foto

James Frain

  • nar. 14.3.1968 (49 let)
    Leeds, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

James Frain se narodil 14. března 1968 v Leedsu v Anglii. Rád píše, fotografuje, ale rád si najde čas i na svého psa – bostonského teriéra. James má sedm sourozenců, z nichž nejstarší je právě on. Studoval na University of East Anglia, odkud má titul v dramatickém herectví, poté pokračoval ve studiu na London's Central School of Speech and Drama. A právě tam byl také objeven Richardem Attenboroughem, který ho obsadil do svého filmu SHADOWLANDS (1993), který byl zároveň Frainovým filmovým debutem.

James Frain ztvárnil bezpočet rolí, mezi které patří například role Kennyho v gangsterce NOTHING PERSONAL (1995), za kterou si vysloužil nominaci v kategorii Nejlepší herec na filmovém festivalu v Benátkách. Mezi další významnější milníky jeho herecké kariéry patří třeba ústřední role španělského ambasadora ve filmu KRÁLOVNA ALŽBĚTA (1998), kde si zahrál po boku Cate Blanchett a Josepha Fiennese. Dále propůjčil svou tvář třeba postavě, do které je zamilovaná Natalie Portman ve filmu JDI ZA SVÝM SRDCEM (2000) a zahrál si také v Shakespearovském dramatu TITUS (1999) spolu s Anthony Hopkinsem nebo Jessicou Lange. Mezi Jamesovy nejznámější seriálové role patří postava Paula Rainese ze seriálu "24 hodin", postava Zura z mysteriózní "Invaze" a nebo postava Thomase Cromwella z historické série "Tudorovci".

Kromě filmu se James velmi úspěšně angažuje také v divadle. Objevil se v několika produkcích divadel Royal Court Theatre a Royal Shakespeare Company. Se svou ženou Martou, kterou si vzal v roce 2004, žije střídavě v Londýně a Los Angeles.

Jakub "becki_tu" Hašek

Herecká filmografie

Filmy

2016 Architect, The
Headlock
2013 All Things to All Men
Born of War
Event 15
Osamělý jezdec
2012 Bert & Dickie
Tranzit
2011 Voda pro slony
2010 Temná relikvie (TV film)
TRON: Legacy 3D
2009 Všichni jsou v pohodě
2008 Něco za něco
2006 Front Line, The
2005 Do hlubiny
2004 Spartakus (TV film)
2002 Hrabě Monte Cristo
Project, The (TV film)
2000 Falešná hra
Jdi za svým srdcem
Mistr zázraků
Tisíc a jedna noc (TV film)
1999 Sluneční jas
Titus
1998 Hilary a Jackie
Královna Alžběta
Láska mezi paragrafy
Vigo
1997 Macbeth On the Estate (TV film)
Mlýn na červené řece (TV film)
Red Meat
Robinson Crusoe
1996 Loch Ness
Rasputin (TV film)
1995 Neobvyklé dobrodružství
Nothing Personal
1993 Hlavní podezřelý: Divné chutě (TV film)

TV seriály

2017 Orphan Black (TV seriál)
The Few Who Dare (S05E01)
Star Trek: Discovery (TV seriál)
Pilot (E01)
2016 Gotham (TV seriál)
Transference (S02E22)
A Legion of Horribles (S02E21)
Unleashed (S02E20)
další epizody (11)
2015 Agent Carter (TV seriál)
Gotham (TV seriál)
Worse Than a Crime (S02E11)
The Son of Gotham (S02E10)
A Bitter Pill to Swallow (S02E09)
další epizody (11)
Temný případ (TV seriál)
Konečná stanice (S02E08)
Černé mapy a pokoje v motelu (S02E07)
Jiné životy (S02E05)
další epizody (7)
2014 Intruders (TV seriál)
2013 Bílá královna (TV seriál)
War at First Hand (E05)
The Bad Queen (E04)
The Storm (E03)
další epizody (5)
Grimm (TV seriál)
Posttraumatický Zombie syndrom (S03E02)
Nevděční mrtví (S03E01)
Goodnight, Sweet Grimm (S02E22)
další epizody (5)
Ospalá díra (TV seriál)
Pojídač hříchů (S01E06)
The Tunnel (TV seriál)
2012 Grimm (TV seriál)
The Other Side (S02E08)
The Kiss (S02E02)
Bad Teeth (S02E01)
2011 Mstitel Cape (TV seriál)
2009 Californication (TV seriál)
Mia culpa (S03E12)
FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
Hranice nemožného (TV seriál)
Schopnosti (S01E14)
2008 Hranice nemožného (TV seriál)
Bezpečnostní schránky (S01E10)
True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2007 Tudorovci (TV seriál)
2005 Císař Augustus (TV seriál)
Closer (TV seriál)
Invaze (TV seriál)
Medium (TV seriál)
Threshold (TV seriál)
Vražedná čísla (TV seriál)
24 hodin (TV seriál) - herec, vyp.
Day 4: 2:00 a.m.-3:00 a.m. (S04E20)
Day 4: 10:00 p.m.-11:00 p.m. (S04E16)
Day 4: 8:00 p.m.-9:00 p.m. (S04E14)
další epizody (10)
2004 Pilot Season (TV seriál)
2001 Armadillo (TV seriál)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Křižovatky medicíny (TV seriál)
1999 Zvláštní oddělení (TV seriál)
1996 Cizinci (TV seriál)
1989 Příběhy ze záhrobí (TV seriál)

Dokumentární

2003 Leonardo (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace