Reklama

Reklama

K2

  • Velká Británie K2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Druhá nejvyšší hora světa si začala vybírat krutou daň. Co čeká odvážné horolezce na jejím vrcholu? Jeho hrdiny jsou dva kamarádi, lehkomyslný advokát Taylor Books a univerzitní profesor Harold Jamison, kteří jsou oba vášnivými horolezci a právě se spolu připravují k pokusu překonat rychlostní rekord ve výstupu na horu McKinley. Když se jim však naskytne příležitost připojit se k výpravě, která se chystá zdolat K2 (Čhogori - 8611 metrů), druhou nejvyšší horu světa a jednu z nejnebezpečnějších, změní své plány. Nebezpečná hora si velmi brzy začne mezi účastníky výpravy vybírat krutou daň. Přesto se její účastníci nevzdávají a s nasazením života se pokoušejí horu pokořit. Horolezecká expedice je atraktivní podívanou plnou napětí sama o sobě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nemám ráda zimu, nejsem ani fanda do zimních sportů a při sledování tohoto filmu jsem si z tolika sněhu a ledu musela dojít pro deku, ale mně se to přesto líbilo. To, jak se charaktery dvou přátel v extrémních podmínkách a v kolektivu dalších horolezců probarvily, to bylo moc pěkné. Škoda, že závěrečných 20minut i na mne jakožto na laika působilo dost nevěrohodně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Dokud se horolezci jen tak procházejí po náhorních planinách Tibetu, nemám větších výhrad. Ale když přichází do tuhého a herci předstírají fyzické úsilí ve smrtonosných výškách, jsou oni a okolní exteriéry velmi nepřesvědčiví. Ale pořád je to stokrát lepší, než např. parodie na horolezectví v podání VERTICAL LIMITu. ()

Reklama

camper 

všechny recenze uživatele

Miluju hory, miluju tenhle film! Celou dobu jsem byl napnutej jak to bude dál! Dva nejlepší kamarádi dostali šanci vylézt na nejobtížnější horu světa - K2.To, co tam nahpře zažili by poznamenalo každýho z nás, protože na horách nikdy nevíme co se stane. Tam se může stát prostě cokoliv.... A vůbec mi nevadí, jestli to takhle mohlo, nebo nemohlo bejt, jednoduše mě to dostalo! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

K2 je druhá najvyššia hora na svete. Jej vrchol sa nachádza v nadmorskej výške 8611 metrov. Leží v ázijskom pohorí Karákóram na hraniciach Pakistanu a Číny. V koprodukčnom snímku režiséra Franca Roddama sa pokusia pokoriť túto majestátnu horu dvaja Američania. Advokát Taylor Books a profesor Harold Jamison. Aj keď sú obaja veľmi skúsení horolezci, výstup na K2 sa im poriadne skomplikuje. Film "K2" je kvalitná horolezecká dráma. **** ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

On je to nakonec celkem dobrý film, první polovina je sice utahaná, ale druhá polovina to naštěstí dožene. Pak už to začne být fakt zajímavé a dokonce i napínavé, hlavně posledních 20 minut (nevím přesně, od té doby, co SPOILER si Harold zlomí nohu KONEC SPOILERU). Jako jo, občas těžko říct, jestli by některé ty situace mohly být realistické nebo ne, ale i tak mám ten finální dojem z toho filmu nakonec dobrý. Slabé 4* ()

Galerie (33)

Zajímavosti (18)

  • Batohy, které nosiči mají na zádech, jsou ve skutečnosti prázdné. (cheyene)
  • Sousední vrcholky hory K2 byly v 19. století pojmenovány podobně (K1 až K5), ale pouze u druhé nejvyšší hory světa se název udržel. "K" je zkratkou pro Karakoram. (cheyene)

Reklama

Reklama