ale každopádne sa divím, že niektorým známym hercom stálo za to ocitnúť sa tu len na pár sekúnd. Zrejme šlo o podporu režiséra. Celkovo ale film pobavil, ale mohol byť aj lepší. Komediálne prvky vyšli a na mnohých som sa veľmi zasmial, najmä u nahého Čermáka s pištoľou v ruke, to bola najlepšia scénka filmu. Ale príbehovo, dejovo, film naberal hĺbku, ale celkom to nedotiahol. Film nebol márny, ale akoby nekompletný. Dobrý rozjazd a potom v druhej polovici akoby došli nápady. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Hartl je obecně tvůrce dost plytkých knih, přičemž první dvě jsou ještě snesitelné. A to. Je i tahle. Musím souhlasit, že film je lepší než kniha, ale bohužel ne o dost. Jednak tu postavy pořád spadnou spíš do šablon než do reálných lidi, jednak film zhruba v půlce dost ztratí tempo a skoro úplně i humor. Ovšem pět hvězd si zaslouží casting hlavních herců, všichni super. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já jsem hlavně rád, že jsem taky konečně cílová skupina nějakýho filmu a asi i proto mě to moc sedlo. Je tam humor, ale tak akorát, jinak jsem v mnohém všem čtyřem chlapům rozuměl. Patrika Hartla mám rád, ostatně jeho smích má opravdu nakažlivý účinek a se Studiem Dva mu rovněž fandím. Casting povedený, velmi zajímavě obsazený i opravdu hodně vedlejší role, je vidět, že Patrik je u herců oblíben. Titulní čtevřice jsou všechno sympaťáci a ještě ke všemu dobří herci, takže v tomto ohledu na kvalitku, ale já jsem hlavně nadšen, že jako chlap mám film u kterýho si můžu dát kdykoli pivko a popřemýšlet o mých krizích, o vztazích, o životě. Super díky, Patriku. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Tak mám za sebou první setkání s panem Hartlem. To píše takový kokotiny? A čte se to aspoň líp, než se na to kouká? Oblíbený téma o krizi středního věku a věcech kolem, nějaký to bilancování... blabla. Dramatická linka jakž takž, ale komediální totálně selhává. Nejvtipnějším momentem bylo vyprávění tlustý zdravotní sestřičky o tom, jak se jí zdálo že je ještě tlustší a ucpala svým velkým zadkem otevřený tramvajový dveře. Dobrý, ale trochu málo. Zbývá mi jen vyzdvihnout skvělej výkon paní Kolářový a trošku se pousmát nad castingem, ve kterým nechybí snad ani jedna ze současnejch hvězd českýho filmu (tohle spojení mi prochází klávesnicí s tuhým odporem mojí mysli), byť se většina z nich mihla jen v nějakým bezvýznamným štěku. A ne, ani tohle nebylo originální. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Čím jsem starší, tím mě tyhle rádoby rychlokvašky dojímají víc a víc. Jasně, neni to žádné přelomové dílo české kinematografie, ale za posledních x let jsem neviděl nic lepšího. Naprosto brilantní chemie všech zúčastněných, spousta mini cameo rolí celé plejády českých herců a hereček a vůbec celé je to tak zasraně feeeling pozitivní i přes všechna ta negativa, která se tam objeví. Opticky spíše slabší čtyři hvězdy, ale vzhledem k dnešnímu rozpoložení jsem film subjektivně nadhodnotil, a to výrazně. Díky! A dnes bez obligátních procent, protože by to pro zbytek mých recenzí prostě nebylo fér. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (27)

  • „Líbilo se mi, že Patrik Hartl nedělal kompromisy, film natáčel tak, jak ho měl v hlavě. To je v dnešní době velká výjimka. A pak mě taky bavilo hrát s ostatními kluky. Jsou to parťáci, každý se o sebe sám postará, natáčení s nimi rychle ubíhalo. Takže já vzpomínám jen v dobrém,“ prohlásil Hynek Čermák. (Duoscop)
  • V jednom rozhovoru režisér filmu Hartl prohlásil, že je přesvědčený, že film je lepší než knížka. (ČSFD)

Související novinky

Podzimní VOD novinky na CANAL+

Podzimní VOD novinky na CANAL+

19.10.2023

Vypadá to, že babí léto je za námi a teplé počasí se s námi letos už definitivně rozloučilo, takže pokud hledáte způsob, jak trávit chladnější podzimní večery, máme pro vás pár tipů na filmy a… (více)

Reklama

Reklama