Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd má před sebou tři důležité úkoly. Zprávu o stavu Unie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločinu. Navíc ho čeká setkání se Sydney Ellen Wadeovou, pracovnicí ekologické Rady pro globální ochranu, která se má zasadit o to, aby prezident přišel s přísnější verzí zákona o energii. Výsledek jejich setkání však překvapí nejen Sydney, ale také prezidenta a celý jeho štáb poradců. Andrew je vdovec a žije se svou dvanáctiletou dcerou Lucy. Prezident se do energické ženy zamiluje a jeho dvoření značně zkomplikuje život nejen jemu, ale také štábu a jasně nahrává do ruky jeho protivníkům. Zejména republikánský senátor Rumson, který chce kandidovat na jeho funkci, si nenechá ujít jedinou příležitost a nevybíravě útočí. Zatímco zamilovaný prezident zve energickou Sydney na večeře, posílá jí kytky a dvoří se jí podle rad své dcery, jeho štáb má plné ruce, protože jeho preference klesají. A navíc FBI zjistí, že má žena záznam, když před třinácti lety na demonstraci pálila americkou vlajku. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romanticky idealistický film je velkolepou oslavou lidskosti a čestného charakteru nejvyššího představitele moci Spojených států amerických. A to bolelo, protože pod nafintěným pozlátkem se skrývá pouze přeslazené a emocionálně vydírající romantické hovínko. Samozřejmě, ne všechno je špatné, ale celkové vyznění se svou idealisticky melancholickou romancí je bolestné. Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) je správný chlap, který myslí jen na blaho svého lidu. Navíc je vdovec a potkává svou životní lásku, pro kterou neváhá zarazit každý politický kompromis a vyrazit do boje proti politicky nízkému jednání. Lobbistka za životní prostředí Sydney Ellen Wade (Annette Bening) je okouzlena tím správňáckým chlapem, navíc tak mocným, že okamžitě podléhá jeho kouzlu. Navíc, když se dokáže postavit za správné věci. Z dalších rolí: nejvěrnější prezidentův spolupracovník A.J. MacInerney (Martin Sheen), upřímný rádce ve věcech politických i lidských, prezidentovi pragmatičtí političtí zaměstnanci Lewis Rothschild (Michael J. Fox), Robin McCall (Anna Deavere Smith), Janie Basdin (Samantha Mathis) a Leon Kodak (David Paymer), prezidentova uvědomělá dcera Lucy (Shawna Waldron), a senátor Bob Rumson (Richard Dreyfuss), prezidentův vyzyvatel. Romantika se vším všudy, idealistická, melancholická, emočně vydírající a utopisticky idealistická ve svém vykreslení čistého a spravedlivého charakteru. A všichni jsou tak bystří, odhodlaní, spravedliví, čestní a pohotoví. Úplný ráj na zemi. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Americký prezident (American President, The) - tak toto je opravdu perfektní odpočinkový film. Nejedná se určitě o nijak "náročný" film se spletitým dějem, nečekanými zvraty nebo nějakou hlubokou myšlenkou. Jednoduchý děj se točí vlastně jen okolo toho jaké nástrahy může každému okolí nastražit když vaší známostí je zrovna nejmocnější muž světa. Film, v němž nehraje moc herců a odehrává se celý jen na několika místech... Film nemá v sobě nic mimořádného, ani nějakou mimořednou zápletku a nepětí, ale přesto je velice zajímavý a divák se nenudí... ()

Reklama

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sympatická romantická komedie, ve které Michael Douglas ztvárňuje prezidenta USA postaveného do normálních životních situací. Všechno to jako v podobných filmech obklopuje množství národní hrdosti, amerických vlaječek a velkých dojímavých proslovů. Ale kupodivu mi to nijak nevadilo. Skutečně velmi příjemný film. ()

vox_populi 

všechny recenze uživatele

tento film sa dá hodnotiť v dvoch rovinách - v tej politickej sa jedná o typicky americký trápny paškvil, plný klamstva, predstierania a zidealizovaných, nereálnych predstáv...druhá, umelecká rovina to zachraňuje - charizmatický a dobre hrajúci M. Douglas (až na ten príšerný hlasový prejav) a skvelá kráska A. Beningová spolu rozohrali pútavý a celkom uveriteľný príbeh lásky v Bielom dome...k tomu im zdatne sekundujú známi herci vo vedľajších úlohách a svieži, vtipný scenár...už sa teším, kedy sa podobná romantická komédia nakrúti o ejakuláte B. Clintona na šatách M. Lewinskej! DDD ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Pan Reiner je prostě na příjemné romantické a zábavné oddychovky profík a nás navíc zajímá americká politika i historie a prostředí D.C.čka máme velmi rádi. Skvělé obsazení, jemuž vévodí ve své roli velmi dobrý a šarmantní Michael Douglas, k tomu spousta patriotismu, inteligentního humoru, romantiky a svěžesti - zkrátka Dave 2 ;-) 75% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (14)

  • Pred začiatkom natáčania filmu Michael J. Fox stále tajil svoju Parkinsonovu chorobu. Cítil, že by o rolu prišiel, keby sa to dozvedel režisér Rob Reiner. Počas základného a rutinného zdravotného skríningu sa Fox bál, že lekári zaznamenajú pravidelné trasenie v jeho ľavej ruke a nakoniec to spoja s Parkinsonovou chorobou. Našťastie pre Foxa si vzal lieky včas, aby trasenie potlačil a test neznamenal nič iné ako kontrolu srdcovej frekvencie a krvného tlaku. (Arsenal83)
  • Lewis (Michael J. Fox) hovorí, že nechce skončiť vo väznici Danbury, väznica Danbury je však väzenie len pre ženy. (Arsenal83)
  • Počas zimy, v ktorej sa film odohráva, by bolo nemožné dostať ruže z "Ružovej záhrady". (Arsenal83)

Reklama

Reklama