Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Největší šok přišel po skončení, při titulkách - cože? Tuhle konverzační romantickou komedii o dvou intelektuálech, co řeší milostné trable na Manhattanu nenatočil Woody Allen? Když Harry potkal Sally je dílo z rodu Pojistky smrti - film si udržuje zvláštní napětí a diváka baví každý záběr, což je způsobeno hlavně perfektním scénářem - slovní přestřelky, především ty mezi ústřední dvojicí, jsou prostě dokonalé a postřehy o soužití žen a mužů naprosto trefné (,,Víš o čem muži přemýšlí bezprostředně po sexu? Jak dlouho tu ještě musím zůstat, abych ji neurazil? Třicet sekund?"). Bez toho, že by citově vydíral, tento příběh o dvou ňoumech, kterým trvalo 12 let, než se do sebe zamilovali, mě dojal a oslovil nejvíc od... no, od posledního filmu Woodyho Allena. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po celé té chvále (allenovská atmosféra, bla, bla, bla) jsem čekal malý zázrak v navoněné žumpě romantických filmů. Ach, já bláhový! Schytal jsem to do oka slaďoučkým bonbónkem plným utahaných dialogů a křečovité snahy o ležérnost a humor. Plus newyorský pustý snobismus v nejhorším vydání, plus Meg Ryan, kterou ze srdce nesnáším, plus stupidní účesy a móda 80tých let. Aaaargh! ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Šarmantní, okouzlující, chytrá, vtipná, spontánní, pěkná - taková by měla být ideální partnerka dle představ mnoha mužů, taková je i tato nestátrnoucí komedie o tom, že ideální partnerka neexistuje, že muž a žena nemohou být pouze přáteli a že pokud se nakonec on a ona dají dohromady, tak prostě proto, že nikdo nechce být sám. Rád ji čas od času znovu potkávám. 90% Zajímavé komentáře: Tommy987, mm, Block ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ač moc nejsem na romantické filmy a dívám se na ně hlavně v nutné sebeobraně, aby doma nebylo peklo (většinou u nich stejně chrápu), tak tento kousek jsem měl svého času docela rád. Viděl jsem ho už několikrát, většinou v mládí, protože jsem se při něm platonicky „zamiloval“ do Meg Ryan, který byla za mlada sakra kus pěkné ženské. Billy Crystal je taky v pohodě herec a tato romantická podívaná se jim z jejich strany (hlavně co se hereckých výkonů týká) docela povedla. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to lepší z žánru romantických komedií. Zápletka, kdy se znají přes 10 let jako přátelé a nedokážou si jednoduše přiznat, že k sobě patří, je originální. Velmi dobře napsané dialogy. Příjemní herci, nevtíravý příběh. Režisér Reiner prostě věděl, co dělá. Pro Meg Rayenovou začátek hvězdné kariéry v tomto žánru. Párkrát se pokusila z této růžové škatulky dostat (Odvaha pod palbou), ale skončilo to neslavně. Někteří herci se holt narodili jen pro jeden typ rolí. Ale není to na škodu. "Dala bych si to, co ona......" :-) 75% ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Role Sally byla nabídnuta Molly Ringwald, která ji musela odmítnout. Zahrála si ji však roku 2004 v divadelní hře v Londýně. (HellFire)
  • V červnu 2008 zvolen Americkým fimovým institutem jako 6. z 10. nejlepších romantických filmů. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama