Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harry a Sally se seznámili při cestě autem do New Yorku, když ukončili svá studia na univerzitě. Oba od počátku spojuje cosi nevyřčeného, přesto mezi nimi v tuto chvíli nevzniká žádný vztah. Po nějaké době se znovu a znovu potkávají a mají pocit, že se stále více znají. Poněkud ztřeštěnému Harrymu se prostořeká a temperamentní Sally stále více líbí, zatímco ona k podobnému názoru přichází postupně. Jejich osudy mezi tím „na čas“ překříží důležitější setkání… S lehkostí namíchaný divácký příběh, s vtipem, nadsázkou, lehkým nádechem hořkosti a dobře odpozorovaných životních situaci natočil v roce 1989 režisér Rob Reiner. Postavu Harryho s neobyčejnou přirozeností a šarmem hraje Billy Crystal, představitelkou Sally se stala Meg Ryanová. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (357)

swed 

všechny recenze uživatele

Pilířem úspěchu této romantické komedie jsou vtipné a přitom pravdivé dialogy mezi B. Crystalem a M. Ryan, kteří se snaží přijít na to, zda je možné, aby muž a žena byli pouze přáteli. Bravurní scénář je vyšperkován tolika pravdivými postřehy, že jen stěží uvěříte, jak se je všechny podařilo vměstnat do jednoho filmu. Crystal a Ryan nemají chybu, jejich chemie funguje na jedničku z hvězdičkou. "Když Harry potkal Sally" dnes právem patří k absolutní špičce svého žánru. 10/10 ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Super i velká romantika může být ohromná legranda. Ostatně my romantici o tom víme své aneb romantická diskuze na téma: Kytka pro přítelkyni. TOM: Já tady s váma dneska nebudu chlastat do noci. JÁ: A proč by si nemohl ? TOM: Protože jsem s váma dělal to samý včera a to jsem původně chtěl koupit Lence kytku, jenže v 11h večer jsem nenašel žádný otevřený květinářství. JÁ: A zkusil si hřbitov ? ONDRA: Ty si vůl, proč jí chceš kupovat kytku v úterý ? TOM: A proč ne ? ONDRA: Přemejšlej, vole. Ty jí koupíš kytku v úterý, doma se sejdete někdy večer, to dostane od tebe tu kytku a co dál ? Nic, řekne ti, že jsi miláček, plyšáček, šmoulínek, medvídek a podobný laciný zdrobněliny, dá ti pusu v lepším případě frantíka, namaže ti chleba a protože jste z práce utahaný jak krávy, usnete. Ráno se vzbudíte, maximálně ti při pohledu na ty kytky dá přednost do koupelny a na hajzl, ale jak známe holky tak spíš nedá a tím to končí. Tome, vole, kytky dávej holce zásadně v pátek, nehraje se žádnej fotbal čili nehrozí, že jí rozněžníš v nevhodnej moment a naopak, ta kytka by jí mohla uchlácholit na celej víkend. No, při troše šikovnosti se z páteční kytky dají vytřískat dva vynikajicí obědy, spousty sexu a ještě klid a mír. A co máš z úterní kytky? Řekne ti, že jsi miláček. Tome přemejšlej. TOM: No jo, něco na tom je, pane vrchní ještě tři piva a tři panáčky. Jo tak to dopadá když romantik potká romantika. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Přestože si člověk říká u každé romantiky, že je otázkou času kdy se do sebe ti dva zamilují, tady to nebude vůbec tak jednoznačné. Meg Ryan je totiž hrozná netykavka. Billy Crystal se hrozně moc zapotí s jejím dobýváním, které vlastně po většinu času ani dobývání není. Rob Reiner umí tyto dialogově přemýšlivé filmy prodat jako málokdo. Zkrátka jsou filmy, které vám o životě řeknou trošku víc. 75% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Po celé té chvále (allenovská atmosféra, bla, bla, bla) jsem čekal malý zázrak v navoněné žumpě romantických filmů. Ach, já bláhový! Schytal jsem to do oka slaďoučkým bonbónkem plným utahaných dialogů a křečovité snahy o ležérnost a humor. Plus newyorský pustý snobismus v nejhorším vydání, plus Meg Ryan, kterou ze srdce nesnáším, plus stupidní účesy a móda 80tých let. Aaaargh! ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Romantický film s mladou Meg Ryan, který je kvalitou srovnatelný i s takovou Láskou přes internet nebo třeba Samotářem v Seattlu, ale přesto je v něčem dost jiný a neotřelý. Vtipným ale zároveň docela realistickým způsobem totiž zachycuje rozdíly mezi muži a ženami a problémy vzniklé na základě jejich odlišného vnímání vztahů. Zároveň je to takový průřez vývoje dospělého člověka, který v životě hledá trvalý partnerský vztah a lásku. Na filmu je zajímavé, jakým způsobem vznikal - údajně to vzniklo na základě dialogu mezi režisérem a scénáristkou, přičemž každý z nich do toho dal něco ze svých životních zkušeností a názorů z pohledu muže/ženy. Pak k tomu tvůrčímu procesu samozřejmě přispěli i sami herci. A výsledek je takový, že to skutečně hýří nápady, vhledy a (dů)vtipnými situacemi. Už od pohledu je to trochu jiný film, místy živelný a syrově upřímný, ale zároveň lehce a nenuceně podaný. Nakonec to musím shrnout jako moc příjemný romantický zážitek s přidanou hodnotou, který stojí za vidění. ~(4,3)~ ()

Galerie (64)

Zajímavosti (43)

  • Keď Sally (Meg Ryan) kreslí obrázok dieťaťa si je možné všimnúť, že v ďalšej scéne už vyzerá inak. Mení sa veľkosť očí a podobne. (Miagy)
  • Harry čte knihu Stephena Kinga Misery, což je další Reinerův film. (HellFire)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama