Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že knihu jsem nedočetla, i na mě bylo těch několik set stránek moc... ale vím jistě, že takhle to nebylo... Už od začátku jsem nevěřicně kroutila hlavou a každou minutou jsem byla blíž závěru, že si zase jednou Amíci z někoho vystřelili... Rozdýchávala jsem to velice dlouho... Takové vtípky už ne. ()

Piri 

všechny recenze uživatele

No, keďže je to podľa predlohy a poznáme už dobré spracovania, nemôžem prehliadnuť základné prešľapy v postavách a v chronológii. Natočené je to dobre, Caviezel bola dobrá voľba, ale ostatní so svojím vzhľadom vyzneli skôr ako juniori (niečo ako Smallville). Je to umelé a bez šťavy, pripomína mi to telenovelu. Radšej mali dať fakt úplne iný názov a vymyslieť iné mená a nijak to nespájať s Dumasom - mohli natočiť voľné spracovanie. Jediné, čo bolo dobré, bol slovenský dabing, ale to bolo asi tak všetko. Len menšia drobnosť pre prekladateľov - pevnosť d'If sa číta IF, bez "d", to "d" je len člen, to je ako keby niekto čítal anglické "the/of the" ako súčasť mena. Neviem kde na to prišli, pritom predošlé preklady skorších adaptácií mali normálne "IF". ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesnej příklad toho,jaký trotlové koukaj na filmy( většinou na tabletku ,nebo nedejbože telefonku) a pak to ještě hodnotěj. a prskaj jako kdyby Saša dumas byl jejich příbuznej z šestýho kolena. Maj pocit, že autor zprznil jejich oblíbenej román hnusnym scénářem,  debilním obsazením,a takhle to nebylo, a tahle postava tam nebyla. Přece volná adaptace je tak skvělá věc ,tak proč by to mělo bejt úplně přesný. Tohle je prostě paráda se všim všudy, a asi jediný vysvětlení pro mě je, že když si vy debilové zapnete film, nesmíte mít hlavu v prdeli, nebo nesmíte sedět na hajzlu s novinama. 100%. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší verze, o které jsem si myslel, že už jsem ji kdysi hodnotil. Tahle má sice pěkné prostředí a výpravu, možná i nejlepšího abbé Farriu (Richard Harris), ale jinak to jak scenáristicky, tak i herecky stojí za prd a ač je to k nevíře, je to hrozně dlouhé. Sice jsem to viděl už kdysi dávno, ale pamatuji si toho dost - začátek mě bavil, ale po odjezdu z ostrova Montecristo to byla jedna velká nuda... 40%. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Holt kdejaký bezejmenný pisálek si může v Hollywoodu beztrestně prznit literární klasiku, a že tady se vyřádil festovně. Jenže pokud převyprávění "pro nenáročného diváka" není ani dobrodružnější, ani akčnější, ani vtipnější, ani romantičtější, ani… nic, ale jen k uzoufání nudnější, nesmyslnější (už jen v jaké vypracované formě utekl Dantes po 13 letech žaláře, denně živen naběračkou řídké polévky (OK, k Vánocům měli krysu)), obludně osekané a zjednodušené (pochopitelně), s bezbarvými figurkami namísto charizmatických hrdinů, tak se ptám: Proč??? ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Červená kašmírová vesta, kterou má Luis Guzmán (Jacopo) na sobě v závěrečné scéně, je stejný kostým, který nosí Chris Gorell Barnes v seriálu The Regency House Party (2004), Dan Stevens (Edward Ferrars) ho má na sobě při Edvardově příjezdu do Norska v seriálu Rozum a cit (2008) a také JJ Feild (Fred Garland) má ten samý kostým ve filmu The Shadow in the North (2007). (HappySmile)
  • Príbeh v knihe začína priplávaním Faraóna do prístavu v Marseilles. O tom, čo sa stalo na ostrove Elba, sa dozvedáme z rozprávania hlavného hrdinu. Tvorcovia filmu sa však rozhodli túto časť deja radšej natočiť než len prerozprávať. (ČSFD)
  • Edmond Dantes (Jim Caviezel) sa u sudcu Villeforta (James Frain) priznal, že nevie čítať. Vo väzení mu ale nerobí problém prečítať zo steny "God wile give me justice". (Insomnia)

Reklama

Reklama