Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (871)

genetique 

všechny recenze uživatele

Jediné šťastie majú tí, ktorí si film pozrú v originálnom znení, pretože to stojí za to! Samozrejme k nim patrím. Riadna "náhodičková a fucková" psychárčina, ktorá je zrozumiteľná aj úplne bežnému konzumentovi filmov. Škoda však "domyslite si" konca, pretože keby skončil akokoľvek, prijal by som to. 90%. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

žáner, ktorý si guy ritchie tak pekne vymyslel a ktorého je tento film zároveň štartérom, mu sedí ako detský zadok na nočník a preto nečudo, že vzniklo dielko tak nesmierne . . . podarené. vtipné, svižné, správne nadávkované, správne pokorenené - či už drsnými postavami a postavičkami, bizarnými situáciami a vždy riadne dopletenými no nikdy nie nechcene či umelo vykonštruovanými zvratmi. Skvelé. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Připravíme si Guye Ritchieho v celku ponoříme do vroucí vody, přidáme kvalitní slovní humor, perfektní britský dialekt, nakrájíme pár tupých zlodějíčků, přimícháme tvrdé, nebo podle chuti vyšinuté gangstery, okořeníme prvotřídním skunkem, do vařicí vody přilijeme půl milionu liber, dochutíme starýma mušketama, vše řádně promícháme, aby nám to krásně zhoustlo a nakonec vytřídíme zbytky a konzumujeme to nejlepší. Plnej počet jsem ovšem dal jinam, určitě víš kam. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Parádní kousek, dnes už možná kultovní. Skvěle obsazené role malých zlodějíčků, v malém, leč výrazném štěku Danny John-Jules z Red Dwarfa (pokud jste ho nepostřehli, je to ten barman co vypráví historku o Rory Breakerovi :)) , vtipy černé až absurdní, za málo peněz hodně muziky a všemu vévodí Vinnie Jones. Filmový materiál, mám-li použít Tylerova slova, jako když celuloid polejete whisky. A super hudba k tomu....Ministr zdravotnictví varuje - pěstování marihuany ve velkém způsobuje ztrátu prstů na nohách:) ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vyčínanie štyroch vypečených gangsterských skupín v originálnom scenáristickom a režijnom pojatí, ktoré odštartovalo vlnu nového subžánru. Trochu previnilo dávam iba štyri hviezdy filmu, ktorý má neotrasiteľné miesto v zlatom fonde gangsteriek. Vidieť ho v roku 1998, pred Snatchom, ktorý je naozaj ešte viacej vypiplaný, plný počet by bol jasný. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Madonne sa filmový soundtrack páčil natoľko, že kontaktovala Guya Ritchieho a Matthewa Vaughna s prosbou, či by mohlo jej vydavateľstvo Maverick vydať soundtrack filmu v Spojených štátoch. Ritchie povedal, že ich niekoľkokrát pozývala na večere v Hollywoode, ale že romanticky ju zaujímal Vaughn, nie on. Madonna sa nakoniec vydala za Ritchieho v roku 2000. (Arsenal83)
  • Režisér Guy Ritchie nechá jednu z postav přejet autem. Totéž můžeme vidět i v jeho následujícím filmu Podfu(c)k (2000). (vyfuk)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama